Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Gândirea negativă

„Totul este posibil celui ce crede”
Marcu 9:23

SCHIMBAREA BALANȚEI DIN GÂNDIRE NEGATIVĂ ÎN GÂNDIRE POZITIVĂ

Antiteza intre gândirea negativă și gândirea pozitivă
Modificari de tip somatic si psihic
Trupul nostru este, cu siguranta, produsul gandurilor noastre. Incepem astazi sa intelegem tot mai clar, gradul in care natura gandurilor noastre, a sentimentelor si a emotiilor determina in realitate componenta fizica, morfologica si structurala a trupurilor noastre. Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit.
Pentru a putea intelege cat mai bine termenul de gandire pozitiva, consider ca cel mai intelept ar fi sa il punem in antiteza cu termenul de gandire negativa si astfel sa putem face o analogie intre transformarile care survin la nivel somatic si psihic atunci cand fiecare dintre aceste modalitati de gandire invadeaza spatiul fragil al mintii si trupurilor noastre. Ei bine, aceste transformari sunt convinsa ca le-am experimentat prin traire fiecare dintre noi, insa fiecare dintre noi le-am receptionat si am actionat in mod diferit ( la nivel somatic si psihic ). Modalitatile in care am devenit sau nu vulnerabili la actiunea unor astfel de ganduri, reliefeaza unicitatea fiecaruia dintre noi in a-si gestiona si manifesta trairile, emotiile, particularitatile cognitive.
Sa aducem deci, in prim plan modificarile care apar la nivel somatic cand gandim negativ:
 • modificari de tip cardiovascular ( palpitatii, modificari tensionale )
 • modificari de tract digestiv ( ulcer gastric si duodenal, pirozis, gastrita coroziva )
 • modificari ale sistemului imunitar ( vulnerabilitatea la raceli si gripe )
 • modificari ale aparatului urinar ( incontinenta urinara etc. )
 • modificari ale circulatiei vertebrobazilare ( ameteli, zgomote in urechi )
Cand insa identificarea unei modificari strict somatice este de natura idiopatica ,intervine foarte pregnant in diagnoza, psihicul uman si modalitatea in care acesta influienteaza functionarea somaticului. Se releva astfel, modificari de natura psihosomatica induse de gandirea negativa ( negativism ).
 • obosela cronica
 • sindrom de durere cronica a carui etiologie nu este identificabila
 • globus si teama de sufocare
 • dispepsia ulceroasa
 • anxietatea din cauze ambiguee
 • colita
 • sindromul uretral
 • aerofagie
 • hipervantilatie
Fiziologia umana plamadeste boala pentru a ne instiinta prin asa numitul mecanism de feedback de perspectiva unui dezechilibru sau ,pur si simpu ca nu suntem suficient de recunoscatori pentru ceeea ce am dobandit deja sau nu suntem destul de intelepti pentru a pretui acel ceva dobandit.
Incatusarea fiintei noastre cu zabrelele ignorantei si a gandurilor negative si posomorate va genera discomfort, vom simti dureri acute si surde, vom simti cum fiecare zi trainda devine pentru noi un supliciu.

CARE ESTE ANTIDOTUL GANDIRII NEGATIVE ?

Ei bine , invatand sa gandim pozitiv. Nu e nici costisitor si nici nu ne rapeste prea mult din pretiosul nostru timp. Generati ganduri de perfectiune,cautati sa aveti ganduri de perfectiune! Gandurile fericite sunt in esenta o biochimie a fericirii, iar un trup mai fericit este eminamente un trup mai sanatos. Trebuie sa avem puterea si motivatia pentru a invata sa gandim pozitiv, si propun sa incepem cu persoana fiecaruia dintre noi. Inainte de a cauta remedii savante pentru a trata o a afectiune sau alta cred ca este imperios necesar sa privim cu sinceritatea ochilor mintii in adancurile fiecarei persoane si a a incepe exercitiul autocunoasterii. Sa anexam acestuia o stima de sine crescuta,un respect de sine crescut si nu in utimul rand, o incredere in sine nemarginita. Toate aceste frumuseti sunt generate de o gandire pozitiva. Sa palmadim ganduri de fericire si sa lasam ca ele sa ne magnetizeze, sa invatam a asculta rezonanta lor uimitoare in mintea noastra, sa asimilam putrea tamaduitoare a gandurilor noastre prin toti porii fiintei. Lasati-va purtati de iuresul vibrant al gandurilor ce va aduc cea mai mare satisfactie, bucurati-va de ziua de azi si vibrati alaturi de ea, traiti frumos si incepeti chiar de azi.
Universul intreg este o capodopera a imbelsugarii si a abundentei, iar atunci cand dobandim atitudinea suprema de a capta si a asimila abundenta Universului, vom trai bucuria ,fericirea,minunea de a simti satietate – sanatate,bunastare,generozitate,recunostinta si nu in ultimul rand caracter –
Gandurile au spirit, se afirma cu convingere in cultura japoneza. Parafrazand, putem afirma ca gandurile sunt entitati vii, pulsande, active care constituie semintele pe care le-am plantat pe ogorul vietii noastre. Trebuie sa invatam sa detinem controlul asupra
gandurilor noastre. Puterea miraculoasa a gandului este aceea ca ne poate videca de toate maladiile lumii. Emitem ganduri pozitive atragem sanatate si stare de bine, emitem ganduri negative, atragem dezechilibre energetice ,deci boala si suferinta. Imaginativa putin starea de sanatate perfecta de care trupul si mintea dumneavoastra se bucura. Nimic nu trebuie sa va perturbe acest gand, acest achilibru perfect generat de mintea dumneavoastra. Nu trebuie sa uitam ca trupul, corpul nostru este produsul mintii noastre, mintea umana influienteaza dezvoltarea armonioasa a acestuia.
Cand oamenii comunica intre ei ganduri pozitive, rezulta armonie: este uimitor de benefic exercitiul de a ne gandi la oamenii cu care rezonam pozitiv ( prieteni ,familie iubiti/te ) ca la o oglinda in care ne putem deslusi propria reflectie si astfel sa invatam sa fim deschisi la schimbare, idei noi, emotii si cunoastere.
Boala nu poate devora un trup care este salasul gandurilor armonioase, a carui rezonanata este armonia. Viata a fost creata pentru belsug, deci nu lasati niciun gand de limitare sa se hraneasca din mintea voastra! Avem iubire mai mult decat suficienta. Avem idei creatoare nelimitate. Avem bucurie, fericire mai mult decat suficienta. Avem resurse pentru a realiza imposibilul si sunt acolo, sunt tangibile si toate acestea incep sa apara cand mintea noastra devine constienta de natura sa infinita si vindecatoare. Sarcina fiecaruia dintre noi este sa urmeze curentul din miezul Universului si sa-l sarbatoreasca in interiorul lumii existente. Omul ofera masura, echilibru lucrurilor.

METODE TERAPEUTICE ÎN ACCENTUAREA GÂNDIRII POZITIVE

In cadrul centrului MEDREFLEX LINE puteti accesa o serie de tratamente si solutii rezolutive la problemele dumneavoastra prin :
Tin sa subliniez importanta implicarii pacientului in dobandirea si reechilibrarea starii de sanatate, fie ea somatica sau psihica. Nimic nu se poate realiza fara aportul individual al ficaruia dintre noi, de aceea in cadrul centrului nostru medical MEDREFLEX LINE, colaborand cu echipa noastra de specialisti veti afla, pe langa metodele terapeutice adecvate si individualizate pentru fiecare dintre dumneavoastra, oameni de o inalta tinuta morala si profesionala.
Pana data viitoare, va propun sa va lasati sedusi, abandonati in mrejele gandului pozitiv si nimic nu va va sta in cale.
CLARU DAIANA PETRINA
Studenta la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Babes Bolyai Cluj
Studenta la Facultatea de Teologie Greco Catolica – Asistenta Sociala – din cadrul Universitatii Babes Bolyai Cluj
Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!