Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Vertijul – cauze și tratament

Ce este vertijul ?

Spre deosebire de ameteala, vertijul implica o senzatie , o iluzie a unei miscari de rotatie, fie a persoanei in cauza, fie a obiectelor din jur .
Vertijul este un simptom mult mai rar intalnit decat ameteala.  Vertijul este insotit de obicei de greturi si varsaturi .
Acesta este de doua tipuri :

 1. Vertij periferic, in care este afectat aparatul vestibular si nervul vestibulo-cohlear
 2. Vertij central, in care sunt afectate formatiunile centrale ale sistemului nervos . ( acestea au un rol in pastrarea echilibrului )

Particularitati ale vertijului

 • este insotit, de obicei de greturi si varsaturi

Cauze ale vertijului

1) Vertijul periferic poate avea urmatoarele cauze :
a) Tulburari labirintice: Vertijul Meniere

 • Ateroscleroza
 • Traumatisme labirintice
 • Otita medie
 • Intoxicatii
 • Tumori
 • Rau de transport

b) Tulburari retrolabirintice : Nevrite vestibulare

 • Neurinomul de acustic
 • Intoxicatii

2) Vertijul central poate sa aiba urmatoarele cauze :

Tratamentul pentru ameteli si vertij

Un tratament corect, un tratament bun pentru ameteli si vertij, vizeaza neaparat cauza sau cauzele ( deoarece uneori pot fi combinate doua sau mai multe cauze ), care provoaca aceste stari atat de neplacute si deranjante. Numai asa se pot obtine rezultate cu adevarat bune, rezultate care sa dureze. Dupa cum se vede si din lista pe care am dat-o mai sus referitoare la cauze, problema este foarte serioasa si trebuie abordata cu foarte multa seriozitate.

Centrul medical MEDREFLEX LINE s-a specializat si obtine rezultate foarte bune in tratarea cauzelor ametelilor si vertijului care fac obiectul activitatii noastre, situatii in care puteti apela la noi cu toata increderea.

 

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala 

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!