Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Sciatica


Un articol prezentat de dr. Petre Muresan

Aveti acum posibilitatea sa urmariti si inregistrarea emisiunii TV in care domnul dr. Petre Muresan vorbeste despre sciatica. Pentru a viziona inregistrarea emisiunii dati click pe acest link: Emsiunea TV despre Sciatica

CE SE INTAMPLA IN SCIATICA?

Pentru a intelege mai bine ce se intampla in boala sciatica, va invit sa cititi mai intai articolele despre discopatie si spondiloza lombara. Aceste articole va ajuta sa intelegeti mai bine ce se intampla cu coloana vertebrala lombara atunci cand se ajunge la boala sciatica. In cazul in care procesele degenerative care au loc la nivelul coloanei vertebrale lombare nu sunt tratate la timp si asa cum trebuie, ele avanseaza si ajung in Stadiul 3 – iritativ – de dezvoltare, cand poate sa inceapa ceea ce numim sciatica. Ajuns in acest stadiu, procesul degenerativ irita mai intai nervul sciatic, iar in Stadiul 4, radicular il si comprima. Printre cauzele sciaticii, se numara:

  • depunerile de acid uric
  • iritatia si apoi comprimarea nervului
  • hernia de disc

Sciatica poate fi si secundara altor boli:

  • Traumatism
  • Spondilita
  • Meningita
  • Tumora medulara

Simptome sciatica:

Apare o durere, care la inceput este localizata la nivelul coloanei vertebrale lombare, dupa care, pe masura ce boala avanseaza, aceasta durere se extinde la nivelul muschilor din regiunea lombara, coborand la nivelul piciorului, pana in calcaie sau degete. Aceasta durere poate fi uni sau bilaterala, in functie de modul in care e afectat nervul sciatic: uni sau bilateral. Frigul, frigul umed, statul mult in picioare sau o infectie pot agrava mult durerea.

Cum se diagnosticheaza sciatica?

In centrul nostru medical folosim ca metoda de diagnostic in nevralgia sciatica TERMOGRAFIA. Nu iradiaza, poate fi aplicata la orice categorie de pacienti, inclusiv la gravide care pot suferi de sciatica, poate fi repetata ori de cate ori e nevoie si tocmai de aceea poate fi utilizata si in urmarirea efectelor tratamentelor aplicate. Vezi termografia!

Tratament pentru sciatica

Exista mai multe metode de tratament pentru aceasta boala, care de multe ori se dovedeste a fi redutabila si foarte greu de invins. Pe baza unei experiente indelungate in tratamentul acestei afectiuni, Centrul nostru medical MEDREFLEX LINE a pus la punct o metoda foarte performanta si foarte eficace de tratament. Aceasta metoda este deosebita deoarece nu foloseste calmante in tratament, ci produse naturiste cu efect de regenerare a coloanei vertebrale. Prin urmare, unul dintre aspectele deosebit de importante ale metodei este ca tratam cauza acestei boli si nu doar urmarim sa calmam durerea, cum fac alte metode de tratament.

In al doilea rand, un aspect la fel de important si de-a dreptul revolutionar in materie de tratament, e acela ca infiltratiile care se fac sunt controlate termografic. Prin aceasta creste foarte mult precizia si eficacitatea lor. Nu facem un tratament la intamplare, ci foarte bine tintit pe zona de unde porneste aceasta afectiune, care daca nu e tratata corespunzator, este extrem de deranjanta si neplacuta. Numai cine a simtit macar o data durerea ca de fulger din aceasta boala, sau macar sa fi vazut pe cineva suferind, poate sa imi dea dreptate.

Numarul de sedinte de recuperare medicala poate sa varieze de la pacient la pacient, in functie de gravitatea bolii. Si acest lucru se stabileste cu ajutorul termografului. Dar, pe langa faptul ca stabileste gravitatea bolii si numarul de sedinte de recuperare necesare, mai exista un lucru extrem de important: TERMOGRAFUL ajuta si la urmarirea efectelor tratamentului aplicat. Cu ajutorul lui se poate stabili in orice moment cate sedinte mai sunt necesare si in ce ritm.

  Coloana lombara normala
Vorbim de ritmul de aplicare al sedintelor, deoarece exista o regula foarte importanta: la inceput sedintele se fac zilnic pentru o anumita perioada de timp, mai lunga sau mai scurta, in functie de gravitatea bolii, pentru a transmite coloanei vertebrale un anumit volum de informatie si de stimuli in vederea regenerarii. Dupa ce incarcarea cu acesti stimuli este facuta, se trece la asa numitele sedinte de intretinere, efectuate in ritm de una pe saptamana, deoarece e nevoie ca la acest interval sa li se reaminteasca celulelor coloanei directia pe care trebuie sa o urmeze pe drumul regenerarii. Deci metoda aplicata la noi e foarte bine fundamentata prin diagnostic, prin stabilirea gradului de afectare al coloanei, care spune si numarul de sedinte necesare si ritmul lor, dar si prin posibilitatea de a urmari in timp rezultatele tratamentului de recuperare aplicat.

Iata atatea motive pe care eu le consider deosebit de puternice pentru a trata sciatica prin aceasta metoda si nu prin alta. Si de aceasta data functioneaza regula de aur la care eu tin foarte mult: cu cat cel in cauza se prezinta mai repede la medic si se stabileste un diagnostic mai precis si mai rapid, cu atat rezultatele obtinute in tratarea acestei boli sunt mai bune, mai rapide si mai eficiente. Dar niciodata, oricat de tarziu ar fi si oricat de grava boala, nu trebuie sa disperati, deoarece ea se poate trata. E adevarat, tratamentul e mai dificil, dureaza mult mai mult si cu mai multa suferinta din partea dumneavoastra, dar se poate. De aceea as vrea sa retineti acest mesaj al meu, ca se poate, si in acelasi timp chemarea de a veni la tratament cat mai repede, spre binele si sanatatea dumneavoastra.

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala 

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!