Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Parestezii – amorțeli în mâini și picioare


Un articol prezentat de dr. Petre Muresan

Cum se manifestă amorțelile în mâini și picioare (paresteziile)

Foarte multe persoane se confrunta cu aceasta problema: amorteli in maini si in picioare, de aceea am considerat util sa abordez acest subiect, vazut, tratat, explicat din perspectiva experientei, a metodelor de diagnostic si a mijloacelor, a metodelor terapeutice naturiste de recuperare medicala ale Centrului medical MEDREFLEX LINE.

Amortelile in maini si in picioare sunt frecvent insotie de furnicaturi, entitati cuprinse in termenul generic de parestezii.
Paresteziile sunt senzatii anormale care includ arsuri, furnicaturi, amorteli. Insa, deoarece in acceptiunea generala, publica, se vorbeste foarte mult de amorteli in maini si in picioare, vom folosi si in acest articol mai mult acest termen.

Problema amortelilor in maini si in picioare este foarte vasta, incat se poate scrie un adevarat tratat de medicina numai pe acest subiect ( si nu exagerez deloc ), astfel incat nu putem trata acest subiect intr-un singur articol. Din motive didactice, adica din dorinta de a fi intelesi cat mai bine, vom aborda acest subiect atat de vast in mai multe etape.

Pentru inceput vom trece in revista principalele cauze ale acestei afectiuni, ale acestui sindrom al amortelilor in maini si in picioare, dupa care vom face cateva aprecieri generale, urmand ca in cadrul sitului nostru sa abordam mai in detaliu majoritatea cauzelor care duc la sindromul pomenit, acela al amortelilor in maini si in picioare: de ce se intampla, cum se intampla, ce simptome apar si mai apar pe langa amortelile in maini si in picioare, cum se pune diagnosticul si mai ales cum se trateaza aceasta problema a amortelilor in maini si in picioare. Pentru ca, asa cum am mai spus si in alta parte, este foarte, foarte important, sa cunosti de ce boala suferi, din ce cauza apar amortelile in maini si in picioare, dar mai important ca orice e sa afli cum te poti trata, cum poti scapa de aceasta problema, care poate deveni un adevarat handicap: amortelile in maini si in picioare.

Care sunt cauzele care duc la amorteli in maini si in picioare?

1) Sindromul de canal carpian
2) Sindromul de canal Guyon
3) Sindromul de tunel tarsian
4) Sindromul defileului costoclavicular
5) Sindromul nervului suprascapular
6) Sindromul Raynaud
7) Boala vasculara periferica
8) Discopatia — Discopatii
9) Spondiloza cervicala
10) Spondiloza dorsala
11) Spondiloza lombara
12) Radiculopatia ( in stadiul 4 si 5 de evolutie a fiecarui tip de spondiloza amintit )
13) Hernia de disc
14) Prolabarea discului intervertebral ( unul sau mai multe)
15) Sindromul de compresiune a plexului brahial
16) Neuropatia periferica
17) Zona Zoster
18) Scleroza multipla
19) Sciatica
20) Vascularita
21) Accidentul vascular cerebral (AVC )
22) Traumatisme
23) Degeraturi
24) Tumori ale nervilor ( Neurinom )
25) Compresiuni externe ( incaltaminte, imbracaminte, gips etc )
26) Trombangeita obliteranta ( Boala lui Leo Buerger )
27) Obstruarea vaselor de sange ( vasele mari–ateroscleroza )
28) Hiperventilatia
29) Intoxicatii
30) Toxicitatea mediului inconjurator
31) Efecte secundare ale medicamentelor alopate
32) Spasmofilia
33) Atacuri de panica
34) Oboseala—stres
35) Crize de hipoglicemie
36) Crize hipertensive
37) Crize hipotensive
38) Insuficienta circulatorie vertebrobazilara (ICVB)

Generalitati despre parestezii (amorteli in maini si picioare)

Numai din simpla enumerare a cauzelor care duc la sindromul amortelilor in maini si in picioare se poate vedea cat de vast este acest subiect si ce abordare laborioasa necesita.

Din enumerarea cauzelor amortelilor in maini si in picioare mai trebuie sa tragem o concluzie extrem de importanta: aceea ca daca avem astfel de simptome, problema poate fi foarte, foarte serioasa si deci nu avem voie s-o tratam cu indiferenta, cu acel “poate trece“, ci trebuie sa ne prezentam urgent la medic pentru un diagnostic corect si un tratament de recuperare medicala corespunzator, deoarece amortelile in maini si in picioare pot avea in spate boli extrem de grave, care daca nu sunt tratate, pot pune viata in pericol.

Din aceasta perspectiva si pentru o cat mai buna informare a dumneavoastra pe aceasta tema, va invit cu caldura sa parcurgeti paginile sitului nostru, unde veti afla informatii de specialitate legate de problema atat de vasta a amortelilor in maini si in picioare : cauze, simptome, diagnostic, metode de recuperare medicala, totul facut pe baza unei documentatii serioase, a consultarii marilor tratate de medicina actuale si pe baza experientei in domeniu a Centrului medical MEDREFLEX LINE.

In cadrul centrului nostru medical, in cazul diagnosticarii cauzelor care duc la amorteli in maini si in picioare, folosim metode foarte performante: Termografia si Ultrasonografia care dau informatii foarte utile de diagnostic si date extrem de valoroase in procesul de urmarire a efectelor tratamentelor aplicate.

Tratamentele facute cu profesionalism in Centrul medical MEDREFLEX LINE in cazul amortelilor in maini si in picioare, au o abordare naturista, ceea ce le face sa aiba avantaje enorme fata de alte modalitati de tratament a acestei patologii, prin faptul ca nu au efecte secundare ca atatea medicamente alopate si mai ales prin faptul ca ele nu doar calmeaza, nu doar linistesc o patologie, ci au un efect regenerativ adevarat, lucru foarte, foarte important pentru organismul uman care are nevoie de ingrijire, de intretinere, ca sa ne poata sluji si sa ne permita sa ducem o viata normala, placuta si fericita, asa cum ne-o dorim cu totii.

 

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala 

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!