Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Infiltrații intraarticulare și periarticulare

Generalități despre infiltrațiile intraarticulare și periarticulare

Centrul medical MEDREFLEX LINE foloseste, alaturi de alte metode de tratament de recuperare medicala si infiltratiile intraarticulare si periarticulare. Sunt folosite medicamente naturiste-homeopate, cu efect de regenerare a structurilor articulare afectate si in special a cartilajului articular.

Numarul de sedinte de tratament necesare este stabilit in urma scanarii termografice si ultrasonografice, care ofera informatii foarte utile legate de stadiul in care se afla boala si de posibilitatile de recuperare merdicala.
Tehnica de aplicare a acestor infiltratii, intraarticular sau periarticular, se stabileste tot pe baza imaginilor termografice si ultrasonografice si a informatiilor aduse de acestea.

Datorita faptului ca totul se face pe baza scanarii termografice si ultrasonografice, rezultatele aduse de aceasta metoda terapeutica a infiltratiilor intraarticulare si periarticulare sunt deosebit de benefice.

Definitie termeni

Homeopatia

Pentru a preveni sau pentru a trata o boala, homeopatia foloseste o substanta similara, dar nu identica, cu agentul patogen care a provocat boala, dupa principiul “ similia similibus curentur “, adica ceva asemanator se vindeca prin ceva asemanator.
Tratamentul homeopat este un tratament naturist.

Infiltratie

Este un proces de patrundere sau de difuzare a unei substante intr-un tesut.
In cazul nostru este vorba de patrunderea intr-un tesut atins de boala, de procesul degenerativ, a medicamentului naturist folosit in procesul terapeutic.

Dar prin ce metoda, prin ce procedeu patrunde medicamentul naturist in tesutul bolnav ?

Punctie

A punctiona inseamna a strapunge un tesut sau mai multe, cu un instrument ascutit.
Punctia este deci un mic orificiu facut cu un ac. Prin aceste mici orificii facute cu un ac foarte fin se introduce, se infiltreaza medicamentul naturist in tesuturile bolnave.

Lista afectiunilor in care sunt folosite infiltratiile intraarticulare si periarticulare:

Coxartroza
Gonartroza sau artroza genunchiului
Poliartrita reumatoida
Umarul dureros
Periartrita scapulohumerala
Artroza umarului
Sindromul umar-mana
Guta
Sindromul de canal (sindromul canalar)
Boala Charcot-Marie-Tooth
Artrita psoriazica

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!