Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Stresul

Ce este stresul?

Prin termenul de stres intelegem orice agresiune care vine din mediul inconjurator sau orice stare de tensiune creata de mediul inconjurator si care ne afecteaza, ne influenteaza si fata de care organismul nostru, intreaga noastra fiinta trece in pozitia de aparare. Numai ca aceasta aparare organismul nostru o realizeaza prin reactii si relatii adaptative in care este suprasolicitat axul hipotalamo-hipofizo-suprarenalian . Aceasta suprasolicitare a axului mentionat inseamna un consum de energie din energia necesara organismului, inseamna un proces de uzura si este una din cauzele care accelereaza procesele de degenerare din fiinta noastra.
Orice om are un prag de rezistenta la stres pe care l-as defini ca fiind reprezentat de intensitatea stresului si durata, intervalul de timp in care respectiva persoana rezista la stres. Acest prag poate sa fie mai mare sau mai mic in functie de felul in care fiecare om si-a construit persoana si personalitatea sa si in functie si de alte probleme de sanatate pe care poate sa le mai aiba.
Daca se depaseste acest prag , aceste agresiuni din mediul inconjurator pe care le numim stres, devin devastatoare pentru fiinta umana .

Diagnosticarea stresului

Centrul Medical Medreflex Line din Cluj-Napoca are atat o strategie de depistare a stresului, cat si o strategie de tratare a stresului. In tratamentele de recuperare medicala practicate in cadrul centrului nostru exista si tehnici antistres.
Scanarea termografica ne ajuta sa depistam gradul de expunere la stres si posibilele efecte negative ale acestuia asupra organismului uman.

Tratamentul stresului

Una dintre aceste tehnici de tratament despre care vorbeam, si care se dovedeste foarte eficienta, este masajul antistres, care trebuie facut in anumite conditii, cu o anumita ritmicitate si de catre specialisti, pentru a-si dovedi intreaga sa eficienta.
Daca stresul a dus deja la procese degenerative, noi tratam si aceste procese de uzura prin tehnici corespunzatoare.
In centrul nostru medical masajul antistres este dublat si de catre alte metode de tratament. Una dintre acestea este muzicoterapia, adica terapia prin muzica. Piesele muzicale pe care o sa le ascultati in timpul sedintelor de masaj va ajuta sa intrati mai bine in atmosfera de relaxare, de detensionare, de uitare a problemelor cu care va confruntati, va ajuta sa meditati si sa va incarcati cu energia necesara continuarii vietii la alti parametri.
Va invitam sa beneficiati de asemenea sedinte de masaj antistres in centrul nostru medical si veti constata singuri cat sunt de eficiente si benefice pentru dumneavoastra!

Programări la tel 0742014644 de luni pana vineri intre orele 09–20

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala 

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!