Medreflex Line

Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Ulcerul varicos


Un articol prezentat de dr. Petre Muresan

Ulcer varicos – generalități

Centrul medical MEDREFLEX LINE a tratat si trateaza cu rezultate foarte bune ulcerul varicos, o afectiune grava, care poate da un adevarat handicap in anumite situatii. Persoane care sufereau de ulcer varicos si care au facut tot posibilul sa se trateze, care au fost peste tot unde credeau ca-si pot gasi tratamentul potrivit dar nu au obtinut rezultatul pe care si-l doreau, au gasit la noi metoda terapeutica ce a dus la vindecarea bolii care-i deranja atat de mult: ulcerul varicos. Aceasta daca se respecta numarul de sedinte de recuperare medicala si pacientul participa la tratament prin conduita de viata si alimentatia necesara in aceasta situatie. Daca boala e mai veche si ulcerul varicos mai mare si mai adanc, pot fi necesare mai multe sedinte de tratament.

Ce este ulcerul varicos ?

Ulcerul varicos este o leziune deprimata pe piele, adica o ulceratie (o rana) tegumentara pe traiectul unei vene varicoase. In zona respectiva straturile superficiale ale pielii sunt distruse pe o suprafata care poate fi mai mica sau mai mare. Ulcerul varicos reprezinta o complicatie a varicelor neglijate si netratate corespunzator. Deoarece ulcerul varicos apare ca urmare a unei circulatii deficitare, slabe, aceasta este o boala care se vindeca greu, dar se poate vindeca daca beneficiaza de un tratament corespunzator.

Ulcerele varicoase apar de cele mai multe ori in urma unui traumatism, uneori chiar minor, cum ar fi lovirea sau chiar numai atingerea de un scaun, a zonei afectate de varice sau de o tromboflebita profunda. In anumite situatii ulcerul varicos se poate suprainfecta si in acest caz poate sa apara un miros neplacut, puroi care sa se scurga din rana si inrosirea pronuntata a tegumentelor din jur, care devin foarte dureroase. Ulcerul varicos apare mai frecvent dupa varsta de 50 ani si afecteaza atat barbatii cat si femeile.

Simptome in ulcerul varicos

Aceste ulcere se localizeaza la nivelul gambei. Un ulcer de gamba poate fi produs de o insuficienta venoasa profunda sau de varicele de suprafata. Ulcerele produse de varice sunt de obicei mai mici ca suprafata, superficiale, deci nu foarte adanci, dar sunt foarte dureroase, deoarece fiind mai de suprafata, sunt atinse filetele nervoase din zona. In apropierea acestui tip de ulcer se pot vedea sau chiar se pot palpa varicele din cauza carora a aparut.

Ulcerele datorate incompetentei venelor profunde sunt de obicei mai mari, mai adanci si se cronicizeaza. In cazul incompetentei venelor profunde, apare si edemul membrului inferior respectiv. Piciorul se mareste mult de volum datorita stazei sangvine. Tegumentele sufera un proces de incarcare cu celulita si modificare a culorii (hiperpigmentare – tulburari trofice). Pielea devine tot mai subtire si mai expusa, urmand ca la cel mai mic traumatism sa se produca un ulcer varicos.

Diagnosticul ulcerului varicos

Chiar daca ulcerul varicos este o boala vizibila cu ochiul liber, diagnosticul lui corect necesita o serie de investigatii de specialitate.
In Centrul medical MEDREFLEX LINE, in diagnosticul unui ulcer varicos se face o scanare generala cu termograful, urmata apoi, dupa caz, de o scanare ultrasonografica cu sonda liniara, sonda cardio si convexa, aceasta deoarece plecam de la principiul ca un tratament corect al ulcerului varicos trebuie sa tina seama de toti factorii care ar putea influenta in vreun fel vindecarea ulcerului respectiv.

Sunt ulcere varicoase despre care se spune ca nu se vindeca. Si aceasta nu pentru ca ar fi incurabile, sau nevindecabile, ci pentru ca nu se adopta o strategie de tratament corecta, in care sa se tina cont de toti factorii care ar putea sa fie implicati, cum ar fi: circulatia periferica, arteriala si venoasa, starea si functionarea inimii, functia de pompa a cordului, starea sistemului imunitar, starea sistemului endocrin, prezenta sau nu a diabetului, precum si a altor boli asociate.

Sunt situatii in care un ulcer varicos poate sa fie suprainfectat si in acest caz este nevoie si de investigatii de laborator care sa depisteze tipul microbului din leziune, pentru a fi tratat corespunzator.

Toate aceste argumente aduse justifica o abordare complexa a unui ulcer varicos. Nu privim ulcerul varicos ca pe o simpla rana locala pe care ne tot chinuim s-o inchidem, ci avem o abordare si o startegie mult mai complexa si de aceea se si obtin rezultate foarte bune in centrul nostru medical.

Tratamentul ulcerului varicos

Sfatul pe care-l dau pacientilor mei de fiecare data cand am ocazia, de a se prezenta la medic imediat ce observa primele simptome ale unei boli, este foarte valabil si aici, deoarece niste varice neglijate si netratate corespunzator pot duce la ulcer varicos, iar un ulcer varicos neglijat si netratat poate duce la o adevarata tragedie si la o marcare pe o perioada lunga a vietii normale a persoanei respective. Un ulcer mic si recent se inchide mult mai repede si mai usor decat unul vechi si cronicizat. Suferinta e mai mare in acest din urma caz si costul tratamentului de asemenea.

Sedintele de recuperare medicala prin care am obtinut rezultate foarte bune sunt complexe, includ mai multe proceduri si nu se pot face acasa. Aceste proceduri se fac in cadrul Centrului medical MEDREFLEX LINE si pot varia de la o persoana la alta in functie de marimea ulcerului, de vechimea lui si de alti factori implicati in aceasta afectiune, precum si de bolile asociate.

Ceea ce vreau sa spun este ca si in cazul acestui tratament avem o abordare complet naturista, folosind metode care nu dauneaza starii generale a organismului si nu interfera cu alte tratamente pe care persoana in cauza s-ar putea sa trebuiasca sa le faca pentru alte boli pe care le are.

In cadrul acestor sedinte de tratament pot intra una sau mai multe dintre metodele terapeutice pe care le folosim, lumina polarizata putand juca un rol foarte important ( Vezi subiectul LUMINA POLARIZATA), alaturi de homeopatie ( vezi subiectul HOMEOPATIE ). Aceste metode folosite urmeaza a va fi prezentate si explicate dupa scanarile care se fac si care aduc informatii extrem de valoroase in ceea ce priveste metoda terapeutica ce trebuie urmata.

 

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala 

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!