Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Recuperarea pacientilor cu cifoza prin kinetoterapie

Prin cifoza se intelege accentuarea curburii coloanei vertebrale inainte (in plan sagital). In acest caz, al pacientilor cu cifoza, se observa si o inclinare a capului si a gatului spre inainte.

Cifozele pot fi:

a) Spontan reductibile
In acest caz este vorba de modificari ale pozitiei coloanei vertebrale ce nu au la baza elemente de structura. Nu este afectata structura coloanei si de aceea pot fi corectate prin mijloacele care stau la indemana terapeutului bine pregatit in acest sens. Un element deosebit de important este acela ca pacientul sa constientizeze deficienta pe care o are. Asa se va implica activ in corectarea ei, lucru esential pentru obtinerea unui rezultat foarte bun.

b) Spontan ireductibile
Aici avem deja modificari care tin de structura coloanei vertebrale si de aceea recuperarea este mult mai dificila. Din acest motiv este foarte important ca un tratament sa se instituie rapid, pana nu apuca sa se instaleze modificarile structurale care fac corectarea diformitatilor coloanei foarte dificila.

c) Cifozele dureroase
Cifozele mentionate mai sus de multe ori devin dureroase. In aceste cazuri cifoza poate avea ca substrat modificari degenerative de tipul polidiscopatiilor sau spondilozelor.
In procesul de corectare a cifozei se lucreaza mai multe grupe musculare: musculatura abdominala, musculatura trunchiului, musculatura paravertebrala si centurile.

Centrul Medical Medreflex Line isi bazeaza tehnica de recuperare medicala in cazul cifozelor pe urmatoarele sectiuni:

 

  1. Masajul medical si masajul reflex,
  2. Kinetoterapia:
  3. Mezoterapia.

Fiecare din sectiunile mentionate sunt foarte importante, aducandu-si contributia proprie la procesul de recuperare medicala a persoanelor cu cifoza.

 

In cazul cifozelor, kinetoterapia urmareste:

 

  • corectarea atitudinii cifotice sau daca nu, atunci macar reducerea diformitatii
  • asuplizarea coloanei vertebrale dorsale (include exercitii de mobilizare a coloanei vertebrale si a musculaturii paravertebrale)
  • cresterea amplitudinii miscarilor pe care le permit articulatiile
  • cresterea fortei musculare a musculaturii spatelui si paravertebrale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *