Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Cefaleea de tensiune

Ce este cefaleea de tensiune ?

Cefaleea de tensiune reprezinta 90 % din toate tipurile de cefalee si este cefaleea de suprasolicitare, sau cefaleea de contractura musculara. Este determinata de suprasolicitarile neuropsihice, de starile de anxietate, de starile conflictuale, de panica, de agitatia psihomotorie, precum si de tulburarile de somn. Debuteaza mai tarziu, la varsta adolescentei, sau chiar la varsta adulta. Poate dura intre o ora si 7 zile. Poate fi determinata sau se asociaza frecvent cu :

 • anxietatea si cu depresia,
 • cu astenia,
 • cu tulburarile de somn, dar uneori se poate asocia si cu migrena

Cauzele cefaleei de tensiune

 • suprasolicitarile neuropsihice
 • starile conflictuale sufletesti, nerezolvate
 • stresurile psihice
 • excesul de cafea
 • tulburari oculare
 • pozitii viciate ale capului

In cefaleea de tensiune se produce o contractie a musculaturii gatului si a capului.

Cum se manifesta clinic cefaleea de tensiune ?

 • debuteaza treptat si atinge un punct maxim dupa amiaza sau spre seara
 • este bilaterala
 • de multe ori e resimtita ca o senzatie de presiune intracraniana
 • nu are caracter pulsatil (migrena in schimb, are)
 • bolnavul nu prezinta greturi si varsaturi

Cum se poate trata cefaleea de tensiune?

In cadrul Centrului medical MEDREFLEX LINE se face si in acest caz o termografie pentru a depista toate cauzele posibile care pot duce la dureri de cap in general si la cefaleea de tensiune in mod special. Dupa ce avem toate datele extrem de utile oferite de catre termografie, se ia cea mai potrivita atitudine in ceea ce priveste tratamentul. Un lucru e absolut sigur: acela ca in cazul acestui tratament , pentru a obtine rezultatele dorite, este nevoie foarte mare si de implicarea dumneavoastra , ceea ce inseamna :

 • schimbarea stilului de viata
 • o alimentatie de purificare a organismului de toxine
 • o igiena sufleteasca corespunzatoare, (este necesara rezolvarea tuturor conflictelor sufletesti posibile)
 • evitarea stresului
 • evitarea consumului excesiv de cafea
 • evitarea consumului excesiv de antialgice (calmante)

Rezultatele obținute de centrul nostru

In cadrul Centrului medical MEDREFLEX LINE, ne-am orientat, ne orientam si cautam tot timpul ca sa asiguram toate conditiile necesare si sa actionam pe toate caile posibile pentru a obtine cele mai bune rezultate in procesul de recuperare medicala.

Un lucru mai putin cunoscut, mai putin aplicat, mai putin exploatat , dar tot mai puternic dovedit si argumentat stiintific, e acela ca in orice boala pe care vrem s-o tratam, nu se pot obtine cu adevarat rezultate bune si foarte bune daca procesul de recuperare medicala se desfasoara pe un fond de conflicte interioare , sufletesti, nerezolvate ale pacientului. De aceea la noi se urmareste ca prin mijloace adecvate sa ajutam pacientul sa-si cunoasca, sa-si descopere (poate ca nici nu banuieste ca are conflicte interioare nerezolvate ),si sa-si inteleaga mai bine propriul interior, propria configuratie sufleteasca, propriile probleme, propriile conflicte interioare mai vechi sau mai noi , nerezolvate.

Urmarim ca sa-i dam pacientului informatia necesara ca sa se poata implica activ in procesul de recuperare medicala, deoarece asa cum am mai spus-o si in alte pagini ale acestui site, fara o colaborare si o implicare reala a lui in procesul propriu de recuperare medicala, nu se pot obtine rezultate cu adevarat valoroase. Nu poti vindeca un om fara el !!!

In acest sens, in centrul nostru medical , in viitorul apropiat vom asigura o consiliere psihologica de mare specialitate, o consiliere si o indrumare sufleteasca si spirituala corespunzatoare, pentru ca tot procesul de recuperare medicala, sa se desfasoare, asa cum am spus, pe un fond sufletesc curat, linistit, eliberat de orice conflicte interioare , adevarate toxine sufletesti care blocheaza energiile vitale sa vibreze in scop regenerativ.

Si pe un fond sufletesc corespunzator, putem interveni apoi foarte eficient prin actionarea punctelor de comanda exterioare care ne stau la indemana, punctele reflexogene. Solutia apelului la medicamente calmante in cazul cefaleei de tensiune, nu e o solutie reala pe termen lung, ci cel mult o solutie de moment, pentru a avea timpul necesar ca sa actionam in sensul prezentat mau sus, singura modalitate de a obtine rezultate adevarate.

Reflexoterapie, masaj și recuperare

Deci la noi, reflexoterapiamasajul de relaxare si recuperare medicala, informatia corespunzatoare, eliberatoare, miscarea pe muzica in cadrul tehnicilor de care dispune muzicoterapia, sunetul din natura , imaginea din natura, intr-un cuvand, cadrul care va ajuta sa iesiti din mediul toxic care v-a imbolnavit, reprezinta o modalitate excelenta ,eliberatoare si vindecatoare. De aceea sunt convins ca veti apela cu toata increderea la aceasta modalitate extraordinara, deosebit de complexa si de eficienta de recuperare medicala pe care v-o punem la dispozitie, sub simbolul florii de iris (in limba greaca iris inseamna curcubeu – simbolul legamantului care aduce speranta , eliberarea si promisiunea ca apele –greutatile acestei vieti—nu vor mai deveni potop care sa ne copleseasca si sa ne doboare. Deci vindecarea si eliberarea e posibila!

 

Dr. Petre Muresan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala 

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!