Importanța masajului ca terapie naturistă

Este cunoscut faptul ca din cele mai vechi timpuri masajul ca terapie naturista a fost intalnit aproape la toate culturile si civilizatiile, incepand cu China antica, unde se pare ca erau cei mai cunoscuti in domeniu, apoi continuand cu India, Imperiul Otoman, Egipt, Grecia, Roma etc. 

Este la fel de adevarat ca anticii, pe langa faptul ca au pus la punct mai multe forme de terapii si metode naturiste, au descris si lasat documente depre felul cum trebuie acestea practicate in realitate. Cele mai vechi referiri despre masaj sunt picturile de pe peretii pesterilor din Muntii Pirinei, despre care se crede ca au o vechime mai mare de 15000 de ani i.e.n. 

Revenind in zilele noastre, voi trece in revista beneficiile pe care diferite tipuri de masaj le aduc organismului uman in general si in particular.       

Putem clasifica diferitele tipuri de masaj in felul urmator:

  •  Masajul general – se refera la intreaga suprafata a corpului; el poate fi de intretinere, de relaxare, anticelulitic, facial, sportiv etc.
  • Drenajul limfatic – vizeaza circulatia sanguina periferica
  • Masajul medical (de recuperare) – are ca obiect deficientele locomotorii posttraumatice, postoperatorii, diferite dureri, convalescente etc.

 Daca sunt bine executate, de catre persoane calificate corespunzator, toate aceste tipuri de masaj  vor asigura o stare de bine, de sanatate, imbunatatind functionarea organismului atat fizic, cat si psihic, si vor crea o adevarata pofta de viata, o stare de beatitudine si confort. 

Masajul general este recomandat pentru toate categoriile de varsta si mai ales pentru cei care sunt supusi la toate tipurile de stres fizic sau psihic. De aceea ar trebui ca masajul sa faca parte din viata fiecaruia dintre noi, precum spalatul pe dinti, daca acceptati exemplul. 

Doamnelor, domnisoarelor si domnilor! Ganditi-va ca, dupa o zi obositoare de serviciu, indiferent de domeniu, cat de bine v-ar prinde o sedinta de masaj de relaxare, o masa buna si apoi alte activitati relaxante care va fac placere! 

In continuare as vrea sa vorbim despre un alt tip de masaj si anume masajul reflexoterapeutic. Acest masaj este cuprins in cadrul reflexologiei, care este o stiinta straveche si, mai mult decat atat, este o arta. Acest tip de masaj se face la picioare, respectiv talpa piciorului, partile laterale ale labei piciorului si partea superioara pana la genunchi. 

Reflexologia poate stimula capacitatea naturala a organismului de a se vindeca singur si mai ales refacerea si mentinerea echilibrului natural dupa boala, stress, dureri, afectiuni ale coloanei vertebrale, articulatiilor, organelor interne etc. 

In sfarsit, la Salonul nostru de masaj veti gasi un colectiv bine calificat, condus de domnul doctor Petre Muresan – un foarte bun diagnostician, care, secondat de aparatura din dotare, stabileste cu precizie diagnosticul si schema de tratament pentru fiecare caz in parte. 

Aici puteti beneficia de toate tipurile de masaj, atat masajul cu scop profilactic pentru cei sanatosi (relaxare, tonifiere, anticelulitic, etc), cat si masajul medical specific (completat de kinetoterapie), pentru cei bolnavi.  

Vă așteptăm cu încredere!  

Reflexoterapeut-maseur: Nas Laurentiu