A csontkinövés - csőrképződés

Dr. Petre Muresan - Centrul Medical MEDREFLEX LINE - Cluj Napoca
A cikk írója: dr. Petre Mureşan

Általánosságok a csontkinövésről – csőrképződésről

Mivel a csontkinövés (csőrképződés) problémája egy széles kategóriájú csoport számára képezi egy nagy érdeklődés tárgyát, s mivel Önök közül is sokan felteszik a kérdést, hogy mik is ezek a csőrök, hogyan jelennek meg, hol lokalizálódnak, s leginkább, hogy miként lehet tőlük megszabadulni, egy néhány útmutatást szeretnék adni ehhez a témához. A MEDREFLEX LINE Orvosi központ egy tanulmányozott és hosszasan tökéletesített orvosi rekuperációs módszer által sikerrel kezeli ezeket a csőrképződéseket vagy csontkinövéseket, s ezért adhatok egy néhány útmutatást, melyeket hasznosnak és szükségesnek tartok azok számára, akik ezzel a betegséggel küzdenek.

Mik a csontkinövések (csőrképződések)?

Egyszerűbben mondva, hogy mindenki érthesse, a csontkinövések vagy csőrképződések bizonyos csontbogok, amelyek a csontok végén jelennek meg, az ízületek körül vagy azoknak belsejében, a csigolyák közötti lemezek körül, valamint az ínakat és ínszalagokat a csontokkal összekötő zónákban.

Hogyan keletkeznek a csontkinövések (csőrképződések)?

A csontkinövések megjelenésének pontos oka nem ismert. Úgy tartják, hogy ezek helyreállító reakciók, melyek az ízületi struktúrák megrongálódási, degenerálódási folyamatának következtében jelennek meg. Ezen folyamat következtében a megrongálódott porcban a vérerek egy burjánzása kezdődik el. Ezek (a csontkinövések – csőrök) a csontszövet hiperpláziája (szövetszaporodása) és egy új porc kialakulása (újraképződése) által jönnek létre, s a megrongálódott, degenerálódott ízületi porcok, vagy csigolyaközi lemezek körül helyezkednek el.

Hol helyezkednek el a csontkinövések (csőrök)?

A csontkinövések a következő helyeken jelennek meg:

  • gerincoszlop (a hátgerinc csontjain)
  • térdízületek
  • csípőízületek
  • könyökök
  • vállak
  • ujjak

Az ízületek, csigolyaközi lemezek körül helyezkednek el, de olyan zónákban is, ahol az ínak és ínszalagok a csontokon egyesülnek (egymásba fonódnak).

Hogyan diagnosztizálják a csontkinövéseket (csőröket)?

Diagnosztizálási módszerként gyakran használják a radiográfiát és a CT-t (hagyományos komputertomográfiát), melyeknek legalább egy nagy hátránya van: erősen sugároznak, s nem lehet őket csak nagyobb, sőt nagyon nagy időközönként megismételni, hogyha számításba vesszük a kezelés alatti fejlődés, és az alkalmazott kezelések hatásainak minél gyakoribb ellenőrzésének szükségességét.

MEDREFLEX LINE Orvosi központunkban diagnosztizálási módszerként a Termográfiát, az Ultrahangos vizsgálatot és a Termografikus ultrahangos vizsgálatot (a termográf által vezérelt ultrahangos vizsgálatot) alkalmazzuk. A termográfiának nagy szerepe van elsősorban azon tény által, hogy jelzi azokat a területeket, ahol az idegek ingereltek és lobosak a csontkinövések (csőrök) által gyakorolt nyomás következtében, másodsorban pedig amiatt, hogy az ultrahangos vizsgálat számára vezérlésül szolgál. A termográf által szolgáltatott különösen értékes információknak köszönhetően az ultrahangos szondával a megfelelő helyre lehet menni, hogy az ember megkereshesse a csontkinövéseket, amelyek a hátgerinc vagy egy bizonyos ízület megfelelő működését zavarják.

Ez egy nagyon performáns diagnosztizálási módszer, nem sugároz, és bármikor lehet használni bármelyik páciens-kategóriánál. Íme, csak egy néhány ok, ami miatt az Ön számára is ajánlom, hogy bizalommal forduljon ehhez a kivizsgálási és diagnosztizálási módszerhez, ami ezen említett helyzet, csontkinövések vagy csőrképződések, mellett, nagyon sok más betegség esetében is bizonyítja különleges hatékonyságát. Lásd a Termográfia és Ultrahangos vizsgálat c. fejezeteket.

A csontkinövések (csőrképződések) által okozott tünetek

Önmagukban a csontkinövések nem fájdalmasak, de azon tény által, hogy más struktúrákkal jöhetnek kapcsolatba (csontok, véredények vagy idegek), fájdalmat okozhatnak. Abban az esetben, ha nem ingerelnek egy ideget vagy egy véredényt, és nem jönnek kapcsolatba más csontos felülettel, a csontkinövések (csőrök) hosszú időn, akár éveken keresztül is észrevétlenül maradhatnak.

Más esetekben keringési zavarokat okozhatnak az illető területen, minden következménnyel együtt, ami ezzel jár. Vannak esetek, amikor egy csontkinövés nyomhatja a durazsákot szövödményeket okozva. A durazsákot a dura mater képezi, ami egy fehér színű, durva, rostos hártya, a legkülső a gerincvelőt burkoló három hártya közül. Előrehaladottabb esetekben, amikor hosszú ideig kezeletlenül vannak hagyva, a csontkinövések (csőrök) az ízület, vagy az illető terület lemerevedését okozhatják fogyatékossággal.

Hogyan kezelhetők a csontkinövések (csőrök)?

A MEDREFLEX LINE Orvosi központ kidolgozott egy nagyon performáns és igen hatékony naturista kezelési módszert, ami esetről esetre változhat. Csak a termografikus és ultrahangos szkennelés után, az ezek által szolgáltatott információk alapján, kerül döntésre, hogy milyen kezelési módszert lehet alkalmazni, amit Önnek is elmagyaráznak. A kezelési ülések összetételét, számát és lezajlási módját tehát minden egyes páciens esetében külön határozzák meg, nagyon sok olyan tényezőt tartva szem előtt, amik minden különálló esetben bevonásra kerülhetnek.

Dr. Petre Mureşan


Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!

Lépjen kapcsolatba velünk!

Kérjük, használja az alábbi űrlapot, hogy küldje el nekünk az üzenetet: