Tratamentul coxartrozei prin sedinte de kinetoterapie

Coxartroza este o afectiune degenerativa localizata la nivelul articulatiei soldului. Ea produce disfunctionalitati de sustinere, de miscare si coordonare a miscarilor in timpul mersului (detalii despre coxartroza)

In practica Centrului Medical Medreflex Line recuperarea medicala in coxartroza implica parcurgerea urmatorilor pasi:

Se incepe cu o scanare termografica pentru a determina afectiunea cu care ne confruntam, stadiul acesteia si posibilitatile de recuperare existente. Cu ocazia scanarii se stabileste si numarul de sedinte de tratament de recuperare medicala necesare.

Recuperarea medicala in cazul bolnavilor cu coxartroza are urmatoarele obiective :

 

  • scaderea si apoi eliminarea completa a durerilor
  • cresterea stabilitatii articulatiei coxo-femurale afectate
  • cresterea capacitatii de miscare, care in coxartroza poate fi grav afectata
  • cresterea capacitatii de coordonare a miscarilor si a echilibrului din timpul mersului

Sedintele de tratament sunt compuse din urmatoarele sectiuni:

 

  1. Masajul medical si masajul reflex .Prin masarea muschilor de la nivelul articulatiei coxo-femurale si obtine relaxarea lor, se imbunatateste circulatia sangvina locala, se produc biocurenti benefici si se elimina toxinele. Toate aceste rezultate obtinute prin masaj si reflexoterapie permit trecerea la a doua sectiune a sedintei de recuperare medicala si anume kinetoterapia, totul pregatind terenul ca medicamentele homeopate din infiltratii sa aiba un efect cat mai bun.
  2. Kinetoterapia este foarte importanta in procesul de recuperare a bolnavului cu coxartroza. Ea se face in centrul nostru medical sub directa coordonare a unui kinetoterapeut specializat in tratamentele de acest fel. Se face un tratament postural, se lucreaza cu scripeti si se fac tractiuni asupra membrului afectat, precum si alte exercitii de specialitate care sunt alese in functie de fiecare caz in parte.
  3. Mezoterapia. Pentru a intelege mai bine ce este mezoterapia va invit sa cititi articolul dedicat mezoterapiei. De la caz la caz mezoterapia se combina si cu infiltratiile intraarticulare. Folosim remedii homeopate care dau rezultate foarte bune in procesul de recuperare medicala si in plus au foarte mari avantaje prin faptul ca nu au contraindicatii si nu produc efecte secundare.

Combinarea celor trei forme de tratament: masajul medical, kinetoterapia si mezoterapia face ca tratamentul nostru de recuperare medicala in cazul coxartrozei sa fie unul foarte eficient, fiecare dintre aceste metode contribuind semnificativ la procesul general de refacere a articulatiei coxo-femurale si la recastigarea capacitatii ei functionale.

Sedintele de kinetoterapie aplicate separat, ca unica forma de tratament, desi sunt de mare ajutor, nu vor reusi sa va ofere aceeasi capacitate de recuperare medicala completa si eficienta ca si combinarea celor 3 metode prezentate mai sus. De aceea, daca ati urmat in trecut un tratament de recuperare medicala bazat exclusiv pe fizioterapie si/sau kinetoterapie si nu ati obtinut rezultate multumitoare, acum stiti si de ce s-a intamplat acest lucru.

Va asteptam in centrul nostru medical pentru a va asigura un tratament corect si complet al coxartrozei, in urma caruia sa puteti sa va miscati in voie, fara dureri si sa puteti trece peste limitarile de impuse de coxartroza.

Dr. Petre Muresan
Centrul medical Medreflex Line – Cluj Napoca

Add Comment


%d blogeri au apreciat: