Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Dieta


Un articol prezentat de dr. Petre Muresan

Cum slabim în mod sănatos

In scopul scaderii in greutate, Centrul medical MEDREFLEX LINE pledeaza pentru dietele individualizate, aplicate fiecarei persoane in parte, prin care sa se tina seama de tot ce inseamna persoana respectiva, sub toate aspectele. Centrul nostru pledeaza si aplica aceste diete cu rezultate foarte bune, fara a afecta sanatatea celui care le urmeaza.

Pentru scaderea in greutate, deci pentru slabit, actionam pe doua directii:
 1. va furnizam un set de recomandari in urma scanarii termografice, recomandari pe care le puteti pune in practica chiar acasa, in viata dumneavoastra de zi cu zi.
 2. va oferim sedinte complexe pentru slabit care se fac in centrul nostru medical si a caror componenta poate fi diferita de la persoana la persoana. Formula in care se fac aceste sedinte depinde tot de informatiile care se obtin in urma scanarii termografice si ultrasonografice.

Cele doua tehnici (prima, pe care o puteti aplica singuri acasa si sedintele care se fac in centrul nostru medical), ar trebui sa mearga impreuna. Asa se pot obtine rezultate foarte bune. Dar va rog sa nu uitati un lucru: nimic nu se poate face fara vointa si implicarea dumneavoastra hotarata in aceasta lupta cu kilogramele in plus.

Centrul medical MEDREFLEX LINE acorda o importanta cu totul speciala metodelor si mijloacelor prin care o persoana supraponderala, o persoana care are mai multe kilograme in plus, poate sa slabeasca.

A scadea in greutate in mod corect, inseamna sanatate castigata, influentarea in bine a tuturor proceselor fiziologice din corpul uman si influentarea in bine a tuturor bolilor cu care ne putem confrunta.

A scadea in greutate cu orice pret si impotriva principiilor care trebuie sa guverneze acest proces, poate sa insemne boli si complicatii si mai mari decat cele care erau din cauza kilogramelor in plus. Ce am castigat daca scadem in greutate, dar prin acest proces ne slabim sistemul imunitar si ne pierdem capacitatea de aparare in fata infectiilor? Acesta este numai un exemplu, dar sirul lor poate continua.

Reguli generale in tehnicile de slabire

 1. Nu exista o metoda de slabit valabila pentru toata lumea. Oamenii fiind foarte diferiti intre ei, au nevoie si de o alimentatie diferita. Ceea ce face bine unuia, poate dauna altuia. Fiecare dintre noi suntem o entitate bine conturata, unica. Asa dupa cum si fiecare amprenta digitala este unica.
 2. Trebuie sa scapam de kilogramele in plus, dar in acelasi timp sa ramanem sanatosi. Acest lucru nu-l putem obtine decat printr-o alimentatie care ne prieste, care este in concordanta cu necesitatile nostre fiziologice reale si care respecta nevoile noastre biochimice.
 3. Slabirea, scaderea in greutate, trebuie sa fie lenta. Chiar atunci cand slabim, trebuie sa asiguram necesarul de proteine si de glucide, pentru a evita pierderea de masa musculara, deoarece muschii sunt locul unde se ard grasimile. Cu cat muschii se reduc, cu atat devenim tot mai putin capabili de a slabi.
 4. De aici rezulta ca alimentatia prin care putem sa slabim in mod sanatos nu poate fi decat individualizata, facuta pentru fiecare in parte, in functie de modul in care functioneaza organismul nostru.
 5. Alimentatia prin care vrem sa slabim, trebuie sa fie in concordanta cu datele noastre biologice. De aceea unele diete prin care se urmareste scaderea in greutate, dar nu respecta aceste principii, sunt sortite esecului din start.

Reguli practice pentru scaderea in greutate

 1. Sa se manance mai des ( de 5 ori pe zi ) si putin
 2. Nu sariti niciodata peste mese ( mai ales peste micul dejun ) si nu mancati nimic intre cele cinci mese.
 3. Sa se consume 2 litri apa plata pe zi ( cea mai buna ar fi apa distilata ).
 4. Evitati alimentele la care sunteti sensibili ( alergici ).
 5. Starea emotionala si spirituala sa fie buna ( sa nu aveti conflicte sufletesti nerezolvate ).
 6. Foarte importanta este detoxifierea organismului. Aceasta este unica pentru fiecare in parte si vi se recomanda in urma scanarii cu termograful, care vede unde sunt depuse toxinele in corp.
 7. Exercitiul fizic, potrivit pentru varsta si starea de sanatate. Tesutul muscular este locul in care sunt arse grasimile. Daca nu facem miscare suficienta, scad muschii, se reduce masa musculara si devenim tot mai incapabili de a slabi. Deci nu exista slabire sanatoasa fara miscarea corespunzatoare.
 8. Fiecaruia in parte vi se vor recomanda alimentele cele mai potrivite si vi se va spune ce trebuie neaparat sa evitati.

Concluzii privind dietele si metodele de scadere in greutate

 1. Cei care fac diete pentru slabit si pretind ca sunt valabile pentru toata lumea, se amagesc si va amagesc. Deoarece suntem atat de diferiti unul de altul si alimentatia potrivita pentru fiecare nu poate fi decat foarte diferita, iar dietele prin care se poate scadea in greutate nu pot fi decat individualizate, aplicate fiecarui caz in parte.
 2. In alcatuirea unei diete prin care se urmareste scaderea in greutate, trebuie sa se tina cont neaparat de starea de sanatate a persoanei respective si de modul in care functioneaza diferitele organe. Aici este suficient sa va dau un singur exemplu : tiroida. Cine nu tine cont de ea, s-ar putea sa nu poata slabi, oricat ar incerca. Vezi Explorarea tiroidei.
 3. Pentru ca slabirea sa se faca in mod armonios si sanatos, pacientul trebuie sa adopte in primul rand o alimentatie sanatoasa, bazata pe nevoile specifice ale organismului sau, prin care sa ajute la procesul de curatare si detoxifiere. Acest lucru este esential pentru obtinerea unor rezultate vizibile si de durata in lupta cu kilogramele. Vezi si: Alimentatia sanatoasa.

Ce metode se aplica in Centrul medical MEDREFLEX LINE pentru scaderea in greutate?

In cazul in care o persoana supraponderala, doreste sa scada in greutate in mod sanatos, fara a-si pune in pericol viata, este invitata la Centrul medical Medreflex Line pentru o scanare generala cu termograful, dublata de o scanare ultrasonografica. In urma acestor scanari se obtin un numar imens de date care se dovedesc extrem de utile in alcatuirea dietei care are drept tinta scaderea in greutate.

Aceste date obtinute din scanarea termografica si ultrasonografica, sunt corelate cu restul informatiilor obtinute despre starea de sanatate a persoanei in cauza, aceasta pentru a obtine un rezultat cat mai bun in ceea ce ne-am propus.

Pe langa dieta care i se recomanda persoanei in cauza si pe care o poate urma acasa, mai pot fi necesare un numar de sedinte de recuperare medicala care se fac la recomandarea medicului, in cadrul centrului nostru medical. Aceste doua metode trebuie sa mearga impreuna.

Iata de ce, in cazul in care simtiti ca aveti cateva kilograme in plus, sau in cazul in care vi se spune ca aveti cateva kilograme in plus, va invitam in centrul nostru medical pentru a scapa de ele intr-un mod sanatos.

 

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala 

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!