Reflexoterapie

CE ESTE REFLEXOTERAPIA?

 

“Un cerșetor sănătos e mai fericit decât un rege bolnav“
Schopenhauer

Cuvintele mai sus citate ne arata ca sanatatea este o componenta esentiala a fericirii si, cum toti dorim sa fim fericiti, inseamna ca toti dorim sa fim sanatosi. Dar de multe ori ajungem cu greutate la insanatosire, deoarece de foarte multe ori nici nu stim ca suntem bolnavi, sau pe cale de a fi bolnavi. Ca suntem bolnavi sau ca suntem pe cale de a ne imbolnavi, ne-o poate arata cu mare succes reflexoterapia, care e si o metoda de diagnostic a organului bolnav, dar si o metoda naturala excelenta de tratament.

Astazi mai avem o metoda de diagnostic excelenta, care merge pana acolo incat poate prevedea aparitia unei boli cu foarte mult timp inainte ca ea sa apara, ca ea sa se manifeste. Aceasta este TERMOGRAFIA .Vezi capitolul TERMOGRAFIA

Cuvantul TERAPIE in limba greaca inseamna apel, cerere de ajutor catre pamant. Si pamantul intr-adevar ofera acest ajutor prin tot ceea ce are: apele minerale si termale, namolul, argila, pietrele pretioase, remediile homeopate si chiar pietrele pe care le calcam si care ne maseaza zonele reflexogene din talpa. Sunt sigur ca de aici a pornit reflexoterapia,de la lectia pe care i-a dat-o natura omului, facandu-l sa observe, sa constate ca elementele naturii au o destinatie precisa si ca doar trebuie sa ne folosim de toate darurile pe care ni le fac acestea. Un mare om al spiritualitatii mi-a spus cu ceva timp in urma ca a fi moral inseamna a folosi fiecare lucru in conformitate cu destinatia pe care i-a dat-o Creatorul. Atunci esti moral si liber. Ori, pe langa multe alte lucruri pe care le aduce reflexoterapia, inca din antichitate ea l-a invatat pe om sa fie moral si liber, aratandu-i cum sa foloseasca fiecare element in conformitate cu scopul destinat lui.

Deci cerand acest ajutor catre pamant,catre elementele pamantului, natura, prin pietrele care maseaza zonele reflexogene din talpa, a sugerat omului inca din cele mai vechi timpuri ca acest exercitiu simplu, dar atat de profund, poate reprezenta o forma si o modalitate de tratament a multor afectiuni.

Reflexoterapia pleaca de la un principiu extrem de simplu, pe care medicina alternativa l-a intuit si l-a observat din cele mai vechi timpuri, si anume acela ca orice organ al corpului uman are o terminatie nervoasa pe suprafata corpului. Si ca prin masarea acestor puncte, a acestor terminatii nervoase, se poate mentine, imbunatati sau redobandi sanatatea pierduta. Acest principiu simplu, observat in mod natural, ajunge azi sa fie tot mai des dovedit stiintific prin studiile care se fac (eu fac acest lucru cu ajutorul termografului).

 

 

 

Terminatiile nervoase sunt raspandite pe toata suprafata corpului, dar, sub aspectul importantei terapeutice, din totalul de 100%,  aproximativ 93% sunt situate in talpa piciorului, urmand apoi cele de la nivelul mainilor cu 5%, iar restul de 3% fiind reprezentat de puncte situate pe restul corpului.

Reflexoterapia, prin prelucrarea acestor puncte, dupa o anumita regula, dupa o anumita tehnica, cu o anumita intensitate si intr-o anumita ordine, obtine reechilibrarea organismului si repunerea lui pe traiectoria bunei functionari, pe traiectoria sanatatii.
Reflexoterapia mentine starea de sanatate pe care o aveti, sau va ajuta sa  recastigati sanatatea pe care ati pierdut-o.

 

IN CE AFECTIUNI PUTEM FOLOSI REFLEXOTERAPIA ?

Cu exceptia celor catorva contraindicatii, pe care trebuie sa le stabileasca un medic cu experienta, reflexoterapia poate fi folosita in toate afectiunile posibile. Pe site-ul nostru www.medreflexline.ro  vom avea subcapitole cu reflexoterapia pe fiecare din aparate in parte, unde vom explica de ce se foloseste, cum se foloseste, prin ce mecanisme actioneaza, care sunt efectele deosebite pe aparatul respectiv, precum si toate informatiile pe care le vom considera necesare, astfel incat sa se inteleaga tot mai bine care este importanta si valoare acestei metode de recuperare medicala. In acest articol, dedicat unor generalitati asupra reflexoterapiei, vreau sa enumar doar cateva situatii mai importante in care se face reflexoterapie :

 

 • Reflexoterapie pentru tiroida
 • Reflexoterapie pentru sinusuri
 • Reflexoterapie pentru circulatia cerebrala
 • Reflexoterapie pentru ochi (pentru imbunatatirea vederii )
 • Reflexoterapie pentru mentinerea sau imbunatatirea auzului
 • Reflexoterapie pentru mentinerea sau redobandirea echilibrului
 • Reflexoterapie pentru cavitatea bucala
 • Reflexoterapie pentru caile respiratorii
 • Reflexoterapie pentru aparatul cardio-vascular
 • Reflexoterapie pentru aparatul digestiv ( pentru fiecare organ in parte)
 • Reflexoterapie pentru aparatul renal
 • Reflexoterapie pentru sistemul osteo-articular ( Vezi capitolul AFECTIUNI TRATATE )
 • Reflexoterapie pentru sistemul imunitar
 • Reflexoterapie de detoxifiere
 • Reflexoterapie pentru tulburarile de dinamica sexuala ( TDS ) etc

Dar trebuie sa se faca (si aici insist) , numai si numai sub control medical si de catre adevarati specialisti, pentru a obtine un beneficiu maxim.

Desi aplicam reflexoterapia in toate afectiunile, in cadrul CENTRULUI MEDICAL MEDREFLEX LINE ne-am axat in primul rand pe tratamentele de recuperare medicala in afectiunile pe care le puteti vedea la capitolul afectiuni tratate de pe site-ul nostru.

Reflexoterapia poate fi aplicata fie ca o metoda de sine statatoare, fie asa cum facem noi, in cadrul unor sedinte mai complexe de recuperare medicala, in care intra mai multe tehnici terapeutice, pe care de asemenea le puteti gasi pe site-ul nostru la capitolul servicii medicale.

Prin mecanismele sale de actiune asupra sistemului vascular, asupra sistemului endocrin, asupra sistemului excretor, nervos si metabolic, reflexoterapia e o metoda excelenta de tratament de recuperare medicala, pe care v-o recomandam cu cea mai mare caldura. In centrul nostru medical reflexoterapia nu se face la intamplare, “dupa ureche“, ci sub strict control termografic, fapt care ii confera un fundament stiintific si o recomanda prin rezultatele deosebite obtinute (urmarite si demonstrate tot cu ajutorul termografului).

Despre termografie puteti afla si alte informatii in capitolul SERVICII sau in articolul dedicat termografiei ca metoda de diagnostic.

 

Inregistrari audio

Mai jos aveti posibilitatea sa ascultati cateva inregistrari audio despre reflexoterapie din cadul unor emisiuni radio la care a participat d-l Dr. Petre Muresan. Dati click pe link-urile de mai jos pentru a le asculta.

 

 

Dr. Petre Muresan – despre reflexoterapie – partea 1

 

 

Dr. Petre Muresan – despre reflexoterapie – partea a 2-a

 

 

Dr. Petre Muresan – despre reflexoterapie – partea a 3-a

 

Orar Reflexoterapie

Sedintele de reflexoterapie se fac numai pe baza de programare

 

_______________________________
Luni   7 - 13  si  16 - 21
_______________________________
Marti  7 - 13  si  16 - 21
_______________________________
Miercuri 7 - 13  si  16 - 21
_______________________________
Joi   7 - 13  si  16 - 21
_______________________________
Vineri  7 - 13  si  16 - 21
_______________________________
Sambata IN LIMITA PROGRAMARILOR FACUTE 

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala

 

Alte articole pe aceeasi temă:
Kosmodiskul
Cititi o parere avizata despre kosmodisk si metodele de tratament aplicate in centrul medical MedreflexLine.
Termo-homeopunctura
O metoda naturista de tratament imbinata cu folosirea tehnicii moderne de scanare

Add Comment


%d blogeri au apreciat: