Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Homeopatia


Un articol prezentat de dr. Petre Muresan

Generalități despre homeopatie

Centrul medical MEDREFLEX LINE isi bazeaza foarte mult tratamentele de recuperare medicala pe care le face in foarte multe afectiuni, pe Homeopatie. Homeopatia poate fi folosita practic in orice boala, dar dintre toate afectiunile care exista, centrul nostru medical s-a axat si s-a specializat in tratamentele de recuperare medicala aplicate pe o serie de afectiuni pe care le gasiti mentionate pe situl nostru .
Vezi lista afectiunilor tratate.

In cadrul centrului nostru, homeopatia este folosita de multe ori ca singura modalitate de tratament, sau este parte componenta a sedintelor de recuperare medicala facute la noi. Cum e folosita in fiecare caz in parte, depinde de rezultatul scanarilor facute in cadrul centrului nostru medical, precum si de datele si informatiile foarte importante pe care le aflam de la pacient in timpul preluarii cazului, adica in timpul consultatiei.

Dupa cum se poate sesiza, in Centrul medical MEDREFLEX LINE facem o homeopatie bazata nu numai pe anamneza clasica, adica pe discutia cu bolnavul, ocazie cu care se face istoricul bolii unui pacient, ci si pe metodele ultramoderne oferite de imagistica: termografie si ultrasonografie, care au un rol imens atat in diagnostic, cat si in urmarirea efectelor tratamentelor homeopate aplicate. Acest lucru serveste si la fundamentarea stiintifica, cu mijloacele imagistice de astazi si la dovedirea ca homeopatia chiar are un efect deosebit in afectiunile pe care le tratam.

Si pentru ca Homeopatia este foarte importanta si tot mai multi oameni inteleg acest lucru si apeleaza la ea, consider ca foarte util sa fac cateva precizari pe aceasta tema. Spun ca doar cateva precizari, deoarece pe tema homeopatiei se pot scrie adevarate tratate de medicina vazute prin prisma principiilor si metodelor de lucru ale acestei discipline fascinante.

Ce este Homeopatia?

In primul rand as spune despre Homeopatie ca este cu totul altceva decat ceea ce stim despre medicina alopata, adica medicina clasica folosita in mod curent. Are un alt mod de abordare a bolii si a bolnavului, alte principii pe care se bazeaza si o cu totul alta metoda de lucru, izvorata dintr-o intelegere mult mai profunda a bolnavului in special si a persoanei umane in general .

Deci Homeopatia are o abordare holistica, adica o abordare in care vede omul ca un tot si nu pe bucatele.

Homeopatia este o metoda de diagnostic si tratament naturist intemeiata de Hahnemann (1755—1843 ) si se bazeaza pe cateva principii :

  1. „Similia similibus curentur“ adica ceva asemanator se vindeca prin ceva asemanator. Mai explicit spus ar fi in felul urmator : o substanta care este administrata intr-o anumita cantitate la omul sanatos si produce anumite semne si simptome, daca este administrata in cantitate foarte mica la omul bolnav, cu aceleasi simptome, le vindeca. Deci principiul de baza este : terapie prin ceva asemanator
  2. Medicamentele folosite de homeopatie se numesc remedii si sunt substante medicamentoase in doze foarte mici, infinitezimale .
  3. Remediile se prepara prin metoda dilutiilor succesive, care este un procedeu fizic de dinamizare menit sa le creasca activitatea. Cu alte cuvinte, printr-un remediu se transmite nu atat o anumita substanta, cat mai ales informatia pe care o poarta substanta respectiva, ceea ce reprezinta intr-adevar o abordare cu totul exceptionala a conceptului de vindecare. Exact acest lucru il facem in centrul nostru medical cand e vorba de tratamentele de recuperare, de regenerare. Prin anumite remedii foarte bine alese, in functie de ceea ce vrem sa obtinem, transmitem tesutului, organului sau organismului bolnav informatia necesara pentru ca el sa mearga in directia refacerii, a regenerarii. Deci practic, prin informatia pe care i-o transmitem, directionam tesutul ,organul, respectiv organismul, sa mearga intr-o anumita directie, aceea a regenerarii, a refacerii, dar acest lucru nu se poate face fara colaborarea, fara implicarea persoanei in cauza. Numai daca vrea cu adevarat, se va vindeca, deoarece altfel, printr-o gandire negativa si negativista, transmite celulei impulsuri daunatoare procesului de refacere, blocandu-l pur si simplu .
  4. Tratamentul homeopat, asa cum am mai spus, se face considerand omul in totalitatea lui, deci intr-o abordare holistica si cu o stricta individualizare. Prin individualizare se intelege faptul ca in homeopatie se cauta cu foarte mare atentie simptomele particulare, specifice bolnavului si nu specifice pentru boala. De aceea se poate spune ca in homeopatie este foarte adevarata afirmatia ca nu exista boli, ci bolnavi. Se pune un accent deosebit pe studiul terenului si se arata ca acesta si structura, proprietatile lui, stau la baza aparitiei bolilor. Se atrage atentia asupra faptului ca in cursul marilor epidemii pe care le-a traversat omenirea, desi cauza era aceeasi pentru toti, totusi numai unii au facut boala respectiva, in timp ce altii nu. De aici concluzia ca un rol hotarator il are terenul, adica fondul pe care il are persoana respectiva si care permite ca ea sa faca sau sa nu faca o anumita boala.

Alte informații:

Despre homeopatie se poate vorbi foarte mult, asa cum am mai spus, in adevarate tratate de medicina, lucru care nu face obiectul acestui articol. Aici am vrut doar sa va dau cateva idei orientative, care sa va ajute sa intelegeti ca Homeopatia este o metoda naturista de diagnostic si tratament, fara efecte secundare, deci fara efecte nocive asupra sanatatii umane, la care puteti apela cu foarte mare incredere.

Alte informatii necesare dumneavoastra, pentru a cunoaste si a intelege cum se fac tratamentele homeopate, ce nu trebuie sa mancati sau sa beti in timpul tratamentelor respective, durata tratamentelor, frecventa cu care se iau remediile homeopate, modul in care se iau, modul in care trebuie sa intelegeti evolutia simptomelor dumneavoastra sub tratament, modul in care se realizeaza vindecarea in homeopatie si multe altele, vi se vor da in timpul consultatiei si pe parcursul tratamentului, care in centrul nostru medical se face sub stricta supraveghere medicala .

Ce afectiuni pot fi tratate homeopatic?

Homeopatia poate fi aplicata in orice afectiune, dar decizia de a folosi aceasta metoda de tratament singura sau in combinatie cu alte metode de tratament, apartine medicului care se ocupa de bolnavul respectiv. Nici nu se poate pune problema ca sa incercati singuri sa va administrati un tratament homeopat, fara avizul si recomandarea unui medic specialist in acest domeniu. Fiind orientat spre recuperarea medicala prin mijloace naturiste, Centrul medical MEDREFLEX LINE s-a specializat in tratamente naturiste homeopate specifice anumitor afectiuni de mare interes. Spun de mare interes deoarece sunt numeroase si daca nu sunt tratate la timp, devin sau pot deveni invalidante si pot marca definitiv viata unui om.

De aceea spun cu orice ocazie pe care o am: nu lasati boala sa avansezeprezentati-va din timp la medic pentru un diagnostic si un tratament corespunzator. Bolile, afectiunile, pe care le puteti trata in centrul nostru medical, centru la care puteti apela cu toata increderea, le puteti gasi pe situl nostru (vezi lista afectiunilor tratate)

Pentru informatii detaliate, consultati site-ul Tratament homeopat

 

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!