fbpx

Masaj și reflexoterapie

Contact

Program de lucru: zilnic intre 9 am si 20 pm

0264 484 555 | 0742 014 644

contact@medreflexline.ro

str. Ploiesti nr. 8, Cluj-Napoca, CP 400157 

Informații departament

Procedurile naturiste de tratament aplicate in centrul nostru medical se realizeaza in paralel cu sedinte de masaj, reflexoterapie si uneori kineto-terapie. Aceste tehnici simple de recuperare medicala au rolul de a ajuta si de a grabi procesul de vindecare al organismului prin stimularea circulatiei sangvine in zonele selectate, stimularea centrilor nervosi din punctele de reflexoterapie si mobilizarea articulatiilor.

Despre kinetoterapie

Denumirea de kinetoterapie vine de la cuvintele grecesti : kinetos = mobil si therapeia = tratament, reprezentand o forma de terapie (de tratament) prin miscare.

In viziunea Centrului medical Medreflex Line, fiecarui pacient care are nevoie de recuperare medicala i se stabileste un plan terapeutic general. In centrul nostru medical, din acest plan terapeutic general face parte integranta si kinetoterapia, metoda care ocupa un loc foarte important.

Kinetoterapia face parte din recuperarea medicala, psihica, profesionala si sociala.
Noi folosim kinetoterapia in recuperarea afectiunilor nechirurgicale, dar la fel de mult si in situatiile preoperatorii sau postoperatorii, acolo unde medicul de specialitate o recomanda.
Folosirea chinetoterapiei in centrul Medreflex Line se face in mai multe situatii:

  • O afectiune poate scadea capacitatea generala de miscare. Prin kinetoterapie urmarim refacerea acestei capacitati generale de miscare.
  • Sunt afectiuni care scad sau reduc marile functii ale organismului. Prin activitatea noastra de kinetoterapie urmarim imbunatatirea acestor mari functii si refacerea capacitatii de efort.
  • Segmentele sau partile corpului implicate in afectiune pot suferi si ele. Prin kinetoterapie avem in vedere si corectarea acestor segmente, fiecare in parte.
  • In urma unei afectiuni o anumita parte sau segment al corpului tinde sa se adapteze si are tendinta de a dobandi deprinderi sau functii defectuoase. Acestea sunt cu atentie urmarite si incercam cu toate puterile sa le corectam si prin kinetoterapie.
  • Pe tot parcursul procesului de recuperare avem nevoie de colaborarea stransa a pacientului si de un nivel ridicat al tonusului psihic al acestuia. Kinetoterapia practicata in centrul nostru medical contribuie din plin la acest lucru.

Kinetoterapia are mai multe principii de aplicare. Iata care ar fi acestea, dupa Baciu:

  • A) Primum non nocere. Toate procedeele trebuie alese si aplicate in asa fel incat in primul rand sa nu faci rau si apoi sa contribui cat mai mult posibil la recuperarea si reabilitarea bolnavului.
  • B) Precocitatea tratamentului. Tratamentul de recuperare medicala trebuie instituit si aplicat cat mai repede cu putinta. Orice intarziere poate insemna scaderea sanselor de recuperare, prelungirea tratamentului si rezultate mai slabe si nesigure. Iata de ce va recomand sa apelati la noi cat mai repede cu putinta.Multi oameni care sufera fac greseala ca rabda pana nu mai pot si abia apoi se duc la medic. Daca se procedeaza asa, scad foarte mult sansele de recuperare si reabilitare.
  • C) Tratamentul trebuie continuat pana la recuperarea integrala. Multi pacienti fac greseala imensa ca dupa ce fac cateva sedinte de tratament si vad ca se simt mai bine, din diferite motive opresc tratamentul cu de la sine decizie, crezand ca procesul de recuperare va continua si asa. Se inseala si acest lucru poate sa aiba consecinte nefaste asupra procesului general de recuperare.
  • D) Tratamentul trebuie sa fie neaparat individualizat. Datorita faptului ca ne confruntam cu un numar foarte mare de afectiuni, ca aceste afectiuni au localizari foarte diferite si datorita faptului ca bolnavii raspund foarte diferit la tratamentele prin kinetoterapie si prin celelalte metode folosite, toate schemele de tratament trebuie sa fie neaparat individualizate.

Toate cele spuse mai sus reprezinta argumente pentru folosirea kinetoterapiei in procesul de recuperare.Folosita asa cum trebuie, aceasta metoda este foarte importanta si foarte valoroasa in procesul de recuperare medicala.

Centrul medical Medreflex Line intelege valoarea kinetoterapiei in procesul de recuperare, de reabilitare si de aceea-i ofera locul pe care-l merita in planul terapeutic general. Pentru mai multe informatii, cititi si articolul despre „indicatiile kinetoterapiei

 

 

Dr. Petre Muresan
Centrul Medical Medreflex Line – Cluj Napoca

Specialistii kinetoterapeuti pe care ii avem si dotarile salilor noastre de kinetoterapie ne permit sa venim in intampinarea dvs. cu o plaja foarte larga de exercitii de recuperare medicala prin kinetoterapie.

Salile noastre de kinetoterapie au primit toate avizele si acreditarile necesare din partea inspectorilor sanitari, iar aparatele si dotarile salilor indepinesc toate criteriile de siguranta si performanta, astfel incat dvs. sa aveti certitudinea unor servicii de inalta calitate, efectuate de personal calificat in domeniu.

Nou:
Puteti beneficia de aceeasi calitate a exercitiilor de recuperare prin kinetoterapie chiar in confortul casei dvs prin intermediul serviciilor de kinetoterapie la domiciliu pe care vi le oferim. Un kinetoterapeut al centrului nostru medical se va deplasa la domiciliul dvs. pentru a va ajuta sa va redobanditi mobilitatea si sanatatea.

Iata mai jos cateva dintre cele mai frecvente aplicatii ale kinetoterapiei pe care noi le tratam in centrul nostru medical:

Kinetoterapie in afectiuni reumatice inflamatorii si degenerative

In centrul medical Medreflex Line folosim kinetoterapia ca metoda de tratament eficienta pentru diverse afectiuni reumatice. Pentru detalii despre tratamente, consultati articolele noastre:

 

Kinetoterapie in recuperarea post-traumatica si post-operatorie

Kinetoterapia are un rol important in recuperarea post traumatica si post operatorie, avand printre obiective: combaterea durerii, ameliorarea capacitatii generale de miscare si a marilor functiuni, ameliorarea functiei segmentului sau segmentelor interesate direct in afectiune. Pentru informatii detaliate despre modul de aplicare a kinetoterapiei in aceste cazuri, obiectivele urmarite si mijloacele de punere in aplicare, consultati paginile dedicate:

 

Kinetoterapie in afectiuni neurologice

Kinetoterapia este un mijloc important de tratament si recuperare in numeroase afectiuni neurologice. Tratamentul prin kinetoterapie vizeaza atat afectiunile dobandite ale sistemului nervos central (boli vasculare, degenerative, accidente vasculare), dar si boli ale sistemului nervos periferic (traumatisme ale nervilor, miopatii). Pentru informatii suplimentare, consultati articolul:

 

Kinetoterapie in timpul sarcinii

Miscarea si exercitiile fizice in timpul sarcinii sunt foarte importante pentru organismul viitoarei mame deoarece presupune efectuarea unor exercitii special create pentru aceasta perioada, care au rolul de a imbunatati starea fizica si psihica a gravideiurmareste pregătirea corpului in perioada prenatala cât şi cea postnatala, antrenarea corpului pentru a putea face faţă transformărilor fizice, presiunii psihice, cât şi pregătirea pentru naşterea propriu zisă. Pentru informatii detaliate, consultati articolul:

 

Kinetoterapie pentru sportivi

Exercitiile kinetoterapeutice au un rol eficient in activitatea sportiva. Intre obiectivele kinetoterapeutice urmarite in cazul sportivilor se numara: prevenirea deficientelor existente sau eventual dobandite in urma practicarii sportului, prevenirea accidentarilor, atat pe timpul antrenamentului, cat si in competitiile sportive, evaluarea conditiei fizice a sportivului, recuperarea in urma accidentarilor, pregatirea pentru competitii, etc. Pentru informatii suplimentare, cititi articolul dedicat:

 

Mezoterapie

In centrul medical Medreflex Line se utilizeaza cu succes mezoterapia ca metoda de tratament pentru diferite afectiuni de natura reumatica (coxartroza, gonartroza, pintenul calcanean, poliartrita reumatoida, nevralgii), precum si in medicina estetica (inlaturarea celulitei, scadere in greutate, eliminarea depozitelor de grasime, reducerea ridurilor fine, etc).

Tratamentul prin mezoterapie se realizeaza folosind produse homeopate, care au o eficienta crescuta si nu prezinta efecte secundare. Pentru detalii privind afectiunile tratate, consultati paginile:

 

Infiltratii intra si peri-articulare

Centrul medical Medreflex Line foloseste, alaturi de alte metode de tratament de recuperare medicala, si infiltratiile intraarticulare si periarticulare. In cadrul acestei metode de tratament sunt folosite medicamente naturiste-homeopate, cu efect de regenerare a structurilor articulare afectate si in special a cartilajului articular.

Tehnica de aplicare a infiltratiilor, intraarticulare sau periarticulare, se stabileste pe baza imaginilor termografice si ultrasonografice si a informatiilor aduse de acestea. Datorita faptului ca totul se face pe baza scanarii termografice si ultrasonografice, rezultatele aduse de aceasta metoda terapeutica sunt deosebit de benefice. Pentru detalii, cititi articolul:

 

Drenaj limfatic

Masajul de drenaj veno-limfatic este o tehnica speciala de masaj care are drept scop stimularea circulatiei de intoarcere in vasele limfatice. Ca urmare, se realizeaza o mai buna evacuare a lichidelor in surplus din organism si o mai buna drenare a toxinelor. Pentru informatii detaliate privind masajul de drenaj limfatic si aplicatiile lui, consultati articolul urmator:

 

Masaj de toate tipurile

Masajul este ansamblul de manevre sistematice manuale prin care se actioneaza asupra corpului uman si prin care se urmareste si se obtine, dupa caz, fie un efect terapeutic, profilactic, fie unul fiziologic (de intretinere corporala). Masajul este o metoda excelenta de purificare, de detoxifiere si de prevenire a posibilelor imbolnaviri. Tipurile de masaj aplicate in centrul nostru medical sunt:

  • masajul medical (in afectiuni articulare, afectiuni ale coloanei, afectiuni ale partilor moi, neuromialgii reumatismale),
  • masajul fiziologic (de relaxare, de revitalizare, antistres, de detoxificare, de tonifiere, anticelulitic, masaj de drenaj limfatic)
  • masajul pentru varstnici
  • masajul pentru sportivi

Pentru informatii suplimentare, consultati paginile urmatoare:

 

 Reflexoterapia

Masajul reflex sau reflexoterapia pleaca de la principiul ca orice organ al corpului uman are o terminatie nervoasa pe suprafata corpului. Astfel, reflexoterapia, prin stimularea acestor puncte dupa o anumita regula, dupa o anumita tehnica, cu o anumita intensitate si intr-o anumita ordine, determina reechilibrarea organismului si recuperarea medicala in diverse afectiuni. Pentru informatii suplimentare legate de reflexoterapie, afectiunile tratate si conditiile de aplicare, consultati urmatoarele pagini:

In salonul nostru de masaj puteti sa optati pentru plata individuala a sedintelor de masaj sau puteti sa alegeti un pachet de sedinte pentru a beneficia de reduceri de pret.

10% reducere la abonamentul de 10 ședințe de masaj

* La un abonament de 10 ședinte de masaj vă oferim o reducere de 10% din prețul total al ședintelor.

 

Notă:

abonamentele se plătesc în avans. Reducerea promoțională se oferă la prețul total al ședințelor de masaj

Tarife pentru ședințele de masaj

 

                                                                                                                           Ședința     Ab. 10 șed.

1) Masaj de relaxare  ( sedinta completa de 50 min.)                     50 Lei        450 Lei

Masaj de relaxare    ( sedinta scurta de 25 minute )                        30 lei         270 Lei

 

2) Masaj tonifiant – revitalizant ( sed.completa 50 min.)                  50 Lei        450 Lei

Masaj tonifiant – revitalizant ( sed.scurta de 25 min.)                        30 Lei        270 Lei

 

3) Masaj de intretinere corporala (sed. completa 50 min.)             50 Lei        450 Lei

Masaj de intretinere corporala (sed. scurta de 25 min. )                  30 Lei        270 Lei

 

4) Masaj terapeutic (sedinta completa de 50 min.)                           50 Lei       450 Lei

Masaj terapeutic ( sedinta scurta de 25 min.)                                      30 Lei       270 Lei

 

5) Masaj anticelulitic (sedinta completa de 50 min.)                         50 Lei       450 Lei

Masaj anticelulitic (sedinta scurta de 25 min.)                                     30 Lei       270 Lei

 

6) Masaj facial (sedinta de 25 minute)                                                  30 Lei       270 Lei

 

7) Masaj sportiv (sedinta completa de 50 min. )                                 50 Lei       450 Lei

Masaj sportiv (sedinta scurta de 25 min. )                                             30 Lei       270 Lei

 

8) Masaj de drenaj limfatic (sedinta completa de 50 min.)              50 Lei       450 Lei

Masaj de drenaj limfatic (sedinte scurta de 25 min.)                           30 Lei        270 Lei

 

9) Masajul medical antistres (sedinta completa de 50 min.)          50 Lei       450 Lei

Masajul medical antistres (sedinta scurta de 25 min.)                      30 Lei       270 Lei

 

10) Masajul pentru varstnici ( sedinta completa de 50 min.)          50 Lei       450 Lei

 Masajul pentru varstnici  (sedinta scurta de 25 min.)                      30 Lei       270 Lei

 

11) Masajul reflex – Reflexoterapia (sedinta completa 50 min.)    50 Lei       450 Lei

Masajul reflex – Reflexoterapia (sedinta scurta de 25 min.)           30 Lei       270 Lei

 

Ofertă pachete de tratament

 

1) Pachete pentru gravide

Masaj – 25 min. + Kinetoterapie – 25 min.                      50 Lei       450 Lei

 

2) Pachete pentru adulti (afectiuni neuro-osteo-articulare)

Masaj – 25 min. + Kinetoterapie 25 min.                        50 Lei       450 Lei

 

Tarife reflexoterapie și masaj la domiciliul pacientului

1) Reflexoterapie la domiciliul pacientului 

Sed.completa de 50 min:                                                                           70 Lei
– Ab.de 10 sedinte:                                                                                         600 Lei
+ pretul deplasarii cu taxi dus-intors

2) Reflexoterapie la domiciliul pacientului

– Sedinta scurta de 25 minute:                                                                    50 Lei
– Ab.de 10 sedinte:                                                                                         400 Lei
+ pretul deplasarii cu taxi dus-intors

PRECIZARE !

Vă putem oferi masaj la domiciliu doar in situatia in care aveți acasă masă specială pentru masaj. Pentru reflexoterapie masa nu este obligatorie!

1. Masaj la domiciliul pacientului (toate tipurile de masaj anuntate pe site )

– Sedinta completa de 50 min:                                                                    70 Lei
– Abonament de 10 sedinte:                                                                         600 Lei
+ pretul deplasarii cu taxi dus-intors

2. Masaj la domiciliul pacientului

– Sedinta scurta de 25 minute:                                                                   50 Lei
– Ab.de 10 sedinte:                                                                                        400 Lei
+ pretul deplasarii cu taxi dus-intors

Notă:
Pacientul își asigură unguentele și uleiurile necesare.

Aparatura de kinetoterapie de care dispunem

Va prezentam in cateva imagini si cateva cuvinte explicative o parte din aparatura de care dispune Centrul medical Medreflex Line . Cu ajutorul acestor dotari speciale si sub indrumarea atenta a specialistilor nostri in kinetoterapie , toti pacientii nostri pot beneficia de programe complexe de recuperare medicala gandite si realizate pentru necesitatile fiecaruia.

1. Spalierul (scară fixă)

Este un aparat utilizat des în kinetoterapie , acesta regasindu-se in dotarea tuturor salilor din domeniu, fiind pozitionat pe perete in patru puncte fixe. Aparatul poate fi realizat la diferite dimensiuni, realizandu-se complexe de exercitii specifice fiecarui pacient in parte, spalierului putandu-i fi adaptate si alte tipuri de aparate ajustabile gen :
bara pentru tractiuni, banca pentru abdomene, perete catarare Boldering, bara initiere mers.

In centrul nostru medical dispunem de un asemenea aparat de recuperare , care poate fi utilizat de toate categoriile de varsta , de la copii pana la persoane in etate.

Barele paralele sunt realizate si dispuse la distanta optima pentru efectuarea exercitiilor , ele fiind intre 14 sau 16 ca numar , iar bara superioară a spalierului de gimnastică este montata putin în afară, pentru a facilita efectuarea exercițiilor. Spalierul asigură condiţii optime pentru dezvoltarea tuturor grupelor musculare, în mod special a celor care realizează poziţia atârnat şi variantele sale. Exercitiile se pot efectua din pozitii precum atarnat ventral, dorsal , lateral sau din ortostatism prin miscari de aducere a segmentelor corpului (membre inferioare, superioare) la diferite unghiuri sau curbarea trunchiului in diferite pozitii.

Acest aparat ajută, în mare măsură, la formarea şi păstrarea ţinutei corecte precum şi
corectarea unor deficienţe fizice funcţionale ale coloanei vertebrale, ajutand la diminuarea
durerilor de spate.

Exercițiile efecutate la acest aparat pot avea caracter de forță sau pentru recuperarea mobilității
articulare si musculare. Se utilizează în reeducarea si recuperarea :

  • afecțiunilor coloanei vertebrale
    • Spondiloză
    • Discopatie,
    • Hernie de disc,
    • Scolioză,
    • Lordoză,
    • Cifoză,
    • Spate plan,
    • spate rotund
    • Spondilita anchilozantă,
    • Lombalgie,
    • Sciatica
  • afectiunilor membrului inferior
  • afectiunilor membrului superior

 2. Saltea pentru exerciții

Este utilizata pentru gimnastica. Asigura un contact moale şi mediu in executarea exercitiilor de gimnastica. Saltelele sunt perfecte pentru sala de kinetoterapie, sport si fitness. Au o structura complexa anti – derapare, capitonata la suprafaţă, si un strat unic de celule poliuretane.

La fel ca spalierul, salteaua de exercitii este si ea prezenta in toate salile de kinetoterapie, fiind indispensabila si special conceputa pentru recuperare si asigurand o distributie optima a presiunii.
Salteaua asigura un contact moale si confortabil in executarea exercitiilor de gimnastica medicala, fiind fabricata din diferite materiale si dimensiuni, avand rol si de termoizolare.

Este folosita pentru efectuarea diferitelor exercitii de gimnastica care presupun realizarea miscarilor la sol. Se poate utiliza cu mare eficientă în executarea unei varietăti foarte mari de exercitii, atat pentru exercitii fizice de dezvoltare fizica generala, cat si pentru exercitii orientate spre corectarea deficienţelor fizice funcţionale.

Se pot efectua exercitii in diferite pozitii:

  • asezat
  • pe genunchi
  • pe genunchi cu sprijin pe brate
  • decubit (culcat): facial, dorsal, lateral

Salteaua poate fi utilizata de toate categoriile de varsta; exercitiile recomandate individual de catre kinetoterapeut pot fi pentru dezvoltarea mobilitatii sau stretching.

Utilă pentru efectuarea exercitiilor  recuperarea si reeducarea diferitelor afectiuni tratate în clinica noastră cum ar fi :
– afectiunile coloanei vertebrale: Spondiloză, Discopatie, Hernie de disc ,
Scolioză, Lordoză, Cifoză, Spondilita anchilozantă, Lombalgii, Sciatică
-afectiunile membrelor inferioare : Gonartroza, Coxartroza, etc

3. Oglindă corectoare

oglinda corectoare mobila cu inclinare pentru sala de kinetoterapie
cu gradatie de 5x5cm, rama din otel inox, Dim. de 100×170 h cm

Se utilizeaza in kinetoterapie cu scopul de a-l face pe pacient sa devina constient de pozitia
deficitara pe care a adoptat-o si pentru corectarea, reeducarea pozitiei în timpul desfăsurării exercitiilor terapeutice. Se executa exercitii din diferite pozitii : ortostatic, decubit etc pacientul putandu-se urmări în oglindă pentru a-si putea analiza eventualele atitudini deficitare, schimbarile care apar si modul de executie a exercitiului .

Este un echipament de reabilitare , care poate fi intalnit des in cabinetele de kinetoterapie . În mod traditional unul dintre utilizările ei principale este de a oferi pacientilor o imagine asupra propriului corp sau numai asupra unui segment.

In strategia terapeutică este orientata spre refacerea miscarii controlate si a posturii, deosebit
de util fiind feedback-ul vizual de care dispune pacientul in timpul sesiunilor de tratament.

Este utila in – afectiuni ale coloanei vertebrale : Scolioză, Lordoză, Cifoză,
-afectiunile membrelor inferioare : Gonartroza, Coxartroza, etc

4. Masă pentru kinetoterapie

Masa de kinetoterapie Bobath este utilizată pentru realizarea diferitelor mobilizări ale pacientului, permitand adoptarea unor pozitii care sa faciliteze schemele de miscare vizate .

Este adecvata pacientilor cu afectiuni neurologice fiind utilizata pentru recuperarea si reeducarea pacientilor adulti cat si a copiilor cu deficiente motorii.

Are inaltimea reglabila si este compusa din doua sectiuni ajustabile in plan vertical printr-un sistem de ridicare cu motor liniar si piston. (electric)

Utilizata cu precadere in recuperarea deficientelor neuromotorii , este o solutie optima si pentru examinare sau manipulari.

5. Bancă de gimnastică

banca pentru exercitii confectionata din lemn stratificat, molid , rotunjita la colturi pentru a evita accidentarile, picioarele bancii
sunt prevazute cu material anti – derapant.
Dim: 200X35X35 H cm

Este un aparat de origine suedeză, confecţionat din lemn , fiind folosit in sala de kinetoterapie la reeducarea si reabilitarea afectiunilor coloanei vertebrale, reeducarea neuro-motorie a copiilor cu afectiuni neurologice congenitale sau dobandite, afectiuni reumatismale.

Banca de gimnastică este un aparat multifuncţional, care permite executarea atât a mişcărilor
cu caracter de forţă, cât şi a celor cu caracter de întindere musculară. Ea poate fi folosita in diferite exercitii impreuna cu spalierul pentru a nu suprasolicita articulatiile si coloana vertebrala la elongatii.

Exerciţiile utilizând banca de gimnastică pot fi efectuate din diferite poziţii: stând – facial, dorsal,
costal – (longitudinal sau transversal), aşezat, culcat, sprijin culcat – dorsal sau facial (înalt sau
adânc), efectuand miscari de trunchi sau membre. Exerciţiile executate la acest aparat au o mare diversitate si sunt accesibile.

 6.Kit pentru elongații

SPALIER de elongatie si tractiune, lemn esenta tare, rezistent , cu accesorii
– dotare: – spalier ortopedic dim: 90×240 h cm
– canapea de exercitii dim: 195x65x80h cm
– 1 buc. coarda elongatie lung. 6 m
– 2 buc. inele de tractiune
– 2 buc. suport de tractiune
– 2 buc. parghii
– 1 buc. ham picior, mana
– 1 buc. ham cap, pelvian
– 1 buc. ham complet, calcai
– 7 buc. saci cu nisip de la 0,5 – 6 Kg
– 4 buc. carabiniere pentru fixare
– 3 buc. scripete pentru terapie
Este un dispozitiv destinat recuperarii motorii prin miscari active/pasive prin intermediul scripetilor. Acest dispozitiv pe baza de scripeti si parghii se foloseste in recuperarea afectiunilor
neurologice si posttraumatice.

Fixarea este directa pe spalier cu posibilitatea schimbarii pozitiei. Este folosit cu succes in kinetoterapie pentru intinderea structurilor musculare si articulare oferind posibilitatea unei terapii prin mobilizarea articulatiilor si a coloanei vertebrale. Este utilizat în tratarea afectiunilor reumatice ale coloanei vertebrale, ale membrelor inferioare si a celor superioare.

Kitul pentru elongatii prin sistemul lui de scripeti si parghii permite anihilarea fortei gravitationale prin suspendari. Rezistenta este usor de dozat si se adapteaza in functie de cerintele de moment ale procesului de recuperare. Prin acest mijloc se pot acoperi indicatiile terapiei prin miscare in diverse afectiuni ale sistemului osteoarticular si muscular.

Scripetoterapia

Oferă posibilitatea unei terapii prin mobilizarea articulatiilor si a coloanei vertebrale. Prin acest mijloc complex de recuperare se pot efectua exercitii in toate cele trei planuri ale miscarii in absenta greutatii membrului sau a segmentului si totodata contra unei rezistente externe (rezistenta ce poate fi dozată după caz).

Practic prin acest mijloc se pot acoperi toate indicatiile terapiei prin miscare în diverse afectiuni
ale sistemului osteoarticular, muscular, nervos. Enumeram cateva din acestea :
-reumatism articular – mentinerea si îmbunătătirea functiei articulare
-după operatii – îmbunatătirea fortei musculare, a amplitudinii de miscare
-după accidente.vasculare (in faza de recuperare) – îmbunătătirea coordonării, rezistentei, a
mobilitătii
-contracturi musculare la nivelul coloanei vertebrale – reducerea durerii si a contracturilor
prin extensii specifice

De asemenea se pot efectua exercitii tintite pentru reechilibrarea musculară.

7. Pedalierul de recuperare

– pedalier mecanic pentru reabilitare
– actionare cu franare mecanica
– reabilitare membre inferioare si superioare

Pedalierul cu acţionare lina asupra pedalei este un aparat ideal
pentru reabilitare si recuperare medicala avand programe de
antrenament.
– viteza reglabila contribuie prin antrenament la consolidarea
progresiva a bratelor si picioarelor. Recomandat pentru formare
pasiva si active . Are un motor linear ce acţionează asupra pedalei .
– prevede un impact redus pentru a creşte puterea şi flexibilitatea,
– este versatil atât pentru partea superioara cat si inferioara a corpului
si imbunatateste circulatia sangelui. ART: 16061
Este utilizat pentru reabilitarea membrelor inferioare cat si a celor superioare;
Permite atat miscarile pasive cat si cele active, fiind prevazut cu un motor linear ce acţionează
asupra pedalei Nu exercita presiune asupra articulatiilor si vizeaza creşterea fortei si a flexibilitatatii;

Se foloseste si in afectiuni neurologice si postraumatice . Utilizat în afectiunile:- membreleor superioare: Periartrită scapulohumerală, Atroza umărului, Sindromul umăr-mână, etc; membrelor inferioare: Coxartroză, Gonartroză etc.

 8. Aparat multifuncțional

– aparat multifunctional pentru recuperare : spate, abdomen
– extensie si flexie membre superioare si inferioare
– cadru din profil teava de otel, vopsit in camp electrostatic
– se poate actiona pentru toate grupelee de exercitii
– placi de greutati reglabile : 100 Kg

Acest aparat ofera posibilitatea efectuarii celor mai eficiente exercitii cu rezistenta sub forma unor mecanisme cu scripeti pentru a forma intreg corpul. Sectiunea pentru sezut/scaun include un dispozitiv pentru ridicarea picioarelor si se regleaza pentru a obtine pozitia de lucru optima. Sistemul de cabluri este silentios si eficient. Permite efectuarea a peste 20 de optiuni de antrenament, care cuprind exercitii pentru principalele grupe musculare.

Rezistenta ajustabila in pasi de 10 kg si o capacitate de incarcare de 100 kg, Asadar are un bun efect în recâstigarea si cresterea fortei musculare.

Este utilizat pentru reabilitarea spatelui ,  membrelor inferioare cât si a celor superioare, urmarind in permanenta inlaturarea restantului functional.

9. Kit pentru exerciții

– rastel pentru terapia ocupationala din lemn natur
– contine: cuburi din lemn, cercuri de diferite marimi
mingi pentru exercitii, saculeti cu nisip
bête, bastoane, pentru exercitii

Cu toate aceste obiecte se pot efectua o largă gamă de exerciții utile în tratarea diferitelor afecțiuni:
-cele ale coloanei vertebrale : Spondiloză , Discopatie , Hernie de disc , Scolioză, Lordoză, Cifoză, Spondilita anchilozantă, Lombalgii, Sciatică;
-ale membrelor inferioare cum ar fi: Gonartroza, Coxartroza,
– ale membrelor superioare : Periartrită scapulohumerală, Atroza umărului, Sindromul umăr-mână, precum si pentru reeducarea prehensiunii.

Mingile pentru exercitii ajuta la cresterea rezistentei si a fortei musculare , fiind folosite in
recuperare si de catre femeile gravide si de catre copii.

10. Levier cvadriceps

– banca pentru reabilitare cu greutati
– cadru din teava de otel vopsit in camp electrostatic
– blat imitatie de piele lavabil si ignifug
– blat din doua segmente, partea spate cu blocare
– actionare independenta
– greutati pe disc de la 1 – 5 Kg x 2
Este util pentru refacerea fortei musculare la nivelul membrelor inferioare , pe partea anterioară
si posterioara a coapselor.
Greutatea cu care se doreste să se lucreze se poate ajusta în functie de posibilitătile fiecărui
pacient.
În tratarea Gonartrozei si a Coxartrozei are un rol foarte important prin posibilitatea tonifierii musculaturii coapselor.

11. Roată antrenoare

– roata antrenare membre superioare si umar
– cadru teava de crom cu fixare pe perete
– posibilitate reglare pe vertical
– reglare franare mecanica

Se poate regla pe verticală în functie de înăltimea si posibilitătile fiecărui pacient

Este utilă în kinetoterapie in recuperarea afectiunilor umărului si ale membrului superior:

  • Periartrită scapulohumerală
  • Atroza umărului
  • Sindromul umăr-mână
  • Redoare musculara, atrofie musculara

Se foloseste in recuperarea neuromotorie a umarului atat la copii cat si la adulti.
Se fac mobilizari la nivelul articulatiilor membrului superior

12. Placă balans

– placa de balans pentru echilibru
– fabricat din lemn de esenta tare
– suport antiderapant
– dim:170 x 60 x 14 h cm
Este utilizată în kinetoterapie pentru reeducarea echilibrului pierdut în urma diferitelor afectiuni neurologice , ortopedice sau reumatice. Se foloseste in recuperarea ortostatismului si este ideala pentru  imbunatatirea coordonarii si a simtului echilibrului .

In cadrul Centrului Medical Medreflex Line dispunem de doua tipuri de placi.
Primul tip consta intr-o jumatate de cilindru, al carui contact se realizeaza dupa o linie dreapta.
A doua placa este o hemisfera, care se sprijina pe sol printr-un punct al suprafetei sale sferice.
Totodata se poate utiliza si pentru cresterea stabilitătii articulare la nivelul memebrelor
inferioare, prin solicitarea gleznei in diferite directii.

13. Placă abilitate

– placa abilitate cu 9 componente
– sistem de fixare pe perete
– dim :100 x 60 x 7 cm
Aceasta este mutifunctională , cu un rol important în recuperarea afectiunilor de la nivelul membrului superior si al umărului:

  • Periartrită scapulohumerală
  • Artroza umărului
  • Sindromul umăr-mână

 

Este eficientă si în reeducarea prehensiunii si in reintegrarea pacientului la activitatile zilnice
prin reeducarea si reformarea abilitatilor pierdute ale membrului superior si ale umarului afectat.
Este folosita in recuperarea membrului superior posttraumatic, neurologic si reumatologic.

14. Bare paralele

– bara paralela pentru reeducare mers
– echipata cu cale si obstacole
– cale antiderapanta
– dim:240 x 50 x 100 h cm

Se utilizează pentru reeducarea deficitului motor (mersului).

Se pot efectua diferite variante de mers, bolnavul având posibilitatea să se prindă cu mâinile de bare pentru a-si putea controla mersul.

Deficitul motor se poate datora unei paralizii sau pareze la nivelul membrelor inferioare sau altor afectiuni, cum ar fi gonartroza sau coxartroza.

15. Scară de urcare – coborâre

– scara pentru reabilitare urcare/coborare
– suprafata antiderapanta
– brate de sustinere reglabile pe inaltime
– patru trepte de 15 cm
– cinci trepte de 13 cm
– dim:280 x 60 x 70-97 h cm

Scara este folosita in recuperarea mersului si echilibrului. In recuperarea afectiunilor membrului inferior : gonartroze, coxartroze , atrofii musculare sau
articulare, tendinite, dislocari, entorse

 

Dupa cum vedeti si dvs, Centrul medical Medreflex Line a investit in realizarea unei sali de kinetoterapie dotata aparatura performanta pentru ca pacientii nostri sa beneficieze de programe de recuperare medicala cat mai complexe si mai complete in functie de patologia fiecaruia.

Suntem convinsi ca tot ceea ce am expus mai sus va reprezenta o puternica motivatie pentru a va adresa centrului nostru si specialistilor in kinetoterapie si recuperare medicala pe care ii avem.

Echipa Centrului medical Medreflex Line

Contactează departamentul

    Tipurile de masaj oferite

    In salonul de masaj al centrului medical Medreflex Line puteti beneficia de urmatoarele tipuri de masaj:

    Masajul de relaxare

    Pentru cei care desfasoara diverse activitati fizice solicitante, dar mai ales pentru cei care desfasoara o activitate intelectuala care presupune si un mare grad de sedentarism este recomandat masajul de relaxare. Masajul are in primul rand un efect relaxant si apoi unul antialgic (calmeaza durerea). El are efecte deosebit de benefice asupra organismului: imbunatateste circulatia cerebrala si prin aceasta stimuleaza memoria, imbunatateste starea generala a pacientului, reduce oboseala musculara, imbunatateste somnul, etc. Nu ezitati sa apelati la noi pentru un masaj de relaxare atunci cand va simtiti obositi fizic, extenuati psihic sau pur si simplu simtiti ca aveti nevoie de o deconectare!

    Masajul de întreținere corporală

    Aveti un serviciu sedentar sau unul foarte solicitant? Activitatea zilnica pe care o desfasurati implica efectuarea unor miscari repetitive cu anumite zone ale corpului (de ex. mai multe ore de munca la calculator pe zi, statul indelungat pe scaun)?. Aceste activitati de rutina pot duce in timp la deteriorarea anumitor structuri ale organismului si chiar la aparitia unor afectiuni cunoscute (cum ar fi sindromul de tunel carpian in cazul celor care petrec mult timp lucrand la calculator). Pentru a preveni aparitia unor astfel de afectiuni si pentru a le vindeca, salonul nostru de masaj va ofera un tip specific de masaj: masajul de intretinere corporala. Chiar si pentru persoanele care nu sufera de astfel de afectiuni, o sedinta de masaj de intretinere efectuata saptamanal  contribuie la refacerea metabolismului muscular normal si ajuta la mentinerea starii de sanatate si evitarea neplacerilor cauzate de regimul de munca si viata.

    Masajul pentru vârstnici

    Varsta incepe sa-si spuna cuvantul? Aveti diverse probleme de sanatate, mai mult sau mai putin grave? Va miscati cu greutate, nu dormiti foarte bine sau simtiti ca va lipseste energia? Masajul pentru varstinici va poate ajuta cu adevarat! Acest tip de masaj este strict individualizat in sensul ca se aplica diferentiat, in functie de particularitatile fiecarei persoane in varsta care doreste sa benefizieze de sedinte de masaj. Totul se face sub stricta indrumare a unui medic din cadrul centrului nostru medical. Tehnicile de masaj folosite sunt asemanatoare cu cele executate in cazul adultilor, doar ca manevrele de masaj sunt aplicate mai bland si cu mai multa prudenta, tinand cont de starea de sanatate a persoanei tratate, de starea fizica, morfologica si functionala. De asemenea, este foarte importanta si starea sufleteasca a persoanei in cauza; de exemplu, celor care sufera de depresie li se aplica un tip special de masaj.

    Masajul pentru sportivi

    Acest tip de masaj se adreseaza in special celor care practica sportul de performanta. In acelasi timp, pot beneficia de masaj sportiv si cei care practica sportul ca metoda de mentinere a conditiei fizice. Salonul nostru de masaj ofera sportivilor din orice domeniu sedinte de masaj special concepute pentru cresterea performantei sportive, usurarea si grabirea perioadei de recuperare in urma efortului fizic crescut din timpul antrenamentelor si competitiilor propriu-zise, pentru asigurarea bunei pregatiri fizice a sportivilor inaintea competitiilor.

    Centrul nostru de masaj este furnizorul de servicii de masaj sportiv pentru handbalistele Clubului Sportiv de Handbal feminin U-Jolidon Cluj.

    Masajul medical antistres

    Din pacate in zilele noastre majoritatea oamenilor sunt supusi unui stres excesiv si unui ritm de viata trepidant. Stresul este un factor de risc major in declansarea mai mult boli grave si poate produce modificari ireversibile la toate nivelurile organismului, perturbandu-i buna functionare. Daca simtiti acut efectele stresului, daca nu va puteti relaxa, odihni si nu va puteti bucura de viata, noi va oferim un antidot eficient si in acelasi timp extrem de placut: masajul antistres. In centrul nostru medical masajul antistres este completat de muzicoterapie, o metoda de tratament care are si ea un rol deosebit in ameliorarea starii psihice si fizice.

    Masajul reflex (reflexoterapia)

    Daca suferiti de anumite afectiuni, poate nu neaparat grave, dar suparatoare, si doriti sa incercati o metoda de vindecare diferita, care nu presupune consumul de medicamente sau alte interventii medicale, puteti apela cu incredere la masajul reflex.  Reflexoterapia, prin prelucrarea dupa anumite reguli a punctelor de pe suprafata corpului care au legatura cu terminatiile nervoase ale diverselor organe, cu o anumita intensitate si intr-o anumita ordine, duce la reechilibrarea organismului si repunerea lui pe traiectoria bunei functionari. Prin mecanismele sale de actiune asupra sistemului vascular, sistemului endocrin, sistemului excretor, nervos si metabolic, reflexoterapia este o metoda excelenta de tratament si de recuperare medicala, pe care v-o recomandam cu cea mai mare caldura pentru o gama larga de afectiuni.

    Masajul de drenaj veno-limfatic

    Fie ca doriti eliminarea toxinelor pentru a va detoxifia organismul si a a slabi, fie ca va preocupa reducerea colesterolului si cresterea imunitatii, puteti apela cu incredere la acest tip de masaj. Masajul de drenaj veno-limfatic are drept scop stimularea circulatiei de intoarcere in vasele limfatice. Ca urmare se realizeaza o mai buna evacuare a lichidelor in surplus din organism si o mai buna drenare a toxinelor. In salonul nostru de masaj, acest tip de masaj de drenaj veno-limfatic este combinat si cu miscarea – kinetoterapia, ceea ce contribuie la obtinerea unor rezultate mai bune.

    Va asteptam in salonul nostru de masaj din Cluj Napoca pentru sedinte de masaj binefacatoare, executate de profesionisti, sub indrumarea unor medici specialisti.

    %d blogeri au apreciat: