Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Kinetoterapia pentru cardiaci

Exercitiile fizice sunt o parte esentiala din planul de recuperare al pacientilor cu probleme cardiace. Pentru acestia, cat si pentru cei care prezinta risc crescut de boli cardiace – cum ar fi diabeticii – exercitiile sunt foarte benefice pentru imbunatatirea activitatii inimii  si a starii de sanatate generale.

Mai ales cei care sufera de boli cronice ar trebui sa participe in mod activ in diverse programe de reabilitare, sub supravegherea unor cadre medicale specializate, lucru care ii va face sa se simta mult mai increzatori in fortele proprii, si ii va ajuta sa mentina un plan de exercitii si un stil de viata sanatos pe termen lung.

Pacientii care sufera de probleme cardiace se constituie insa intr-o categorie aparte din practica unui kinetoterapeut. Mai importanta decat  evaluarea functiilor motorii, kinetoterapeutii trebuie sa determine care este efortul maxim care poate fi suportat de catre pacient si in functie de acesta vor decide cata miscare si ce fel de exercitii pot sa faca respectivii pacienti pentru a nu afecta buna functionare a inimii si pentru a putea ajuta la refacerea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *