Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Nevralgiile intercostale


Un articol prezentat de dr. Petre Muresan

Centrul medical MEDREFLEX LINE a tratat si trateaza in continuare cu rezultate foarte bune, nevralgiile intercostale, alaturi de multe alte afectiuni pe care le gasiti in lista de afectiuni tratate. Aceste nevralgii intercostale se mai numesc si costalgii. 

Tratamentul este complex, facandu-se prin sedinte de recuperare medicala stabilite pe baza datelor oferite de scanarea termografica si la nevoie ultrasonografica .

Nevralgia intercostala: definitie

Nevralgie: durere puternica, severa, care apare si este resimtita pe traseul unui nerv ( in cazul nostru, a unui nerv intercostal )

Intercostal: localizat intre doua coaste succesive

Ce sunt nevralgiile intercostale ?

Pentru a intelege ce se intampla si ce sunt nevralgiile intercostale, vreau sa dau cateva date de anatomie. La nivelul toracelui exista 11 perechi de nervi toracici situati intre coaste. Ramurile ventrale sau anterioare ale acestor nervi poarta numele de nervi intercostali, deoarece asa cum le spune si numele, au un traseu, un traiect situat intre coaste. Mai exista si perechea 12 de nerv toracic, ce are un traseu situat sub coasta 12 , numit si nervul subcostal.

Originea lor este la nivelul segmentelor dorsale sau toracice ale maduvei spinarii. Nervii intercostali au fiecare cate o ramura cutanata laterala si una cutanata anterioara. Din acesti nervi pleaca fibre nervoase spre membrele superioare, peretele toracic si peretele abdominal. Si dupa cum am spus ca o nevralgie e o durere care apare de-a lungul traseului unui nerv, iata ca in nevralgiile intercostale putem avea dureri care iradiaza in membrele superioare, dureri care iradiaza de-a lungul peretelui toracic, sau de-a lungul peretelui abdominal.

Cauzele nevralgiilor intercostale

  • O cauza foarte frecventa a nevralgiilor intercostale este spondiloza dorsala prin procesele degenerative care au loc la nivelul coloanei vertebrale dorsale (cum sunt osteofitele sau ciocurile de papagal) si care pot leza nervii intercostali
  • Spondilita anchilozanta este si poate fi o alta cauza a nevralgiei intercostale .
  • Alta cauza a nevralgiilor intercostale poate fi reprezentata de catre traumatisme ale regiunii toracice, care pot leza si irita nervii intercostali
  • Alte cauze posibile: infectiile, procese inlocuitoare de spatiu, ce pot avea un efect compresiv-iritativ asupra nervilor intercostali , declansand o nevralgie intercostala .

Diagnosticul nevralgiei intercostale

Centrul medical MEDREFLEX LINE foloseste in diagnosticul nevralgiilor intercostale scanarea termografica, deoarece aceasta depisteaza nu numai cauza nevralgiei intercostale, dar si extinderea ei, precum si raspunsul la tratamentul medical aplicat . Uneori poate fi folosita si scanarea ultrasonografica.

Nevralgia intercostala - termograma Nevralgia intercostala - imagine termografica Nevralgia intercostala - scanare termografica

Tratamentul nevralgiilor intercostale

A trata nevralgia intercostala inseamna in primul rand a trata cauza care o provoaca . Si cum spondiloza dorsala este cea mai frecventa cauza , inseamna ca ne concentram atentia in primul rand pe tratarea spondilozei dorsale, pentru ca asa putem elibera nervul intercostal si opri nevralgia intercostala.

Prin tratament se urmareste si se obtine o regenerare a coloanei vertebrale dorsale, singura situatie in care putem obtine rezultate reale, trainice, de durata . Numai asa putem obtine o eliminare adevarata a durerii de tip nevralgie intercostala. Vezi Spondiloza dorsala

 

Alte articole pe aceeasi tema
Sindromul Tietze
Durere in piept determinata de sindromul Tietze; metode de tratament aplicate in centrul medical MedreflexLine.
Coxartroza (artroza soldului)
O metoda de diagnostic prin termografie, fara iradiere, si metode naturiste de tratament cu rezultate foarte bune

 

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala 

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!