Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Arteriopatia cronică obliterantă

Un caz clinic de ACO – Arteriopatie cronică obliterantă

Am tratat recent in Centrul medical Medreflex Line un pacient de sex masculin, in varsta de 68 ani , care era diagnosticat cu arteriopatie cronica obliteranta (ACO) . Aceasta este o boala a arterelor care consta in ingustarea diametrului arterelor ( in special la nivelul membrelor inferioare) datorita depunerilor de grasime pe peretii vaselor. Acest proces se numeste depunere de ateroscleroza.

Consecinta este ca se reduce fluxul sangvin prin vas datorita micsorarii diametrului vasului , muschii nu mai sunt irigati suficient si apare fenomenul de claudicatie intermitenta.

Aceasta este o durere care apare in gamba dupa un anumit numar de pasi. Bolnavul este nevoit sa se opreasca, se odihneste putin, dupa care porneste din nou la drum . Face acelasi numar de pasi, claudicatia reapare si pacientul este fortat sa se opreasca din nou. Cu timpul, distanta pe care o poate parcurge este tot mai mica si opririle tot mai dese .

Dupa clasificarea Leriche-Fontaine pacientul nostru se gasea in stadiul II b, in care claudicatia apare la mai putin de 200 m. Din afirmatiile sale reiese ca distanta la care aparea claudicatia intermitenta (si cand trebuia sa se opreasca), nu depasea 50 m .

Daca ingustarea ( stenozarea ) arterelor nu depaseste o anumita limita, se pot face tratamente. Daca acea limita este depasita , atunci ne gasim deja in fata unui caz chirurgical , pacientul trebuind operat . Iata de ce este foarte important sa va prezentati la medic din timp .

Tratament pentru Arteriopatie cronica obliteranta prin mezoterapie

Noi am tratat cu succes acest pacient prin tehnica mezoterapiei. S-au facut mai multe infiltratii in punctele de pe meridianele energetice care au legatura cu circulatia sangvina, cu medicamente naturiste, homeopate. De fiecare data aceste sedinte au fost precedate de masaj reflex (reflexoterapie ).

Rezultatul dupa 12 sedinte de tratament a fost spectaculos. Pacientul a scapat de dureri si acum nu mai este nevoit sa se opreasca la 50 m ci poate parcurge distante mari fara sa fie obligat sa se opreasca .In alte situatii , la alti pacienti, pot fi necesare un numar mai mare de sedinte.

Pe langa tratamentul efectuat, i-am recomandat sa nu mai consume grasimi, sa opreasca fumatul, sa nu consume zahar si cat mai putina carne, daca se poate chiar deloc. Trebuie sa faca miscare cat mai multa si pentru mentinerea starii de bine pe care a obtinut-o, ar fi bine sa repete tratamentul pe care l-a facut la noi la anumite intervale de timp .

Dr. Petre Mureșan

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!