Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Kosmodisk


Un articol prezentat de dr. Petre Muresan

Acest articol face parte din seria de articole pe care le scriu pentru a vedea comparativ metoda de tratament a centrului medical MEDREFLEX LINE numita termo-homeopunctura, cu alte metode si tehnici de tratament si relaxare care exista si sunt propuse la ora actuala in afectiunile coloanei si in special al durerilor localizate la nivelul coloanei vertebrale.

In acest sens, unul din dispozitivele propuse este Kosmodisk-ul. In acest articol voi prezenta cateva din caracteristicile si efectele kosmodiskului, precum si pozitia Centrului medical MEDREFLEX LINE, fata de aceasta modalitate de tratament a durerilor spatelui .

CÂTEVA INFORMAȚII DESPRE KOSMODISK

Din literatura de specialitate referitoare la kosmodisk, reiese ca acesta este un dispozitiv ce actioneaza prin efectul de masaj la nivelul coloanei vertebrale si prin acest efect stimuleaza muschii din zona coloanei vertebrale, maseaza terminatiile nervoase ale muschilor de langa coloana, numiti paravertebrali, relaxeaza acesti muschi, incalzeste zona, reduce tensiunea si prin aceste modalitati de actiune se obtine efectul de reducere a durerii in proportie mare. Sunt situatii in care muschii paravertebrali devin rigizi, se contracta si prin aceasta apasa asupra nervilor care pleaca de la coloana, provocand dureri mari.

Kosmodiskul, prin efectul de masaj asupra acestor muschi, obtine o relaxare a zonei si o reducere a durerii. Acest lucru conteaza foarte mult pentru pacient, deoarece ceea ce-l deranjeaza in mod special si-l duce la medic este tocmai aceasta durere. Un lucru foarte important: el poate fi folosit ca un ajutator al metodelor de tratament propuse de medic pentru durerile de coloana.

Tot literatura de specialitate referitoare la kosmodisk spune ca el trebuie folosit ori de cate ori apare durerea si ca ar fi bine daca ar fi facuta cate o cura de 20 de zile in care sa fie purtat minim 3 ore pe zi. Cele mai bune rezultate se obtin daca se poarta kosmodiskul direct pe piele. Tot din informatiile culese despre kosmodisc rezulta ca este un dispozitiv complet natural, deci nu implica folosirea medicamentelor sau altor substante chimice. Acest lucru corespunde si cu orientarea naturista a tratamentelor Centrului medical MEDREFLEX LINE.

Un amanunt foarte important mentionat de literatura de specialitate este acela ca acest dispozitiv, kosmodiskul, este recomandat persoanelor care nu au boli ale coloanei, dar resimt durere de spate , fara motiv, din cand in cand din diferite motive, cum ar fi: statul mult pe scaun, pozitia necorespunzatoare a spatelui, somnul incorect, caratul de greutati etc .

CE ESTE TERMO-HOMEOPUNCTURA?

Termo-homeopunctura este o metoda terapeutica folosita in tratamentul coloanei vertebrale in special, dar si in alte situatii, ce se realizeaza sub strict ghidaj si control termografic. In punctele depistate de termograf, se fac mici infiltratii subcutanate cu produse naturiste, homeopate ce stimuleaza refacerea discurilor intervertebrale si a tuturor structurilor coloanei vertebrale. Prin acest proces de regenerare a structurilor coloanei vertebrale se obtine efectul de scadere si apoi disparitie a durerilor de coloana si de spate.

Consider ca este cea mai sanatoasa cale de a obtine reducerea si apoi dispatitia durerilor de spate. Daca in cazul altor metode de tratament a durerii de spate lipseste procesul de refacere, de regenerare, atunci se ofera doar o iluzie a vindecarii, o falsa idee legata de disparitia durerilor. Procesul patologic ramane acolo, la fel, ba mai mult, cu timpul avanseaza si durerea revine si mai puternica decat inainte.

SFATURI PENTRU FOLOSIREA KOSMODISKULUI

Potrivit celor spuse de literatura de specialitate, kosmodiskul poate fi folosit de catre cei care doresc sa-l foloseasca doar ca ajutator al metodelor de tratament recomandate de medic .

ATENTIE: Orice durere de spate in general si de coloana vertebrala in special trebuie NEAPARAT investigata, deoarece in multe situatii poate anunta o boala grava si uneori foarte grava.

Folosirea unor dispozitive de calmare a durerii, cum ar fi kosmodiskul, fara o investigatie corecta in prealabil, poate fi periculoasa, deoarece ea poate da o falsa impresie a calmarii durerilor de spate sau coloana si la adapostul acestor calmari trecatoare, boala, procesul patologic , sa avanseze foarte mult. Prin aceasta se intarzie diagnosticarea si tratamentul unor posibile boli grave.

De aceea orice durere de coloana trebuie investigata corect de catre medic si in functie de rezultatul investigatiilor, sa se recomande un tratament corespunzator. Si, de la caz la caz, acolo unde medicul apreciaza ca e posibil, se pot folosi si dispositive ajutatoare de calmare a durerii, cum ar fi si kosmodiskul.

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!