Deci cerand acest ajutor catre pamant, catre elementele pamantului, natura, prin pietrele care maseaza zonele reflexogene din talpa, a sugerat omului inca din cele mai vechi timpuri ca acest exercitiu simplu, dar atat de profund, poate reprezenta o forma si o modalitate de tratament a multor afectiuni.
Masajul reflex sau reflexoterapia pleaca de la un principiu extrem de simplu, pe care medicina alternativa l-a intuit si l-a observat din cele mai vechi timpuri, si anume acela ca orice organ al corpului uman are o terminatie nervoasa pe suprafata corpului. Si ca prin masarea acestor puncte, a acestor terminatii nervoase, se poate mentine, imbunatati sau redobandi sanatatea pierduta. Acest principiu simplu, observat in mod natural, ajunge azi sa fie tot mai des dovedit stiintific prin studiile care se fac (eu fac acest lucru cu ajutorul termografului).
Terminatiile nervoase sunt raspandite pe toata suprafata corpului, dar, sub aspectul importantei terapeutice, aproximativ 93% sunt situate in talpa piciorului, urmand apoi cele de la nivelul mainilor cu 5%, iar restul de 3% fiind reprezentat de puncte situate pe restul corpului.
Reflexoterapia, prin prelucrarea acestor puncte, dupa o anumita regula, dupa o anumita tehnica, cu o anumita intensitate si intr-o anumita ordine, obtine reechilibrarea organismului si repunerea lui pe traiectoria bunei functionari, pe traiectoria sanatatii.
Reflexoterapia mentine starea de sanatate pe care o aveti, sau va ajuta sa recastigati sanatatea pe care ati pierdut-o.
IN CE AFECTIUNI PUTEM FOLOSI REFLEXOTERAPIA?
Cu exceptia celor catorva contraindicatii, pe care trebuie sa le stabileasca un medic cu experienta, reflexoterapia poate fi folosita in toate afectiunile posibile. Pe site-ul nostru www.medreflexline.ro am prezentat aplicatiile reflexoterapiei pe fiecare aparat in parte, unde am explicat de ce se foloseste, cum se foloseste, prin ce mecanisme actioneaza, care sunt efectele deosebite pe aparatul respectiv, precum si toate informatiile pe care le consideram necesare, astfel incat sa se inteleaga tot mai bine care este importanta si valoare acestei metode de recuperare medicala. In acest articol, dedicat unor generalitati asupra reflexoterapiei, vreau sa enumar doar cateva situatii mai importante in care se face reflexoterapie:
- Masaj reflex pentru tiroida
- Masaj reflex pentru sinusuri
- Masaj reflex pentru circulatia cerebrala
- Masaj reflex pentru ochi (pentru imbunatatirea vederii )
- Masaj reflex pentru mentinerea sau imbunatatirea auzului
- Masaj reflex pentru mentinerea sau redobandirea echilibrului
- Masaj reflex pentru cavitatea bucala
- Masaj reflex pentru caile respiratorii
- Masaj reflex pentru aparatul cardio-vascular
- Masaj reflex pentru aparatul digestiv ( pentru fiecare organ in parte)
- Masaj reflex pentru aparatul renal
- Masaj reflex pentru sistemul osteo-articular ( Vezi capitolul AFECTIUNI TRATATE )
- Masaj reflex pentru sistemul imunitar
- Masaj reflex de detoxifiere
- Masaj reflex pentru tulburarile de dinamica sexuala ( TDS ) etc
Dar trebuie sa se faca (si aici insist) , numai si numai sub control medical si de catre adevarati specialisti, pentru a obtine un beneficiu maxim.
Desi aplicam reflexoterapia in toate afectiunile, in cadrul CENTRULUI MEDICAL MEDREFLEX LINE ne-am axat in primul rand pe tratamentele de recuperare medicala in afectiunile pe care le puteti vedea la capitolul afectiuni tratate de pe site-ul nostru.
Reflexoterapia poate fi aplicata fie ca o metoda de sine statatoare, fie asa cum facem noi, in cadrul unor sedinte mai complexe de recuperare medicala, in care intra mai multe tehnici terapeutice, pe care de asemenea le puteti gasi pe site-ul nostru la capitolul servicii medicale.
Prin mecanismele sale de actiune asupra sistemului vascular, asupra sistemului endocrin, asupra sistemului excretor, nervos si metabolic, reflexoterapia e o metoda excelenta de tratament de recuperare medicala, pe care v-o recomandam cu cea mai mare caldura. In centrul nostru medical reflexoterapia nu se face la intamplare, “dupa ureche“, ci sub strict control termografic, fapt care ii confera un fundament stiintific si o recomanda prin rezultatele deosebite obtinute (urmarite si demonstrate tot cu ajutorul termografului).
Dr. Petre Mureșan