Un articol prezentat de dr. Petre Muresan
SINDROMUL UMĂR-MÂNĂ
(DISTROFIA SIMPATICĂ REFLEXĂ)
Sindromul umar-mana se mai numeste si Distrofia simpatica reflexa si intra, de asemenea, in pleiada tratamentelor pe care le facem in cadrul Centrului medical MEDREFLEX LINE.
Am tratat si tratam foarte multe persoane cu umar dureros, cu periartrita scapulo-humerala si cu sindromul umar-mana, bucurandu-ne, alaturi de pacientii nostri, de rezultate deosebite, cu conditia ca sa avem colaborarea deplina a persoanei in cauza, care trebuie sa respecte anumite lucruri, care trebuie sa faca un anumit numar de sedinte de recuperare medicala, care trebuie sa duca tratamentul pana la capat si nu sa-l opreasca in momentul in care simte primele usurari si care trebuie sa puna in aplicare si acasa ceea ce i se recomanda sa faca, sau cum e foarte important in acest caz, ceea ce i se recomanda sa nu faca. Din acest motiv vreau sa explic in cateva randuri si aceasta afectiune.
SIMPTOME CE APAR IN SINDROMUL UMAR-MANA
In Sindromul umar-mana apare o durere si o limitare a miscarii in articulatia umarului si ceea ce e caracteristic acestui sindrom si de aici si numele pe care-l poarta, este cointeresarea mainii ipsilaterale.
Ipsilateral = care se afla sau se petrece pe aceeasi parte.
STADIILE SINDROMULUI UMAR-MANA
Stadiul 1 se caracterizeaza prin:
sensibilitate dureroasa pe dosul mainii
edem difuz pe dosul mainii
debutul este brusc
durere in umar si mana, mai ales la miscari
exista osteoporoza parcelara a mainii interesate
Stadiul 2 se caracterizeaza prin :
scade edemul
scade sensibilitatea locala
durerea in mana persista, dar este mai putin severa
Stadiul 3 se caracterizeaza prin :
osteoporoza difuza
dispare edemul de la nivelul mainii
dispare durerea
apare rigiditatea degetelor
apar contracturi palmare fibrotice, mai ales in flexie
atrofia tardiva a muschilor
rezultatul acestor modificari este limitarea miscarilor mainii
Diagnostic
Si in acest caz, scanarea termografica si ultrasonografica sunt de o importanta covarsitoare. Pe baza lor se prescrie tratamentul de recuperare medicala necesar si tot cu ajutorul lor se urmareste eficacitatea tratamentelor aplicate. Vezi Termografia
Vezi Ultrasonografia
CAUZELE POSIBILE ALE SINDROMULUI UMAR-MANA
- traumatismele
- afectiuni cardiovasculare
- accidentele vasculare cerebrale ( AVC )
- unele medicamente ( de ex. barbituricele )
- posibila predispozitie genetica
TRATAMENTUL SINDROMULUI UMAR-MANA
Cand vorbeam de cauze, enumeram boli cardiovasculare, AVC, traumatisme, cauze genetice, etc. Desigur ca aceste afectiuni (cardiovasculare, AVC ) se trateaza in mod corespunzator de catre medicul specialist. Dar pe langa aceste tratamente ale bolilor de fond, este absolut necesara o terapie de recuperare medicala pentru sindromul umar-mana.
In cazul acestei afectiuni, Centrul medical MEDREFLEX LINE a dobandit in decursul timpului o vasta experienta, dovada stand numeroasele tratamente de recuperare medicala pe care le face.
Vreau sa mentionez ca acest tip de tratament nu se poate face acasa, ci doar intr-o unitate specializata intr-o astfel de terapie si sub strict control medical. Sedintele complexe de recuperare medicala pot fi diferite de la persoana la persoana si acest lucru vi se va explica fiecaruia in parte la momentul potrivit.
Mesajul pe care vreau sa vi-l transmit pe aceasta cale este ca recuperarea e posibila, deci se poate scapa de dureri, mana poate sa-si recapete libertatea de miscare pe care o avea inainte si dvs. va puteti reintoarce la viata obisnuita.
Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala
Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!