A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z
Ameteala (ameteli, dezechilibru)
Ameteala este o senzatie de lipsa de echilibru, in care desi omul nu se misca, resimte totusi in interiorul capului o senzatie de miscare. Ameteala este deci caracterizata printr-o senzatie de dezechilibru, de clatinare, de nesiguranta, de instabilitate. – vezi si vertij (mai multe informatii despre ameteli)
Amorteli
vezi parestezii
Angiotermografia dinamica
Angiotermografia dinamica (DATG) este o metoda specializata in depistarea cancerului de san prin folosirea termografiei, deci o metoda de diagnostic neiradianta (detalii despre angiotermografia dinamica)
Aponevroza
Aponevroza este o structura fibroasa de culoare alba-sidefie alcatuita din fibre de colagen, care serveste la realizarea conexiunii dintre un muschi si insertia sa.
Bufeuri (bufeu la menopauza)
Bufeul este o un simptom de natura vasomotorie, specific menopauzei. Se caracterizeaza prin inrosirea brusca a gatului si fetei, aceasta inrosire fiind insotita de o senzatie de caldura (mai multe detalii despre bufeuri)
Cancer de san (cancer mamar)
Cancerul de san este o maladie invaziva care afecteaza tesutul sanului, Poate sa apara si la barbati, nu numai la femei, insa proportia este mult mai mica. Tehnicile de depistare a cancerului de san au fost pana nu demult doar ecografia si mamografia. Mamografia este si azi considerata metoda de referinta in screening-ul cancerului de san, desi iradiaza pacientele si aduce oarecare discomfort in executie. In cadrul centrului nostru medical, dispunem de un aparat ultramodern de diagnosticare a cancerului de san prin angiotermografie dinamica (DATG), o metoda neinvaziva si fara contraindicatii pentru pacienti. Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.cancer-de-san.ro
Coxartroza (artroza soldului, artroza articulatiei coxo-femurale)
Coxartroza este o afectiune determinata de procesele degenerative de la nivelul articulatiei soldului. Aceasta poate fi uni- sau bi-laterala. Simptomele sunt diverse, de la dureri inghinale, dureri in fese, dureri la deplasare, chiar si dureri la nivelul genunchilor, de aceea examinarea pacientului este foarte importanta pentru a stabili daca este vorba de coxartroza sau alta afectiune. (detalii despre coxartroza)
Discopatia (discopatia lombara, discopatia cervicala)
Discopatia este o boala determinata de deteriorarea discului intervertebral. In functie de localizarea discului afectat, discopatia poarta denumirea zonei afectate din coloana vertebrala, astfel incat ea poate fi discopatie lombara, cervicala (cele mai intalnite forme de discopatii)
Durerea de cap
Durerile de cap (cefalei, migrene) sunt dureri care apar din diverse cauze, de cele mai multe ori au o cauza indirecta care trebuie investigata cu mijloace specifice. Durerile de cap sunt de mai multe feluri, iar o clasificare a lor puteti gasi in articolele urmatoare: cefaleea de tensiune, migrena, cefaleea in ciorchine.
Fascie
Fascia este un strat de tesut conjunctiv care acopera corpul sub tegument. Ea imbraca muschii si alte organe.
Fibromialgia (fibrozita)
Fibromialgia este o boala cronica cu recaderi. Apare mai ales la femei. In fibromialgie se intalneste durere, redoare si sensibilitate a muschilor, a zonelor de insertie tendinoasa, a ligamentelor si a partilor moi adiacente. Cauzele nu sunt cunoscute cu exactitate, insa tratamentul este posibil in cadrul centrului medical MedreflexLine (detalii despre fibromialgie)
Gonartroza
Gonartrozanumita si artroza genunchiului, este un proces degenerativ, un proces de degradare, care se desfasoara la nivelul articulatiei genunchiului (aflati mai multe detalii despre gonartroza)
Hernia de disc
Hernia de disc, cunoscuta si sub numele de ruptura a discului intervertebral, este o afectiune prin care o parte din discul intervertebral se fragmenteaza si ajunge sa comprime radacinile nervoase sau maduva spinarii aflate in canalul spinal din vecinatatea sa (aflati mai multe detalii despre hernia de disc).
Homeopatia
Homeopatia este o metoda de diagnostic si tratament naturist intemeiata de Hahnemann si care se bazeaza pe niste principii complet diferite de medicina traditionala alopata. Aceasta vede omul in ansamblul sau si il trateaza prin mijloace specifice. Aflati mai multe detalii despre homeopatie si despre tratamentele naturiste homeopate
Homeopunctura
Homeopunctura este o tehnica terapeutica in care se foloseste acupunctura si un remediu homeopat care se infiltreaza in zonele folosite de acupunctura. Daca aceasta tehnica se face sub ghidaj termografic, poarta denumirea de termo-homeopunctura.
Homeostazia
Homeostazie: situatia in care desi caracteristicile mediului inconjurator se modifica, organismul viu isi mentine o stare de echilibru fiziologic (temperatura, tensiune arteriala, continut chimic, etc )
Infiltratii intra-articulare
Infiltratiile intra si periarticulare sunt efectuate pentru a injecta cantitati mici de remedii homeopate sau medicamente in spatiul intra-articular sau in zonele atinse de procese degenerative, in scopul unei mai bune absorbtii si maririi eficientei tratamentelor de recuperare (detalii infiltratii)
Lumbago (lombalgia, criza de lumbago)
Lombalgia sau lumbago este o durere care apare si se localizeaza in regiunea lombara. Ea mai poate fi resimtita in regiunea lombara inferioara, lombosacrata sau sacroiliaca. Frecvent se complica cu o sciatica (detalii despre lumbago)
Maladia Scheuermann
Maladia sau boala Scheuermann este o patologie de crestere, apare in timpul dezvoltarii. Este o forma mai rara de spondiloza dorsala. In cadrul acestei boli se produc anumite modificari la nivelul spatiilor intervertebrale. Se produc leziuni ale cartilajelor vertebrale cauzate de o circulatie sangvina insuficienta. Fortele deformante sunt mai accentuate la marginea anterioara a vertebrelor. In acest fel vertebrele devin mai subtiri anterior si astfel apare cifoza (detalii despre maladia Scheuermann)
Masajul (masaj medical, masaj terapeutic, masaj fiziologic, masaj de relaxare, masaj general, masaj anticelulitic, masaj de detoxifiere)
Masajul este un ansamblu de manevre sistematice manuale prin care se actioneaza asupra corpului uman si prin care se urmareste si se obtine, dupa caz, fie un efect terapeutic, profilactic, fie unul fiziologic (de intretinere corporala ) – ca metoda excelenta de purificare, de detoxifiere, de prevenire a posibilelor imbolnaviri. (detalii despre masaj)
Metoda Guna
Metoda Guna (Guna method) este una dintre cele mai cunoscute si mai bune metode de practicare a mezoterapiei. Pana la ora actuala este cea mai buna integrare a medicinii conventionale si a medicinei homeopate. (detalii despre metoda Guna)
Mezoterapia
Mezoterapia este o metoda terapeutica noua, care consta in injectarea in mezoderm a unor cantitati mici de substante sau medicamente homeopate care produc diferite efecte asupra corpului si afectiunilor. In centrul nostru medical folosim aceasta terapie atat in scopul calmarii durerilor cat si mai ales in scop regenerativ (detalii despre mezoterapie)
Nevralgie intercostala: durere puternica, severa, care apare si este resimtita pe traseul unui nerv ( in acest caz, a unui nerv intercostal) – detalii despre nevralgiile intercostale
Osteofite (ciocuri, ciocuri de papagal)
osteofitele sau ciocurile sunt niste excrescente osoase care apar pe capetele oaselor, in jurul articulatiilor sau in interiorul lor, in jurul discurilor intervertebrale, precum si in zonele in care se unesc tendoanele si ligamentele cu oasele (alte informatii despre osteofite).
Pareze, Parestezii
Paresteziile sunt amorteli ale membrelor sau ale extremitatilor membrelor (maini si picioare) caracterizate prin aparitia unor furnicaturi, senzatii de arsura sau amorteli, ipsa senzatiilor tactile dinspre partile afectate. De cele mai multe ori paresteziile sunt cauzate de afectiuni ale nervilor care sunt responsabili de transmiterea acestor senzatii catre coloana vertebrala si pot fi cauzate de o serie de afectiuni de natura interna sau mecanica (informatii despre amortelile mainilor si picioarelor)
Periost
Periostul este o membrana groasa, fibroasa, care acopera suprafata osului (vezi si pintenii calcaneeni)
Pinten calcanean (pinteni, pinteni calcanei)
Pintenii calcanei, numiti si pinteni ai calcaiului, sunt formatiuni osoase nou aparute pe suprafata plantara a osului calcaneu si care produce dureri la mers.(vezi articolul despre pintenii calcaneeni)
Poliartrita reumatoida
Poliartrita reumatoida este o boala caracterizata printr-o inflamatie cronica a sinovialei articulare. (vezi articolul despre poliartrita reumatoida)
Reflexoterapie (terapia prin masaj reflex)
Reflexoterapia este o metoda naturista de tratament care se bazeaza pe principiul conform caruia afectiunile pot fi tratate stimuland prin anumite manevre de masaj punctele reflexe aflate pe suprafata corpului uman. (mai multe detalii despre reflexoterapie)
Sclerodermia este o boala cronica a tesutului conjunctiv, caracterizata prin fibroza difuza, modificari degenerative, anomalii vasculare, obliterari ale arterelor mici si ale capilarelor. Se manifesta la nivelul tegumentelor, structurilor articulare si organelor interne, cum ar fi esofagul, tractul gastro-intestinal, plamanii, inima si rinichii. (mai multe detalii despre sclerodermie)
Talagie
Talagia este o durere sau un disconfort care apare la nivelul gleznei sau al calcaiului (vezi pinteni calcanei)
Termografie (termograf, termograma, scanare termografica)
Termografia este o tehnica imagistica neinvaziva care prin fotografierea pacientului in spectrul infrarosu poate determina caldura diferitelor zone ale corpului uman. Prin interpretarea hartilor de temperatura si a gradientului de termparatura de catre medicul specialist in termografie se poate stabili un diagnostic prezumtiv (detalii despre termografie) care apoi se poate confirma si prin alte metode (ecografie, tomografie computerizata, RMN, etc)
Ulcere tegumentare
Ulcerele tegumentare sunt leziuni aparute pe piele sau pe mucoase (vezi ulcerul varicos, ulcerul diabetic, ulcerul trofic, ulcerul de decubit)
Ulcerul varicos
Ulcerul varicos este o ulceratie tegumentara pe traiectul unei vene varicoase. In zona respectiva straturile superficiale ale pielii sunt distruse pe o suprafata care poate fi mai mica sau mai mare. Ulcerul varicos reprezinta o complicatie a varicelor neglijate si netratate corespunzator (detalii despre ulcerul varicos)
Vertijul
Vertijul implica o senzatie, o iluzie a unei miscari de rotatie, fie a persoanei in cauza, fie a obiectelor din jur. Vertijul este un simptom mult mai rar intalnit decat ameteala. Vertijul este insotit de obicei de greturi si varsaturi (mai multe detalii despre vertij)
Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!
Granum Sinapis
cumpărați produse naturiste