Negatív gondolkodás

 

Minden lehetséges, annak aki hisz”

 
A NEGATÍV GONDOLKODÁS ÁTVÁLTÁSA POZITÍV GONDOLKODÁSRA

 
A negatív és a pozitív gondolkodás közötti ellentét
Testi és lelki szintű módosulások

 
Testünk, bizonyára, gondolataink terméke. Ma már egyre jobban kezdjük megérteni azt a szintet, ahogy gondolataink, érzelmeink és indulataink természete testünk fizikai, morfológiai és szerkezeti összetételét a valóságban meghatározza. Mindaz, ami vagyunk, annak eredménye, amit gondoltunk.

 
Ahhoz, hogy jobban megérthessük a pozitív gondolkodás fogalmát, úgy gondolom, hogy a legbölcsebb az lenne, ha szembeállítanánk a negatív gondolkodással, s így hasonlóságot vonnánk azon változások között, amelyek testi és lelki szinten állnak be akkor, amikor bármelyik ezen gondolkodási módok közül befolyásolja elménk és testünk törékeny terét. Meg vagyok győzödve, hogy ezeket a változásokat közülünk mindenki megtapasztalta, azonban mindannyian másképp fogtuk fel őket és különféleképpen reagáltunk (testi és lelki szinten). Azok a módok, ahogyan ezen gondolatok tevékenységére sebezhetővé válunk vagy sem, a mindannyiunk közti egységet emelik ki arra nézve, ahogyan átéléseinket, indulatainkat, kognitív sajátosságainkat kezeljük és nyilvánítjuk ki.

 
Íme néhány módosulás, amelyik testi szinten áll be a negatív gondolkodás hatására:

 
 • szív- és érrendszeri elváltozások (lüktetés, vérnyomás-módosulások)
 • emésztőrendszeri elváltozások (gyomor- és patkóbélfekély, pyrosis, korróziós gyomorgyulladás)
 • immunrendszeri elváltozások (hűlések és grippák általi sebezhetőség)
 • kiválasztórendszeri elváltozások (vizeletvesztés stb.)
 • vertebrobaziláris keringési elváltozások (szédülések, zajok a fülben)

 
Akkor azonban, amikor egy szigórúan testi elváltozás azonosítása ismeretlen természetű, a diagnózisba erőteljes módon közbelép az emberi lélek (pszihikum), és az a mód, ahogyan ez a test működését befolyásolja. Így tehát megmutatkoznak olyan pszihoszomatikus természetű elváltozások, amelyeket a negatív gondolkodás (negativizmus) idéz elő.

 
 • krónikus fáradtság
 • kórtünettanilag azonosíthatatlan krónikus tünetcsoport
 • globus és fulladás-félelem
 • fekélyes emésztési zavarok
 • kétes okokból származó félelem
 • vastagbélhurut
 • húgycső-szindróma
 • levegőnyelés (aerofágia)
 • hiperventiláció

 
Az emberi élettan azért ad helyet a betegségnek, hogy tudomásunkra hozza az ún. válaszreakció mechanizmusán keresztül az egyensúlyvesztés kilátását, vagy csak egyszerűen azt, hogy nem vagyunk elég hálásak azért, amit eddig elértünk, vagy nem vagyunk elég bölcsek ahhoz, hogy értékeljük azt, amit már elértünk.
A tudatlanság, és a negatív és búskomor gondolkodás vasrácsai mögé zárva lényünket, rossz közérzetet fog gerjeszteni, akkut és tompa fájdalmakat fogunk érezni, fogjuk tapasztalni, ahogy minden megélt nap gyötrelemmé válik a számunkra.

 
MI A NEGATÍV GONDOLKODÁS ELLENSZERE?

 
Az, hogy megtanulunk pozitívan gondolkodni. Nem is költséges, és nem is vesz el sokat az oly értékes időnkből. Generáljon tökéletességi gondolatokat, keresse ezeket a tökéletességi gondolatokat! A boldog gondolatok már önmagukban a boldogság biokémiái, egy boldogabb test pedig a legnagyobb mértékben egy egészséges test. Erőt kell vegyünk magunkon, és motiváltak kell legyünk ahhoz, hogy megtanuljunk pozitívan gondolkodni, s azt javasolom, hogy kezdjük ezt önmagunkon. Mielőtt tudományos orvoslásokat keresnénk egyik vagy másik bántalom kezelésére, úgy gondolom, hogy elengedhetetlenül fontos az, hogy elménk őszinteségével belenézzünk személyünk mélységeibe, és megkezdjük az önmegismerés gyakorlatát. Csatoljunk ehhez egy megnövelt önbecsülést, és öntiszteletet, és nem utolsósorban egy határtalan önbizalmat. Mindezen szépségeket a pozitív gondolkodás generálja. Alkossunk boldog gondolatokat, és hagyjuk, hogy ezek magukhoz vonzzanak minket, tanuljuk meg meghallani az elménkben ezeknek a csodálatos rezonanciáját, és lényünk minden pórusa által szívjuk magunkba a gondolatok gyógyító erejét. Hagyja magát az olyan gondolatok vibráló áradata által magával ragadni, amelyek a legnagyobb beteljesedést hozzák a számára, örvendjen a mai napnak és lüktessen vele együtt, éljen szépen és kezdje el mindezt ma.
Az egész Univerzum a bőség és a gazdagság remekműve, s akkor, amikor sikerül a lefelsőbb szintű magatartást elnyerni abban, hogy megragadjuk és asszimiláljuk a Világmindenség gazdagságát, át fogjuk élni a teljességérzet örömét, boldogságát, csodáját – egészséget, jólétet, nagyvonalúságot, elismerést, és nem utolsósorban a jellemet. –
A gondolatoknak szellemük van, állítja meggyőződéssel a japán kultúra. Parafrazálva ezt kijelenthetjük, hogy a gondolatok élő, lüktető, aktív entitások, amelyek az életünk szántóföldjébe vetett magokat képezik. Meg kell tanuljuk, hogy kézben tartsuk gondolataink ellenőrzését. A gondolat csodálatos ereje abban áll, hogy meg tud gyógyítani minket a világ összes betegségéből. Ha pozitív gondolatokat sugárzunk, egészséget és jólétet vonzunk, ha negatív gondolatokat sugárzunk, energetikai kiegyensúlyozatlanságokat, tehát betegséget és szenvedést vonzunk. Képzelje csak el egy kicsit azt a tökéletes egészségi állapotot, amelynek teste és elméje örvend. Semmi sem szabad megzavarja ezt a gondolatot, ezt az Ön elméje által generált tökéletes egyensúlyt. Nem szabad elfelejtsük, hogy testünk az elménk terméke, az emberi elme befolyásolja ennek harmónikus fejlődését.

 
Amikor az emberek egymás között pozitív gondolatokat közvetítenek, harmónia alakul ki: bámulatosan jótékony az a gyakorlat, amikor úgy gondolunk az olyan emberekre, akikkel egy, pozitív hullámhosszon mozgunk (barátok, család, szerelmestársak), mint tükörre, amelyben észlelni tudjuk saját visszatükröződésünket, s ezáltal megtanulunk nyitott lenni a változásra, új ötletekre, érzelmekre és megismerésre.

 
A betegség nem tudja felemészteni azt a testet, amelyik harmónikus gondolatok lakhelye, amelynek visszhangja maga a harmónia. Az élet bőségre volt teremtve, tehát ne engedjen egy korlátozó gondolatnak sem, hogy az Ön elméjéből táplálkozzon! Több szeretetünk van, mint amennyi elegendő. Korlátlan mennyiségű alkotó ötletünk van. Több örömünk, boldogságunk van, mint amennyi elegendő. Erőforrásaink vannak a lehetetlen megvalósítására, és ott vannak, kézzelfoghatóak, s mindezek akkor kezdenek megjelenni, amikor elménk tudatára ébred végtelen és gyógyító természetének. Külön-külön mindannyiunk felelőssége, hogy kövessük a Világmindenség magjából származó áramlatot, s hogy megünnepeljük azt a létező világ belsejében. Az ember adja a mértéket, a dolgok egyensúlyát.

 
KEZELÉSI MÓDSZEREK A POZITÍV GONDOLKODÁS KIHANGSÚLYOZÁSÁBAN

 
A medreflex line Orvosi központ keretében egy egész sor kezelést és problémamegoldási lehetőséget vehet igénybe:

 

 
Ki szeretném hangsúlyozni a páciens beavatkozását egészségének visszaszerzésébe és helyreállításába, legyen az akár testi vagy lelki. Semmit sem lehet önmagunk egyéni hozzájárulása nélkül megvalósítani, ezért a MEDREFLEX LINE Orvosi központ keretében, együttműködve szakképzett csapatunkkal, a megfelelő és Önök közül mindenkire külön személyreszabott kezelési módszerek mellett, magasszintű erkölcsi és professzionális magatartású embereket fog megismerni.
Legközelebbi találkozásunkig azt ajánlom, hogy hagyja magát a pozitív gondolatok hálója által kürölfogni, s így semmi sem fog az útjába állni.

 
 
 
 
 
 
CLARU DAIANA PETRINA

 
A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia Kar hallgatója
A görög-katólikus Teológiai Fakultás hallgatója – Szociális asszisztens – a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem keretén belül

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!

Lépjen kapcsolatba velünk!

Kérjük, használja az alábbi űrlapot, hogy küldje el nekünk az üzenetet: