Masajul pentru vârstnici

Centrul medical MEDREFLEX LINE pune un accent deosebit si pe tratamentele de recuperare medicala adresate persoanelor in varsta.

Intre mijloacele terapeutice pe care le folosim in centrul nostru cu mare succes se numara si masajul medical adresat varstnicului.

Varsta nu este o contraindicatie pentru masajul medical. El se poate aplica si la o varsta de peste 90 de ani.

Acest tip de masaj tine cont de cateva aspecte specifice persoanelor in varsta. Tehnicile de masaj folosite sunt asemanatoare cu cele executate in cazul adultilor, doar ca acestea sunt aplicate mai bland si cu mai multa prudenta, tinand cont de starea de sanatate a persoanei tratate, de starea fizica, morfologica si functionala. Foarte importanta este si starea sufleteasca a persoanei in cauza. O stare depresiva trebuie tratata intr-un anumit fel, si acest lucru se realizeaza printr-un masaj corespunzator.

In centrul nostru medical masajul medicalmasajul reflex si celelalte tipuri de masaj se adreseaza fiecarei persoane in parte, deci este individualizat, aplicat fiecarui caz particular.

Dintre efectele pe care le are masajul medical asupra persoanelor in varsta amintim:

 

  • amelioreaza starea psihica
  • creste increderea in sine
  • diminueaza durerea
  • amelioreaza, creste mobilitatea siimbunatateste deplasarea
  • favorizeaza eliminarea toxinelor
  • creste si imbunatateste circulatia sangvina periferica si cerebrala

In centrul medical MEDREFLEX LINE masajul medical adresat persoanelor in varsta are si rolul de element pregatitor pentru alte metode de tratament, cum ar fi termo-homeopunctura. Vezi Termo-homeopunctura

Durata unei sedinte de masaj in acest caz este mai scurta decat la adult si se stabileste in fiecare caz in parte in functie de mai multi parametri, dintre care unii au fost amintiti mai sus.

In acest caz, al persoanelor in varsta, masajul se face local sau regional. Centrul nostru nu recomanda si nu face masaje generale si de lunga durata, deoarece pot avea un efect iritant.

 

Pentru toate efectele benefice pe care le are, va invitam sa practicati masajul medical in cadrul centrului nostru, asigurandu-va de toata atentia si grija noastra.

Dr. Petre Muresan

%d blogeri au apreciat: