Gonartroza tratată cu ajutorul kinetoterapiei

Gonartroza este un proces degenerativ localizat la nivelul articulatiei genunchiului (gonartroza unilaterala) sau a ambilor genunchi (gonartroza bilaterala). Gonartroza caracterizeaza prin aparitia durerilor si limitarea posibilitatii de miscare (cititi mai multe despre metoda noastra de diagnostic in cazul gonartrozei aici).

Recuperarea medicala in cazul pacientilor cu gonartroza este extrem de importanta deoarece daca nu se obtine acest lucru la timp, se poate ajunge la forme de gonartroza invalidante care impiedica persoana in cauza sa munceasca si sa mai duca o viata normala.

In Centrul Medical Medreflex Line se procedeaza in modul urmator: in primul rand se face o scanare termografica si la nevoie si ultrasonografica pentru a vedea despre ce afectiune este vorba si stadiul acesteia. Dupa aceasta, pe baza informatiilor oferite de catre termograf, se stabileste numarul de sedinte de recuperare medicala necesare. In centrul nostru medical, o sedinta de recuperare medicala in cazul gonartrozei are urmatoarele sectiuni:

 

  1. Masajul reflex si masajul medical de specialitate. Prin aceasta sectiune de masaj medical si reflexoterapie, combinate, se urmareste si se obtine o relaxare a musculaturii din zona afectata, o imbunatatire a circulatiei sangvine, o eliminare a toxinelor si se creaza anumiti biocurenti benefici in zona. Dupa ce s-a obtinut relaxarea musculaturii din zona afectata precum si celelalte efecte benefice, se poate trece la sectiunea a doua a sedintei de recuperare medicala si anume kinetoterapia
  2. Kinetoterapia. Recuperarea pacientilor care sufera de gonartroza are ca prim obiectiv reeducarea muschiului cvadriceps. In cazul gonartrozei se produce o atrofie a cvadricepsului si astfel se ajunge la scaderea si apoi la limitarea mobilitatii. Imediat dupa ce scad durerea si inflamatia, se trece la reeducarea muschiului cvadriceps. Se recomanda o reeducare blanda si progresiva. Prin aceasta prelucrare se poate ajunge la disparitia durerilor din timpul mersului si de la urcatul scarilor. In functie de situatia data ( genu varum, genu valgum ) atentia se indreapta si spre alte grupe musculare.
  3. Mezoterapie. Pentru a intelege mai bine ce este mezoterapia, va recomand sa cititi articolul despre mezoterapie publicat pe site-ul centrului nostru medical.

De la caz la caz putem folosi si infiltratiile intraarticulare cu remedii naturiste, homeopate.

Pentru obtinerea unor rezultate bune si foarte bune, toate secventele sunt necesare. Daca in trecut ati apelat la kinetoterapie pentru a va trata gonartroza si nu ati obtinut rezultatele la care v-ati asteptat, aceasta este din cauza ca sedintele de kinetoterapie separat nu au cum sa produca aceleasi efecte ca si tratamentul complex pe care il aplicam noi in centrul medical Medreflex Line.

 Dr. Petre Muresan
Centrul medical Medreflex Line, Cluj Napoca

Add Comment


%d blogeri au apreciat: