Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Ulcere tegumentare

CENTRUL MEDICAL MEDREFLEX LINE trateaza cu rezultate deosebite o gama larga de ulcere aparute la nivelul tegumentului (al pielii) prin sedinte complexe re recuperare si de remodelare corporala

Generalități despre ulcerele tegumentare

Definitia generala a ulcerului spune ca acesta este o leziune deprimata (adica realizata prin pierdere de substanta, sau de tesut celular), leziune aparuta pe piele sau pe o mucoasa.

Obiectul acestui articol si al tratamentelor de recuperare medicala facute in Centrul medical MEDREFLEX LINE il reprezinta ulcerele localizate, aparute pe piele, pe tegument.

Va prezint mai jos lista tipurilor de ulcer tratate in centrul nostru medical :

1) Ulcerul varicos – Vezi subiectul Ulcerul varicos

2) Ulcerul diabetic – este un tip de ulcer care apare la cei care sufera de diabet si care au ajuns cu acesta in faze mai avansate . Acest ulcer apare mai ales la nivelul extremitatilor inferioare, cel mai des fiind localizat la nivelul degetelor de la picioare.

3) Ulcerul trofic – una dintre afectiunile pe care le depisteaza foarte des termograful este Insuficienta circulatorie periferica . Aceasta inseamna ca intr-un anumit teritoriu periferic circulatia este mai slaba decat ar fi normal. Daca aceasta boala este neglijata si nu este tratata corespunzator, atunci poate sa apara la nivelul tegumentului un ulcer numit ulcer trofic care se vindeca greu si foarte greu tocmai datorita faptului ca tesuturile respective nu sunt irigate si hranite suficient de bine .

4) Ulcerul de decubit numit si escara de decubit sau escara de presiune. Acest tip de ulcer cuprinde pielea si uneori chiar si muschii si apare la pacientii care stau mult timp imobilizati la pat . Apare la persoanele care sunt lasate sa stea culcate mult timp in aceeasi pozitie.

 

Diagnosticul ulcerelor tegumentare

Chiar daca un ulcer se vede cu ochiul liber, in Centrul medical MEDREFLEX LINE se face si in acest caz o scanare termografica generala si apoi o scanare ultrasonografica tintita, in functie de datele pe care le ofera termograful. Aceste scanari sunt absolut necesare pentru a stabili stadiul in care se afla ulcerul respectiv si in acelasi timp pentru a depista bolile asociate si care pot avea un rol hotarator in vindecarea sau nevindecarea unui ulcer.

Daca nu privesti un ulcer din aceasta perspectiva si-l iei doar ca pe o leziune, ca pe o rana, ca pe o boala locala si tot incerci sa-l inchizi, de multe ori si de cele mai multe ori nu se obtine nici un rezultat. Asa s-a ajuns la ideea ca unele ulcere nu se vindeca. Acest lucru nu este adevarat daca se procedeaza corect.

Tratamentul ulcerelor tegumentare

Pentru a putea obtine rezultate in aceste ulcere, care uneori sunt mari si adanci, neglijate , trebuie facute sedinte complexe de recuperare medicala care implica si aparatura de specialitate. Din cauza ca aceasta aparatura nu poate fi deplasata, facem aceste sedinte de recuperare medicala doar la cei care pot si doresc sa vina la centrul nostru medical .

 

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala 

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!