Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Tratament pentru hernia de disc

Evolutia Unui Caz De Hernie De Disc

In aceasta pagina ne-am propus sa va prezentam un caz clinic de hernie de disc tratata cu succes in Centrul Medreflex Line

 

Simptome

In data de 06.12.2010 se prezinta la consultatie in centrul nostru medical o doamna in varsta de 58 de ani care prezenta urmatoarele simptome: durere cu caracter lancinant localizata la nivelul coloanei lombare care iradia in ambele parti la acelasi nivel si in acelasi timp iradia in ambele picioare, coapse, gambe si laba piciorului, pana la degete.

In acelasi timp simtea o senzatie de amorteala (parestezii) in ambele picioare, dublata de o stare de slabiciune marcata. Durerea era atat de puternica incat nu putea sa se deplaseze, dar nici nu putea sa stea, nici in picioare si nici asezata pe scaun. Era intr-o situatie disperata.

 

Diagnostic termografic

In Centrul Medical Medreflex Line s-a efectuat o scanare termografica, ocazie cu care s-au observat modificari de tip degenerativ avansate, localizate la nivelul coloanei vertebrale lombare in stadiul 4 radicular compresiv, cu osteofitoza (ciocuri) marcata, complicate cu hernie de disc lombara joasa, la nivelul L4 si L5. Aceasta hernie de disc a fost confirmata si prin examen RMN (Rezonanta Magnetica Nucleara).

 

Tratamentul herniei de disc

S-a trecut imediat la un tratament de recuperare medicala constand intr-un masaj reflex de pregatire, urmat de o tehnica numita mezoterapie aplicata in punctele de pe meridianele energetice ce corespundeau acestei afectiuni. In perioada recomandata a efectuat cate doua sedinte pe zi, urmate apoi de sedintele de intretinere in ritmul de doua la doua saptamani. Mezoterapia a fost efectuata sub ghidaj termografic, ceea ce i-a conferit o precizie si o eficienta foarte mare.

Imagine termografica din 06.12.2010

 Imagine termografica hernie de disc lombara

Imagine termografica din 18.12.2010

Imagine termografica: dupa tratamentul herniei de disc lombare

Rezultate

In urma tratamentului efectuat in centrul nostru medical pacienta si-a revenit in intregime. Durerile au cedat, au disparut si amortelile, putea sa umble in mod normal, putea sa se aplece, sa stea pe scaun si sa se ridice fara probleme. Recent a fost la o consultatie de control si ne-a confirmat din nou ca se simte bine, nu mai are nici un fel de probleme si duce o viata normala.

Vreau sa mentionez ca pacienta a respectat in totalitate recomandarile pe care le-a primit in centrul nostru medical legate de regimul alimentar, de regimul de viata, miscare si repaus.

Dr Petre Muresan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *