Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Spondiloza dorsală


Un articol prezentat de dr. Petre Muresan

Generalitati despre spondiloza dorsala

Centrul medical MEDREFLEX LINE a tratat si trateaza cu rezultate foarte bune spondiloza dorsala, avand o reala experienta in acest domeniu, punandu-si la punct si perfectionand mereu metode naturiste foarte eficace de recuperare medicala. Trateaza atat coloana dorsala cu afectiunea ei numita spondiloza dorsala, cit si alte afectiuni care au drept punct de plecare spondiloza dorsala, cum ar fi nevralgia intercostala si distonia neurovegetativa.

Ce este spondiloza dorsala?

Coloana vertebrala dorsala este compusa din 12 vertebre dorsale sau toracale care au intre ele discurile intervertebrale despre care am vorbit pe larg in alte articole. Vezi discopatia si spondiloza cervicala.

Si in cazul coloanei vertebrale dorsale, din multiple cauze si motive pot sa apara si sa se dezvolte precese degenerative care urmeaza acelasi tipar descris la celelalte segmente ale coloanei vertebrale. Ceea ce este foarte interesant si trebuie neaparat sa precizez este faptul ca exista situatii in care leziunile degenerative ale coloanei dorsale apar secundar bolii Sheuermann. Aceasta boala apare mai ales la baietii de 14—18 ani si duce la modificari pe coloana vertebrala dorsala. Astfel apar :

  • suferinte ale zonei de crestere osteo-cartilaginoase a platourilor vertebrale
  • modificari de inaltime ale corpilor vertebrali
  • hernii discale intraspongioase
  • la marginea corpilor vertebrali apar osteofite ( ciocuri )
  • deformarea mai multor corpi vertebrali, care duce la :
  • cifoza dorsala si dorsalgii ( dureri in zona coloanei vertebrale dorsale )

Ajunsi in acest punct, daca nu se trateaza corespunzator, boala avanseaza si se ajunge la Sindromul Forestier ( numit si spondiloza hiperostozanta ).  Este afectata cu predilectie coloana toracala inferioara. In aceasta boala, osteofitele, ciocurile, se dezvolta exagerat de mult si se unesc intre ele formand adevarate punti osoase groase, intervertebrale, verticale.

Cat de adevarata este afirmatia care spune ca este bine, este absolut necesar ca aceasta boala sa fie tratata din timp si sa nu fie lasata sa ajunga in aceasta faza, greu de tratat si cand durerile pe care le provoaca sunt foarte mari.

Diagnosticul spondilozei dorsale

Centrul medical MEDREFLEX LINE foloseste si in acest caz pentru diagnostic scanarea termografica si ultrasonografica, scanari care permit localizarea afectiunii, determinarea extinderii ei si stabilirea stadiului evolutiv al bolii, lucruri care sunt extrem de utile in stabilirea componentei sedintelor de recuperare medicala aplicate.

Spondiloza dorsala - imagine obtinuta prin termografie Spondiloza dorsala - imagine termografica Spondiloza dorsala - imagine obtinuta prin termografie

Tratamentul spondilozei dorsale

Prin sedintele de recuperare medicala care se fac in centrul nostru medical si de care puteti beneficia, se urmareste si se obtine regenerarea coloanei vertebrale dorsale, singura situatie in care tot statutul bolnavului de spondiloza dorsala se poate modifica si el poate sa-si reia viata lui normala.

Componenta si modul de realizare a acestor sedinte de recuperare medicala vi se vor explica la momentul potrivit, in fiecare caz in parte, dupa scanarea termografica, pornind de la datele foarte importante pe care le aduce aceasta scanare. Si tot cu ajutorul ei se poate urmari si eficacitatea tratamentului aplicat .

 

Alte articole pe aceeasi temă
Gonartroza (artroza genunchiului)
Mai multe detalii despre gonartroza  si metodele de tratament aplicate in centrul medical MedreflexLine.
Coxartroza (artroza soldului)
O metoda de diagnostic prin termografie, fara iradiere, si metode naturiste de tratament cu rezultate foarte bune

 

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala 

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!