Mezoterapia

Centrul medical Medreflex Line, care cauta tot timpul sa foloseasca cele mai bune, cele mai moderne si cele mai eficace metode de tratament, are in arsenalul sau terapeutic si aceasta metoda numita mezoterapie sau homeomezoterapie.

 

Ce este mezodermul ?

La embrion mezodermul este o patura germinala situata intre ectoderm si endoderm din care se formeaza apoi dermul, tesutul conjunctiv, majoritatea muschilor netezi si scheletici, sistemul uro-genital, cortico-suprarenala, sistemul vascular etc.

Mezodermul este stratul mijlociu al pielii. Si pentru ca pe linie embriologica are legaturile pe care le-am aratat cu anumite structuri si organe, el isi pastreaza o influenta energetica asupra acestora, fiind stratul cel mai activ al pielii. De aceea tratand mezodermul, tratam tesuturile si organele care au o legatura cu acesta.

In limba greaca “ mezo “ inseamna mijloc, deci este vorba de tesutul de mijloc al pielii. Mezoterapia sau terapia mezodermala a fost recunoscuta prima data ca parte a medicinii traditionale de catre Academia Nationala Franceza de Medicina.

Mezoterapia este deci o conceptie terapeutica noua, dar simpla, care consta in injectarea in mezoderm a unor cantitati mici de substante, de medicamente homeopate, care au efecte multiple.In centrul nostru medical folosim aceasta terapie atat in scopul calmarii durerilor cat si mai ales in scop regenerativ. Este foarte util sa ai o metoda de tratament prin care poti obtine simultan atat un efect de calmare a durerilor cat si mai ales efectul regenerativ asupra cartilajului articular si a celorlalte structuri implicate in procesele degenerative.
Regenerarea este esentiala, deoarece numai asa se pot obtine rezultate durabile.
Si pentru ca folosim medicamente sau remedii homeopatice, aceasta tehnica de tratament mai poate fi denumita si homeomezoterapie.

 

Medicina de recuperare (recuperarea medicala)

In Centrul medical Medreflex Line folosim mezoterapia in tratarea urmatoarelor afectiuni: (Vezi articolele acestor afectiuni pe situl nostru )

 

 

Medicina estetica

Mezoterapia mai poate fi folosita si in medicina estetica. Prin aceasta, cu microinjectii direct in mezoderm se pot efectua tratamente pentru :

 

  • inlaturarea celulitei,
  • scadere in greutate,
  • eliminarea depozitelor de grasime,
  • reducerea ridurilor fine,
  • intinerirea pielii,
  • hidratare.
  • intarirea muschilor glutei ( cresterea tonusului muscular )
  • se pot corecta neregularitatile ulterioare liposuctiei.

Pentru informatii suplimentare legate de tratamentele de medicina estetica prin mezoterapie oferite de centrul nostru medical, accesati link-ul Mezoterapia in medicina estetica

Pentru moment aplicam mezoterapia in medicina de recuperare pentru o gama vasta de afectiuni, asa cum se poate vedea in lista de mai sus. Rezultatele sunt foarte bune. De la caz la caz combinam aceasta metoda de tratament ce celelalte metode prezentate pe situl nostru.

Dr Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala

Add Comment


%d blogeri au apreciat: