Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Angiotermografie dinamică

O mare noutate in domeniul metodelor de depistare a cancerului de san este Angiotermografia dinamica (DATG). Aceasta este o metoda care a fost special conceputa pentru depistarea cancerului de san insa poate pune in evidenta formatiuni tumorale si in alte zone ale corpului.

Este o metodă foarte eficientă în depistarea cancerului de sân.

Centrul Medical Medreflex Line deține, la ora actuală, singurul aparat de acest gen din țară .

Dintre avantajele imense ale acestei tehnici, amintesc :

  • –este o metodă complet neinvazivă, nu emite nici un fel de radiații .
  • –se poate aplica la orice vârstă si indiferent de alte boli pe care le mai poate avea persoana investigată.
  • –se poate aplica cu foarte mare succes inainte de vârsta de 40 ani, vârstă înainte de care mamografia este contraindicată deoarece iradiază foarte tare sânul investigat .
  • –nu este traumatizantă, nu comprimă sânul, deci lipsesc total neplăcerile de la examinarea mamografică .
  • –se poate repeta ori de câte ori este nevoie, deoarece nu emite nimic .

Metoda de diagnostic DATG este total neinvazivă si foarte prietenoasă cu pacientele. Nu iradiază, nu produce nici un disconfort pacientei, așa cum face mamografia prin comprimarea dureroasă a sânului.  Este foarte avansată din punct de vedere al acurateții informațiilor furnizate. Așa cum se stie, in prezent doar biopsia (prelevarea unei mostre de țesut din sân și studierea sa în laborator la microscop ) poate furniza un rezultat clar și sigur in privința existenței unui cancer la nivelul sânilor. DATG este o metodă care face parte din cadrul grupului de investigații imagistice ale sânului (mamografia, ecografia, sonoelastografia), insă prezintă multe avantaje pentru paciente. De aceea, este o metodă indicată pacientelor care nu doresc să se expună radiațiilor X (folosite în mamografie) . Cum sub vârsta de 40 ani mamografia este contraindicată deoarece iradiază atât de tare incât poate ea insăși să provoace un cancer de sân, DATG o poate înlocui cu mare succes deoarece nu iradiază si nu are efecte secundare .

Datorită calităților sale, DATG este foarte indicată în investigarea sânului. Noi o combinăm cu termografia și ultrasonografia liniară.

Ea dă indicii foarte prețioase asupra prezenței sau absenței cancerului de sân. Dacă există aceste indicii asupra prezenței cancerului de sân sau alte modificări importante, modificări cu risc, trimitem pacienta mai departe câtre etapele următoare de investigare și tratament.

Tratament: Dispunem și noi și putem recomanda tratamente naturist-homeopate pentru cancerul de sân. Procedura este următoarea. Dacă se depistează un cancer de sân, trimitem pacienta și urmează toate procedurile pe care le recomandă medicul oncolog la care ajunge. Tratamentele noastre naturist-homeopate au rolul de a ajuta tratamentele recomandate de către clinicile de oncologie. Ele se pot dovedi în multe cazuri extrem de utile și eficiente.

                O statistică spune că una din 6 femei este dignosticată cu cancer de sân , cele mai multe cazuri sunt depistate in stadii avansate când , din păcate , e prea tarziu . Decât să tratăm mai bine prevenim printr-o depistare din timp a modificărilor canceroase . Așadar cancerul de sân depistat în stadiu incipient  are șanse de vindecare in proporție foarte mare .

 

Metoda de diagnostic DATG

Metoda de diagnostic DATG este total neinvaziva si foarte prietenoasa cu pacientii. Nu iradiaza, nu produce nici un disconfort pacientului si este foarte avansata din punct de vedere al acuratetii informatiilor furnizate. Asa cum se stie, in prezent doar biopsia (prelevarea unei mostre de tesut si studierea sa in laborator) poate furniza un rezultat clar in privinta existentei unui cancer la nivelul sanilor. DATG este o metoda la fel de precisa ca si celelalte forme de diagnostic clasic existente in prezent (mamografia, ecografia, sonoelastografia) insa prezinta multe avantaje pentru paciente. De aceea, este o metoda indicata pentru cei care nu doresc sa se expuna radiatiilor X (folosite in mamografie) sau unui examen ecografic care nu ofera cele mai precise rezultate.

DATG

Metoda de diagnostic mai sus amintita a fost pusa la punct de catre profesorul dr. Daniele  Montruccoli din Roma, care in decursul mai multor ani a reusit sa o perfectioneze continuu, reusind in acest moment sa o foloseasca cu succes la depistarea cancerului de san fara a recurge la mijloace de investigatie iradiante cum este mamografia clasica.

Aceasta metoda este acum disponibila in cadrul centrului nostru medical. Pentru mai multe detalii despre aceasta tehnologie si despre felul cum este ea folosita in cadrul centrului nostru medical, va invitam sa parcurgeti paginile site-ului www.medreflexline.ro  unde am explicat pe larg care sunt avantajele majore ale acestei tehnici de investigare si depistarea  cancerului de san comparativ cu metodele clasice si unde puteti sa va faceti foarte usor o programare pentru consultatie.

 

Caracteristici angiotermografia dinamică (DATG)

Angiotermografia dinamica foloseste placi cu cristale lichide. Aceste placi sunt capabile sa detecteze in detaliu, prin imagini bine definite, dezvoltarea circulatiei sangvine chiar si in cazul unui cancer milimetric; cu ajutorul acestei metode putem depista cancere de dimensiuni foarte mici (milimetrice)

Caracteristicile placilor cu cristale lichide:

  • au o rezolutie spatiala foarte buna
  • o mare stabilitate a imaginii
  • aparitia si disparitia rapida a imaginii de pe placa
  • au o mare reactivitate in timp, o rezolutie spatiala si o sensibilitate pentru a depista cele mai mici variatii ale fluxului sangvin, precum si sursa acestor variatii de flux .

Angiotermografia dinamica (DATG) este o metoda revolutionara de diagnosticare a cancerului de san, metoda disponibila acum si in cadrul centrului nostru medical. In comparatie cu mamografia, metoda clasica de depistare a cancerului de san, metoda DATG prezinta numeroase avantaje, care au fost puse in evidenta in articolul mamografia vs DATG din cadrul site-ului nostru.

Dr. Petre Mureșan
Medic Primar Medicina Generala
Atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala