Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Homeopatia este o metoda naturala de tratament, netoxica, care se adreseaza intergului organism. Si aceasta pentru ca o boala nu este o afectiune a unui singur organ ci este in realitate o afectiune a organismului in intregime, care functioneaza ca o singura entitate.

De aceea, orice metoda corecta de tratament trebuie sa se adreseze intregului ansamblu care este organismul, si nu doar unor parti sau organe separate. Din pacate, de cele mai multe ori tratamentele clasice (cu medicamente alopate, de sinteza, chimice) se adreseaza unor organe separate (inima , rinichi, stomac, etc) neglijand si chiar afectand in mod negativ, intregul, organismul. In schimb, homeopatia se adreseaza organismului in intregime, vede orice boala in profunzimea sa, cu toate implicatiile pe care le are asupra organismului in totalitatea sa.

Cititi in continuare articolul Homeopatia

Pentru informatii detaliate despre serviciile de homeopatie, consultati site-ul Tratament homeopat

Homeopatia

este o metoda naturala de tratament, netoxica, care se adreseaza intergului organism. Pentru ca o boala nu este o afectiune , o boala a unui organ – exemplu boala de inima , boala de rinichi – ci este in realitate o afectiune , o boala a organismului in intregime , care este o unitate.

De aceea orice metoda adevarata de tratament trebuie sa se adreseze intregului ansamblu care este organismul, si nu doar unor parti sau organe separate. Din pacate, prea adesea tratamentele clasice – cu medicamente obisnuite, de sinteza, chimice – se adreseaza doar unor organe separate- inima , rinichi, stomac – neglijand si chiar afectand negativ , intregul. In schimb , homeopatia se adreseaza, cum am spus, organismului in intregime, bolii in profunzimea sa.

De fapt, ce sunt manifestarile, simptomele bolii? Contrar modului in care acestea sunt privite in medicina clasica, simptomele , manifestarile bolii reprezinta in realitate , incercari ale organismului de a depasi boala, de a se vindeca. Aceste incercari, adesea au nevoie de ajutor. Acest ajutor este foarte bine dat de tratamentul homeopat, care, pliindu-se in profunzime pe starea, conditia de boala specifica acelui organism, da ajutorul necesar acelor simptome si manifestari, acelor incercari naturale ale organismului de a depasi boala, ca sa poata sari acel “ hop “si sa realizeze vindecarea. Deci homeopatia ajuta in mod natural organismul sa se vindece. Din contra, medicamentele obisnuite , clasice , nu numai ca nu ajuta procesul natural de vindecare, dar chiar se opun acestuia deoarece blocheaza , actioneaza impotriva simptomelor si manifestarilor bolii, care cum am vazut, sunt in esenta, incercari ale organismului de a se ( auto ) vindeca, de a depasi boala.

Iata de ce, prin consultatia homeopata, medicul incearca sa descifreze cat mai corect si mai profund, specificul, chiar unicitatea pacientului si a bolii sale- nu exista boli ci bolnavi- pentru a putea apoi recomanda acestuia remediul, medicamentul homeopat care i se potriveste cel mai bine lui si numai lui( cat mai aproape de modul in care se potriveste o cheie intr-o broasca. Principiul de baza” cui pe cui se scoate”

ATENTIE ! NU inseamna ca renuntam de tot la medicamentele obisnuite in anumite boli ( cardiovasculare, hipertensiune arteriala, astm bronsic, boli neuropsihice, epilepsie, boala Parkinson, scleroza multipla, urgentele ), cel putin nu vom putea renunta dintr-o data la aceste medicamente: daca este o boala veche si pacientul face tratament clasic de mult timp probabil nu se va putea renunta niciodata la acest tratament. Aceste medicamente trebuie insa reduse, atat ca numar cat si ca doze, la minimul necesar. De fapt, tratamentul homeopat poate fi asociat sau nu tratamentului gemoterapic, (cu muguri, mladite despre care vom vorbi pe scurt in alt articol)

Odata cu cresterea sanatatii si ameliorarea bolii, se vor putea reduce treptat dozele si chiar numarul de medicamente alopate folosite – in functie de starea medicala a organismului. In unele situatii se poate ajunge cu timpul, la renuntatrea la medicatia alopata, dar este necesra in acest demers, colaborarea cu medicul homeopat.

Ce boli pot fi tratate prin homeopatie (cu sau fara gemoterapie )

 

Desfasurarea si durata unei consultatii homeopate

Avand in vedere cele spuse in articolele precedente (referitoare la necesitatea descifrarii cat mai profunde si mai complete a specificului, unicitatii pacientului pentru aflarea tratamentului homeopat cel mai adecvat) o consultatie homeopata poate sa dureze si pana la doua ore, desigur, cu variatii de la pacient la pacient.

Consultatia homeopata

Este important ca pacientul sa fie cat mai sincer si sa-si expuna problemele asa cum le simte, cu propriile cuvinte, sa nu omita nici macar simptomele care i se par ciudate, bizare, neimportante.

DIMPOTRIVA, daca pentru consultatia medicala obisnuita, ele pot fi si sunt adesea lipsite de importanta si de semnificatie, pentru consultatia homeopata aceste detalii sunt esentiale, ajuta foarte mult la gasirea acelui medicament specific, unic, personal, adresat pacientului in intregimea sa si nu doar unei parti din el sau unor aparente superficiale.

Intrebarile pe care medicul homeopat le adreseaza pot parea – si sunt – nu de putine ori ciudate, neobisnuite pentru pacientul obisnuit cu consultatiile medicale clasice, insa aceste intrebari sunt puse pentru a ajunge la aceeasi finalitate: de a gasi cel mai potrivit medicament in conformitate cu problema pe care pacientul o aduce in prim plan.
In lumina celor prezentate mai sus, consider ca este cel mai bine ca pacintul sa aiba un carnetel in care sa-si noteze toate problemele, simptomele, acuzele, observatiile, atat inainte de prima consultatie cat si dupa primirea si utilizarea primului medicament homeopat.

Trebuie stiut de asemenea, ca avand in vedere complexitatea problemelor cu care pacientul se prezinta, medicul homeopat il va supune pe acesta la o triada de intrebari. Pentru a prescrie un tratament cat mai pliabil pe cauzalitate, medicul homeopat va programa pacientul la o data ulterioara , de obicei dupa 7-8 zile de la prima intrevedere pentru prescrierea propriu-zisa a tratamentului. In anumite cazuri, chiar si dupa o analiza amanuntita nu este posibila prescrierea de la inceput a tratamentului homeopat, in astfel de cazuri fiind necesara o cura de detoxifiere a organismului care se face cu ajutorul produselor de tip gemoterapic si fitoterapic. Dupa acest tratament, de pregatire, va fi mai clar medicamentul homeopat de care pacientul are nevoie.

Pacientii trebuie sa stie ca in majoritatea cazurilor problemele lor nu se pot rezolva prin administrarea unui singur medicament homeopat, fiind adesea nevoie de mai multe remedii homeopate administrate succesiv. De aceea vor fi necesare pentru majoritatea pacientilor mai multe consultatii si evaluari, in functie de complexitatea , gradul si severitatea problemelor cu care se prezinta la cabinet.

In cazurile cronice este nevoie de o reevaluare a pacientului pentru a se putea evalua modul in care acesta a reactionat la tratametul initial. Aceasta reevaluare se face la aproximativ o luna sau o luna si jumatate de la prima prescriere a tratamentului .

Tratamentele homeopate pot fi administrate prin diferite metode si tehnici. Cea mai raspandita metoda de tratament, de care au auzit cei mai multi dintre dvs. este cea a remediilor homeopate sub forma de bilute homeopate care se administreaza oral. Ei bine, homeopatia foloseste si alte metode si tehnici. Iata cateva dintre acestea, pe care le utilizam si noi in tratarea pacientilor care apeleaza la serviciile noastre:

Consultații de Homeopatie la domiciliul pacientului în Cluj-Napoca

Centrul medical MEDREFLEX LINE ofera consultatii de Homeopatie la domiciliul pacientului in Cluj-Napoca din dorinta de a veni in ajutorul celor care, din diferite motive , nu se pot deplasa sau nu au timpul necesar pentru a se deplasa la centrul medical in vederea unei astfel de consultatii.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Tratamentul homeopatic al copiilor” tab_id=”1606854481150-4bf4aa7f-9e8a”][vc_column_text]

Tratamentul homeopatic este o alternativa la tratamentul alopat aplicat pentru afectiunile copiilor, tratament care poate fi de multe ori agresiv cu organismul tanar si vulnerabil al acestora.
Astfel, homeopatia poate fi folosită cu mult succes în tratamentul bolilor, afecțiunilor, problemelor copilului, cel puțin din doua motive:
1. În general, organismul copilului nu este intoxicat, ca si cel al adultului, cu diferite substanțe chimice (medicamente alopate, tutun, alcool, substanțe toxice de la locul de munca, alimente cu multe „E”-uri sau supraprocesate etc.), ceea ce potenteaza efectele pozitive ale remediilor homeopatice
2. Energia si forța vitala a organismului copilului sunt, în general, (mult) mai bune decât la adult. Astfel, organismul copiilor are o forta de autovindecare si restabilire a echilibrului mai puternica, reactionand foarte bine la medicina homeopatica.
Apelati cu incredere la tratamentele homeopatice pentru problemele copiilor! Aplicate corect, acestea pot avea rezultate extraordinare, fara riscul de efecte secundare. De asemenea, ele se pot folosi concomitent cu tratamentul alopat, pentru a grabi procesul de vindecare.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Tratament homeopat pentru celulită” tab_id=”1606854540768-b5ee8e5f-dcce”][vc_column_text]O problema serioasa, o problema neplacuta cu care se confrunta multe doamne si domnisoare este celulita. Fiind foarte  importanta atat din punct de vedere medical cat si estetic, celulita este in centrul preocuparilor si studiilor Centrului medical Medreflex Line care si-a pus la punct o strategie sanatoasa si foarte eficienta de rezolvare a ei .

Ce este celulita

Problema celulitei are repercursiuni la nivelul intregului organism si nu este deloc o problema strict alimentara. Celulita este cauzata de anumite disfunctii care se manifesta prin acumulare de tesut adipos la nivelul diferitelor zone ale corpului si este clasificata in mai multe stadii in functie de gravitatea problemei.

Celulita este rezultatul modificarii compozitiei si structurii tisulare a tesutului adipos datorita unor factori multipli, printre care se numara:

Acesti factori cauzeaza o avalansa de alte probleme a caror finalitate este celulita. Celulita implica o depozitare de toxine la nivelul matricei celulare, cu reducerea capacitatii de drenaj a sistemului limfatic, iar odata implicat sistemul limfatic, se formeaza o hipertrofie a tesutului adipos cu formare de edeme si micro sau macronoduli locali, dar si cu probleme la nivel circulatoriu (staza venoasa).

Etiopatogenie

Celulita este, din pacate, o problema complexa care, pe langa aspectul inestetic, implica o rearanjare a structurii tisulare conform urmatorului model:

Trebuie stiut faptul ca celulita nu se rezolva prin dieta, oricat de drastica ar fi aceasta si nu trebuie facuta comparatia sau asocierea intre celulitasi grasimea localizata , fiind doua probleme total diferite. Este cunoscut faptul ca dieta decongestioneaza zonele afectate . Dieta , alimentatia sanatoasa si o hidratare corespunzatoare imbunatatesc circulatia locala , edemele periferice se reduc si se detoxifiaza organismul , celulita se amelioreaza insa nu se vindeca. O alimentatie sanatoasa administarata la ore corespunzatoare si intr-un ritm corespunzator , completata cu exercitii fizice, masaje de drenaj limfatic, exercitii de forta si tonifiere a zonelor cu probleme sunt remedii benefice impotriva celulitei.

Tipurile de celulita

In acest stadiu,  pentru reperarea ei se face un mic pliu la nivelul zonei suspectate si daca apare un aspect ondulat, granulos asa numita    ” coaja de portocala “ celulita este prezenta.  Un alt indiciu extrem de important pentru debutul celulitei este senzatia de caldura localizata la nivelul zonei problematice, iar aici un rol important il joaca explorarea termografica de care dispune Centrul Medreflex Line.  Zona hipertermica este, de asemenea, extrem de sensibila si din punct de vedere vascular, la o simpla lovitura se produce aparitia de hematoame, respectiv vanatai . Vorbim aici de implicarea unui sistem vascular extrem de fragil , consecinta a aparitiei celulitei. Monitorizarea zonei cu probleme se face in cadrul Centrului Medreflex Line prin intermediul ultrasonografiei.

Tratarea celulitei in Centrul Medical Medreflex Line

Centrul Medreflex Line abordeaza aceasta problema, a celulitei, sub aspect terapeutic, dintr-o perspectiva medicala, folosind instrumente total diferite de ceea ce se utilizeaza in saloanele de infrumusetare sau centrele SPA.
Daca acestea din urma se focalizeaza numai pe tratarea temporara si sporadica a celulitei, Centrul Medreflex Line foloseste tratamente naturiste cu bataie lunga, care pe langa faptul ca sunt fara excipienti chimici, pun in miscare numeroase mecanisme ale organismului, echilibrandu-l. Trebuie precizat si ca tratamentele homeopate, gemoterapice si fitoterapice nu au efecte secundare, pot fi administrate la orice varsta si pe o perioada indelungata de timp. Centrul medical Medreflex Line instituie tratamente de prevenire, combatere  a celulitei si mai ales de mentinere a rezultatelor atinse in urma tratamentelor efectuate la noi.

Problema celulitei are repercursiuni la nivelul intregului organism si nu este deloc o problema strict alimentara . Celulita are o cauza, ea fiind efectul  unei disfunctii care se manifesta prin acumulare de tesut adipos la nivelul diferitelor zone ale corpului si urmand diferite stadializari in functie de gravitatea problemei.

Pentru tratarea celulitei in centrul nostru veti afla strategii terapeutice medicale care implica:

Iata de ce, vazand ce problema serioasa de sanatate este , ce implicatii si complicatii are, Centrul nostru Medreflex Line  trateaza celulita cu toata responsabilitatea si cu toata atentia . Va invitam la noi , intr-o oaza de liniste si relaxare , pentru un tratament bun si eficient .

Echipa Centrului de Medicina Estetica
Asistent medical Claru Daiana
Dr. Petre Mureșan

Sfaturi pentru a ramane sanatosi pe perioada sezonului rece

In sezonul rece, organismul nostru este supus unor factori mai agresivi: frigul, virozele, etc. Am adunat pentru dumneavoastra cateva sfaturi utile pentru a va mentine sanatatea in cele mai bune conditii pe toata durata sezonului friguros.

Cititi in continuare articolul Sfaturi pentru sezonul rece

Sfaturi pentru cei care doresc sa faca un tratament homeopat corect:

Ce trebuie evitat daca urmati un tratamet homeopat ?

Anumite subsatnte pot scadea sau chiar anula efectele medicamentului homeopat, de aceea urmatoarele produse ar trebui evitate pe perioada administrarii unui tratament homeopat :

· Tutunul

· Cafeaua

· Cacaua

· Ciocolata (se poate folosi ca alternativa ciocolata alba )

· Ceaiul negru

· Ceaiul verde

· Menta (pasta de dinti trebuie sa fie fara menta si camfor, guma de mestecat sa nu fie mentolata)

· Musetelul

· Teiul

· Ceaiurile aromate (de ex. ceaiul de iasomie, in schimb se poate consuma ceaiul de fructe de padure la temperatura camerei)

· Antibioticele

· Analgezicele

· Sedativele

· Hipnoticele (somniferele)

· Medicatia alopata in general (aceste medicamente se vor reduce la minimul necesar si in functie de patologie) Experienta de zi cu zi ne arata ca o mare problema cu care se confrunta un numar imens de oameni este aceea a grasimii localizate si chiar a obezitatii.

Este o adevarata problema si o mare provocare a timpurilor noastre. Iata de ce, prin mijloacele noastre de investigatie si tratament venim in sprijinul si in intampinarea unui numar atat de mare de persoane care se confrunta cu aceasta povara. Foarte multi dintre cei afectati abordeaza aceasta afectiune din diverse perspective, nu intotdeauna corecte. Peste tot intalnim diete dintre cele mai bizare si tot felul de mijloace de slabire.

Consideram ca obezitatea si grasimea localizata poate fi cel mai bine tratata intr-un centru medical specializat, prin mijloace medicale specifice. Din acest motiv, va invitam la o consultatie in centrul nostru medical. Aici  dispunem de mijloacele imagistice necesare depistarii si masurarii grasimii localizate, de un laborator de analize medicale, care se dovedeste indispensabil unei abordari corecte a acestei patologii, dar mai ales de mijloacele de tratament potrivite.

In centrul nostru, o metoda excelenta de tratament pentru grasimea localizata si obezitate il reprezinta tehnica mezoterapiei (care se aplica pe puncte speciale de pe meridianele energetice ale organismului uman).
Prin aceasta tehnica se obtin rezultate firesti, naturale, printr-o reglare fiziologica a functionarii tesuturilor, si nu prin mijloace mecanice, fortate , care pot avea efecte secundare nedorite asupra diverselor organe si sisteme ale organismului.

Ce este grasimea localizata ?

Grasimea localizata trebuie privita ca o patologie medicala complexa, care implica numeroase dezechilibre, numeroase alterari, care pot fi de natura:

Zonele de electie la nivelul organismului a grasimii localizate

Grasimea se acumuleaza cu preponderenta la nivelul abdomenului, coapselor, muschilor gluteali (ai fundului), bratelor, zonei genunchilor, iar in cazul barbatilor, poate aparea si la nivelul cefei. Pe langa faptul ca este extrem de inestetica, aceasta grasime localizata poate afecta si altera pozitia fiziologica corecta si sanatoasa a organismului. Miscarile devin restrictionate, mobilizarea este viciata, iar aceste constrangeri converg catre modificarea configuratiei scheletice, mai ales in randul copiilor si al adolescentilor.
In ceea ce priveste adultul, acesta poate sa dezvolte diferite stadii de imbolnaviri ale coloanei vertebrale (spondiloze, lordoze, dorsalgii), ale articulatiilor coxale sau ale genunchiului. Trebuie specificat faptul ca aceasta grasime localizata este in exces si declanseaza o serie de efecte secundare care imbolnavesc intreg organismul, deci nu este vorba doar de o problema strict estetica.
Am mentionat la inceputul articolului despre dezechilibrul nervos, psihologic, care este inrudit cu acumularea lipidica. In aceasta categorie a dezechilibrelor psihologice intra: somnul neodihnitor, anxietatea, stresul cotidian, fatigabilitatea, teama nejustificata. Toate aceste dezechilibre psihologice converg inspre acumularea de grasime si, in cazul anumitor persoane, refugiul ales pentru a atenua simptomele descrise mai sus este mancatul compulsiv.

Tratamentul adoptat in Centrul medical Medreflexline

Fiind o problema medicala, in centrul nostru se urmareste o rezolvare medicala a obezitatii localizate, utilizandiu-se mijloacele potrivite pentru prevenirea, tratarea si intretinerea rezultatelor obtinute.
Rezultatele obtinute sunt mult mai bune si mai trainice daca se merge pe calea medicala de tratare a obezitatii. De aceea, in primul rand aveti nevoie de:

Prin tratamentele efectuate se vizeaza urmatoarele obiective:

Metodele de tratament folosite in centrul nostru medical sunt:

In ceea ce priveste tratamentele homeopate asociate, trebuie precizate urmatoarele:

Toate aceste considerente fac din abordarea medicala a problemei grasimii localizate cea mai buna si mai sigura metoda de rezolvare a ei. Iata de ce va recomandam cu caldura sa apelati la aceasta metoda de tratament, care va permite obtinerea unor rezultate foarte bune si durabile.

Echipa Centrului de Medicina estetica
Asistent medical Daiana Claru
Dr. Petre Muresan

Tratament homeopat în Cluj Napoca

 

Lista afectiunilor tratate prin metode homeopate in Centrul Medical Medreflex Line

Inca de la inceput Centrul medical Medreflex Line a folosit homeopatia in tratarea multor afectiuni degenerative, reumatice si osteoarticulare. In mod traditional aceste tratamente au fost efectuate si vor fi efectuate in continuare de catre dr. Petre Muresan prin metode naturiste (mezoterapie, termohomeopunctura, infiltratii intra si peri-articulare) combinate cu sedinte de reflexoterapie, masaj medical si kinetoterapie. Astfel, tratamentele homeopate se aplica urmatoarelor afectiuni:

 

Medici homeopați în Cluj Napoca

 

Medicii homeopati pe care ii puteti intalni in Centrul Medical Medreflex Line – Cluj Napoca:

 

Dr. Petre Mureșan
Medic Primar Medicina Generala

Dr. Petre Muresan

Dr. Petre Mureșan, medic homeopat Cluj

In cadrul centrului Medical Medreflex Line, dl. Dr. Petre Muresan aplica o serie de tratamente pe baze naturiste pentru o gama larga de afectiuni osteoarticulare, circulatorii, neurologice folosind tehnici de tratament precum homeopatia, mezoterapia, infiltratiile periarticulare cu produse homeopate.

Consultatii homeopatie:

In diagnosticul afectiunilor tratate in centrul medical, dr. Muresan foloseste pe scara larga termografia medicala si ecografia (ultrasonografia). Aceste tehnici imagistice pot oferi multe informatii pretioase pentru punerea unui diagnostic corect si precis, pot ajuta foarte mult la stabilirea celui mai bun plan de tratament pentru afectiunile depistate si pot fi folosite cu succes in urmarirea evolutiei tratamentului pe care il aplica pacientilor.

Programari la consultatie homeopata:

In cazul in care doriti sa va faceti o programare pentru consultatie homeopata, dr Petre Muresan se ocupa de afectiunile cuprinse in  aceasta lista