Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Mamografia clasică vs. DATG


Un articol prezentat de dr. Petre Muresan

Despre mamografia clasica si comparatie cu metoda propusa de centrul medical Medreflex Line: Angiotermografia dinamica

Mamografia clasică

Mamografia, ca metoda de depistare a cancerului de san prespupune utilizarea radiatiilor X si obtinerea unei imagini radiologice a sanului. In urma iradierii sanului se obtine o mamograma, care poate indica prezenta unui cancer de san chiar si in stadii incipiente.

Mamografia are insa si cateva neajunsuri in sensul ca poate da rezultate fals-negative si fals-pozitive, putand induce un diagnostic de cancer de san si in cazul unor leziuni ale sanului care in mod normal nu ar pune probleme de sanatate si nu ar prezenta un pericol pentru viata pacientei, ca sa nu mai amintim si despre expunerea la radiatii X

DATG – Angiotermografia Dinamică

Angiotermografia dinamica este o metoda neinvaziva de diagnosticare a cancerului de san. Aceasta metoda se bazeaza pe informatiile furnizate de termograful medical pentru a analiza existenta cancerului de san. Metoda este complet neiradianta si foarte precisa. Se poate pune in evidenta foarte precis existenta cancerului de san chiar si daca acesta are dimensiuni foarte mici, de ordinul milimetrilor. Pentru informatii suplimentare va invitam sa cititi pagina cu caracteristicile tehnice ale DATG.

 

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!