Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Sindromul Tietze


Un articol prezentat de dr. Petre Muresan

Generalități despre sindromul Tietze

Centrul medical Medreflex Line efectueaza tratamente si in cazul acestei boli numite Sindromul Tietze. Prin arsenalul terapeutic naturist pe de care dispune Centrul medical Medreflex Line si prin experienta noastra in domeniu, putem sa tratam sindromul Tietze. Puteti scapa de durerile si discomfortul pe care le provoaca aceasta boala apeland la serviciile noastre.

Sindromul Tietze – definitie

Sindromul Tietze este reprezentat de o sensibilitate si apoi o durere la nivel toracic, la locul de jonctiune al coastelor cu cartilajele lor, sau al coastelor cu sternul. Din acest motiv este denumit si sindrom de jonctiune costocondrala. De asemenea mai poarta numele de condrita costala.

Este localizat la nivelul jonctiunii coastelor 2 si 3 cu sternul, sau la jonctiunea dintre partea osoasa si partea cartilaginoasa a coastelor.
Condrita = inflamatia cartilajului
Costocondrita= inflamatia dureroasa a cartilajelor costale

Sindromul Tietze – cauze

In cazul sindromului Tietze vorbeam de o durere la nivelul pieptului care de multe ori poate sa fie derutanta chiar si pentru persoanele cu mare experienta in domeniu. Aceasta durere poate avea mai multe cauze :

 • un traumatism toracic de diferite tipuri si cauze
 • o uzura a articulatiei sterno-costale in urma efortului sau datorita varstei
 • o inflamatie a cartilajului costal ( poate avea de asemenea diferite cauze )
 • de multe ori cauza poate sa ramana necunoscuta

Alte cauze posibile :

 • angina pectorala
 • infarctul miocardic
 • pericardita
 • zona zoster
 • pneumonia
 • litiaza biliara
 • refluxul gastro-esofagian etc.

Conduita in cazul sindromului Tietze

Dupa cum se poate observa, o durere in piept nu trebuie ignorata. Persoana care simte o asemenea durere trebuie sa mearga urgent la medic pentru investigatii. Bolile trebuie excluse pe rand in functie de gradul lor de risc. Prima data trebuie avute in vedere posibile afectiuni cardio-vasculare.

Daca inima este in regula si nu este afectata, se au apoi in vedere si celelalte posibile cauze ale durerii in piept. Una dintre aceste cauze este Sindromul Tietze. Cu ajutorul termografului de care dispune Centrul medical Medreflex Line, se poate diagnostica si apoi trata acest sindrom.

Diagnostic si tratament pentru sindromul Tietze

In Centrul medical Medreflex Line diagnosticul Sindromului Tietze se bazeaza pe consultul clinic, pe examenul obiectiv si pe investigatiile imagistice (termografia si ultrasonografia).

Tratamentul acestui sindrom Tietze se bazeaza numai pe metode naturiste. Componenta sedintelor de tratament de recuperare medicala se stabileste in urma scanarilor amintite mai sus. Cu aceasta ocazie se stabileste si numarul de sedinte de tratament necesare, toate acestea in functie de gravitatea bolii. In urma consultatiei si a scanarilor efectuate, veti primi toate explicatiile legate de boala si de tratamentul care trebuie urmat.

 

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala 

 

Alte articole pe aceeasi tema
Termografia
Cititi mai multe detalii despre aceasta metoda de investigatii foarte performanta folosita in Centrul medical Medreflex Line.
Nevralgia intercostala
O durere puternica resimtita in zona pieptului datorata compresiei unui nerv intercostal. Cum poata fi diagnosticata prin termografie ?
Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!