Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Tratamentul eficient al gonartrozei si coxartrozei

Centrul medical MEDREFLEX LINE dispune in prezent de un tratament nou si revolutionar, foarte eficient in afectiuni care sunt extrem de greu de tratat, mai ales daca sunt mai avansate, ca de exemplu gonartroza si coxartroza: tratamentul cu ajutorul plasmei
Aceste doua afectiuni reprezinta o mare problema de sanatate, deoarece produc mari dureri , un discomfort profund si in forme mai avansate sunt chiar invalidante, reducand capacitatea de miscare, de deplasare, deci posibilitatea de a-ti desfasura viata in mod normal.
Ele sunt boli degenerative care implica procese complexe de degradare a structurilor care compun articulatia , dar care in esenta pot fi explicate ca fiind procese de degradare a cartilajului articular .
Aceasta metoda noua, revolutionara, care se dovedeste eficace si acolo unde alte metode nu mai dadeau rezultate, consta in folosirea de plasma proprie imbogatita cu trombocite, impreuna cu plasmogel si plasmogel nativ .

In ce constă metoda?

Se recolteaza o anumita cantitate de sange de la pacientul care are afectiunea si apoi se foloseste centrifuga pentru a prepara plasma proprie imbogatita cu trombocite.  In continuare cu ajutorul termostatului se obtine din aceasta plasma gelul si gelul nativ.
Tehnica are particularitati care tin de fiecare pacient in parte. Se tine cont de varsta pacientului , de sex, de greutatea lui, de cat de avansata este boala , deci de stadiul bolii si de alti factori.
Un rol foarte important in stabilirea formulei de tratament o au analizele medicale de laborator care arata starea articulatiei , metabolismul cartilajului articular si al tesutului osos , oferind astfel date extrem de valoroase in alegerea celei mai bune formule de tratament prin aceasta metoda.
In functie deci de mai multi factori pe care-i ia in calcul medicul in urma consultatiei, a scanarilor si a analizelor medicale  pe care le facem, se stabileste formula de tratament cea mai potrivita si raportul intre cantitatea de plasma si cantitatea de gel care va fi folosita , astfel incat rezultatul sa fie cat mai bun.
In acets fel, metoda nu se foloseste automat, la toti pacientii cu aceeasi formula de tratament si cu acelasi raport intre plasma si gel, ci se individualizeaza , se aplica pe fiecare caz in parte, tinand cont de mai multi factori. Toti acesti factori luati in calcul sunt foarte importanti in alegerea  deciziei terapeutice optime.

Avantajele folosirii plasmei in tratamentul gonartrozei si coxartrozei

Procesele care se intampla intr-o artroza, cum este gonartroza si coxartroza sunt complexe , dar pentru a deveni mai usor de inteles le reducem la doua:
  • scaderea grosimii si a consistentei cartilajului articular
  • reducerea dimensiunilor spatiului intraarticular .
In consecinta, oasele care intra in componenta articulatiei respective se apropie, se freaca unul de altul si ajung sa produca mari dureri, mergand pana la reducerea capacitatii de miscare in articulatia respectiva .
Metoda utilizarii plasmei proprii, a gelului si a plasmogelului nativ intr-o formula individualizata pentru fiecare pacient in functie de factorii amintiti vine sa stimuleze refacerea cartilajului articular pe de o parte, iar pe de alta parte are si un rol extraordinar de ungere a articulatiei , refacand mobilitatea pierduta.
               Care sunt avantajele acestei metode si efectele ei extraordinare? 
  1. Metoda foloseste AND-ul propriu al pacientului , deci organismul vede, accepta si reactioneaza imediat la ceea ce este al lui.
  2. Chiar daca este sange de adult, el mai contine celule stem care au capacitatea foarte mare de a se divide si au un efect regenerativ foarte pronuntat, stimuland refacerea tuturor structurilor care compun articulatia si in special a cartilajului articular .
  3. Plasma proprie imbogatita cu trombocite are in ea foarte multi factori de crestere care stimuleaza refacerea, cresterea , regenerarea cartilajului articular si a celorlalte structuri care compun articulatia.
In plus, noi folosim aceasta metoda de tratament si in combinatie cu tratamentele homeopate folosite pana acum.
Din numarul total de sedinte pe care-l consideram necesar pentru fiecare pacient, o parte se fac cu aceasta metoda, cu plasma proprie si cu plasmogel, iar o parte cu medicamente homeopate a caror eficacitate am verificat-o de-a lungul anilor.
Procedand in acest mod , eficacitatea tratamentelor creste foarte mult .
Va invitam si va asteptam pe toti care va confruntati cu aceste boli degenerative care, asa cum am spus, pot deveni extrem de deranjante si chiar invalidante, sa apelati la aceste metode de tratament pentru imbunatatirea calitatii vietii dumneavoastra .Si asa cum am spus-o si o spun mereu, nu lasati boala sa avanseze, deoarece in acest caz este mult mai greu de tratat.
Dr. Petre Muresan      
Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!