Medreflex Line

Dr. Petre Mureșan

Biblioteca de sănătate

Alimentație și detoxifiere

“Alimentul sa va fie medicament si medicament sa va fie alimentul.”

In cele ce urmeaza consider ca ar fi adecvat sa discutam inainte de inceperea unui tratamet sanatos de infrumusetare despre o alimentatie sanatoasa, naturala si cu reale proprietati de detoxifiere. Orice initiativa terapeutica trebuie, sau ar trebui sa inceapa, sau sa fie completata, de o cura de detoxifiere, de purificare a intregului organism printr-o alimentatie sanatoasa, vie, aleasa in functie de necesitatile fiecaruia.

Alimentatia sanatoasa, pe langa rolul nutritional evident, reprezinta in primul rand o metoda de preventie si de tratament eficienta, cu principii vii si active care utilizeaza factori naturali care isi mentin calitatea de produse organice, esentiale vietii. Aminteam adineauri de preventie; consider ca este definitorie atat pentru medic, dar mai ales pentru pacient, acesta din urma fiind obligat sa se responsabilizeze vizavi de necesitatile propriului organism, stiind cum si la cine sa apeleze atunci cand balanta sanatate – boala isi modifica echilibrul.

O oaza intreaga de sanatate, hrana trupeasca si, de ce nu, sufleteasca, se regaseste in natura, iar puterea ei de vindecare este miraculoasa si fara efecte secundare; noi doar trebuie sa cautam, sa alegem si sa consumam ceea ce avem nevoie: lasati leacurile in borcanele lor daca puteti vindeca bolnavul cu ajutorul hranei!

Hrana sanatoasa si vie, naturala este un excelent remediu atat pentru corp cat si pentru minte. “Doar hrana vie si proaspata ii permite omului sa ramana sanatos, sa fie fericit si sa simta adevarul“ afirma Pitagora. O alimentatie sanatoasa, echilibrata isi gaseste forta vindecatoare in ceea ce confera organismului, energie, vitalitate,cresterea si intarirea sistemului imunitar, detoxifiere, eliminarea radicalilor liberi.

 

Detoxifierea

Detoxifierea organismului este unul dintre beneficiile amiral ale alimentatiei naturale, prin detoxifiere organismul isi regaseste capabilitatea de a se reseta, de a-si forma ancorele necesare in a incepe procesul de vindecare, de ajustare a unor falii de “indisciplina culinara“.

Detoxifierea, purificarea este procesul de inlaturare din organism a radicalilor liberi, a toxinelor, metalelor grele, detoxifierea permite refacerea structurilor organice intr-un mod mai accelerat, omul avand, dupa cum am mai spus, o vitalitate mai mare in oricare dintre demersurile sale. In restabilirea sanatatii detoxifierea are un rol cheie, esential si este important ca omul sa constientizeze ca boala in sine reprezinta o stare de toxicitate a organismului si ca aceasta toxicitate este principala cauza a imbolnavirii organismului in ansamblul sau.

De aceea, in clinica noastra de medicina estetica abordam ca prim pas inspre armonia trup-suflet aceasta detoxifiere printr-o perspectiva naturala, adaptata fiecarei probleme in parte.

Daiana Claru
Asistenta medicala Medicina estetica