Medreflex Line

Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Osteofite


Un articol prezentat de dr. Petre Muresan

Osteofite – ciocuri de papagal

Generalitati despre osteofite – ciocuri de papagal

Deoarece problema osteofitelor (a ciocurilor)  reprezinta un subiect de mare interes pentru o larga categorie de persoane, si pentru ca foarte multi va intrebati ce sunt aceste ciocuri, cum apar, unde se localizeaza si mai ales cum puteti scapa de ele, vreau sa vin cu cateva precizari pe aceasta tema. Centrul medical MEDREFLEX LINE trateaza cu succes aceste ciocuri sau osteofite printr-o metoda de recuperare medicala studiata si indelung perfectionata si de aceea, pot veni cu unele precizari pe care le consider utile si necesare celor care se confrunta cu aceasta afectiune .

Ce sunt osteofitele (ciocurile)?

Spus intr-un mod mai simplu , pentru a fi inteles de catre toti, osteofitele sau ciocurile sunt niste excrescente osoase care apar pe capetele oaselor, in jurul articulatiilor sau in interiorul lor, in jurul discurilor intervertebrale, precum si in zonele in care se unesc tendoanele si ligamentele cu oasele.

Cum iau nastere osteofitele ( ciocurile de papagal ) ?

Cauza exacta a aparitiei osteofitelor nu se cunoaste. Se considera ca ele sunt o reactie reparatorie care apare in urma procesului de degradare, de degenerare a structurilor articulare. In urma acestui proces se produce o proliferare a vaselor de sange in cartilajul degradat.  Ele( osteofitele—ciocurile ) se formeaza prin hiperplazie de tesut osos si formare de cartilaj nou (neoformare ) si se localizeaza in jurul cartilajelor articulare , sau a discurilor intervertebrale degradate, degenerate .

Unde se localizeaza osteofitele (ciocurile ) ?

Osteofitele apar in urmatoarele locuri :

  • –coloana vertebrala ( pe oasele coloanei )
  • –articulatiile genunchiului
  • –articulatiile soldului
  • –coate
  • –umeri
  • –degete

Se localizeaza in jurul articulatiilor, in jurul discurilor intervertebrale, dar si pe zonele in care tendoanele si ligamentele se unesc (se insera) pe oase.

Cum se diagnosticheaza osteofitele ( ciocurile ) ?

Ca metode de diagnostic se folosesc des radiografia si CT ( tomografia computerizata) , care au cel putin un mare dezavantaj : iradiaza puternic si nu pot fi repetate decat la un interval mare de timp, chiar foarte mare daca luam in calcul necesitatea de a putea verifica cat mai des evolutia sub tratament si efectele tratamentelor aplicate.

In Centrul medical MEDREFLEX LINE se foloseste ca metoda de diagnostic Termografia, Ultrasonografia si Ultrasonografia termografica (ultrasonografia ghidata de termograf ). Termografia are un rol foarte mare in primul rand prin faptul ca indica zona unde nervii sunt iritati si inflamati din cauza compresiunii exercitate de catre osteofite (ciocuri ), iar in al doilea rand prin faptul ca serveste drept
ghidaj Ultrasonografiei. Datorita informatiilor deosebit de valoroase pe care le ofera termografia , poti sa te duci tintit cu sonda ultrasonografica si sa cauti osteofitele care perturba buna functionare a coloanei sau a unei anumite articulatii.

Aceasta metoda de diagnostic este foarte performanta, nu iradiaza si poate fi folosita la orice categorie de persoane si oricand. Iata cateva motive, doar, pentru care va recomand sa apelati cu incredere la aceasta metoda de investigatie si diagnostic, care pe langa aceasta situatie pomenita , a osteofitelor sau ciocurilor de papagal, isi dovedeste eficienta deosebita in foarte multe alte afectiuni. Vezi capitolele despre termografie si ultrasonografie.

 

Simptome produse de osteofite (ciocuri de papagal )

Osteofitele prin ele insele nu sunt dureroase, dar prin faptul ca pot veni in contact cu alte structuri ( oase ,vase sau nervi ), pot produce durere. In situatia in care nu irita un nerv sau un vas si nu vin in contact cu o alta suprafata osoasa, osteofitele ( ciocurile ), pot trece mult timp neobservate, chiar si ani de zile .

In alte situatii pot produce tulburari ale circulatiei din regiunea respectiva, cu toate consecintele aduse de acest lucru. Sunt si situatii in care un osteofit poate amprenta sacul dural, producand complicatii. Sacul dural este format de dura mater, care este o membrana de culoare alba, dura, fibroasa, cea mai externa dintre cele trei membrane care acopera maduva spinarii. In situatii mai avansate, cand sunt lasate mult timp netratate, osteofitele ( ciocurile ) pot produce anchilozarea articulatiei sau a regiunii respective, cu invaliditate.

Cum se trateaza osteofitele ( ciocurile )?

Centrul medical MEDREFLEX LINE si-a pus la punct o metoda naturista foarte performanta , foarte eficace de tratament, care poate varia de la caz la caz. Numai in urma scanarii termografice si ultrasonografice , pe baza informatiilor oferite de acestea, se decide ce metoda de tratament se poate aplica si poate sa va fie explicata si dumneavoastra. Componenta sedintelor de tratament , numarul lor si modul in care se desfasoara, se decide deci in functie de fiecare pacient in parte, tinindu-se cont de foarte multi factori care pot fi implicati in fiecare caz in parte .

 

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala 

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!