Az isiász

Dr. Petre Muresan - Centrul Medical MEDREFLEX LINE - Cluj Napoca
A cikk írója: dr. Petre Mureşan

Most lehetősége van végignézni annak a TV adásnak is a felvételét, amelyben dr. Petre Mureşan az isiászról beszél. Ahhoz, hogy ezt a felvételt megnézhesse, kattintson a következő link-re: Az Isiászról szóló TV adás.

Mi történik az isiászkor?

Ahhoz, hogy jobban megérthesse, hogy mi történik az isiász betegségkor, meghívom, hogy olvassa el először a csigolyaközi porckorong megbetegedések-ről és a lumbális spondilózis-ról szóló cikkeket. Ezek a cikkek segíteni fognak Önnek abban, hogy jobban megérthesse, hogy mi történik a lumbális hátgerinccel akkor, amikor az isiász betegségről van szó. Abban az esetben, ha a lumbális hátgerinc szintjén történt degeneratív folyamatok nincsenek időben kezelve, és úgy, ahogy kell, ezek tovább fejlődnek, és eljutnak a fejlődésük 3., iritatív stádiumáig, amikoris elkezdődhet az, amit mi isiásznak nevezünk. Ebbe a stádiumba jutva, a degeneratív folyamat először az ülőideget ingerli, a 4. Stádiumban pedig, gyökeresen össze is préseli. Az isiász okai közül a következőket soroljuk fel:

  • húgysav lerakódások
  • az ideg iritációja majd összepréselése
  • porckorongsérv

Az isiász más betegségek mellékhatása is lehet:

  • Sérülés
  • Gerinccsigolya gyulladás
  • Agyhártyagyulladás
  • Csontvelődaganat

Az isiász tünetei

Megjelenik egy fájdalom, amelyik az elején a lumbális hátgerinc szintjén lokalizálódik, majd, ahogy a betegség előrehalad, ez a fájdalom kiterjed a lumbális zónában elhelyezkedő izmok szintjére, lehúzódva a lábakba, le egészen a sarkokig vagy lábujjakig. Ez a fájdalom lehet egy- vagy kétoldali, annak függvényében, hogy milyen módon van az ülőideg érintve: egy- vagy kétoldalúan. A hideg, a nedves hideg, a sok lábonállás, vagy egy fertőzés igen meg tudják súlyosbítani a fájdalmat.

Hogyan diagnosztizálják az isiászt?

Orvosi központunkban az isiász diagnosztizálási módszereként a TERMOGRÁFIÁT használjuk. Nem sugároz, minden páciens-kategóriánál alkalmazható, beleértve azon állapotos nőket is, akik isiászban szenvedhetnek, annyiszor ismételhető meg, ahányszor szükség van rá, s éppen ezért alkalmazható a gyakorolt kezelés hatásainak követésére is. Lásd termográfia!

Az isiász kezelése

Több kezelési módszer is van ennek a betegségnek a kezelésére, ami sok esetben félelmetesnek és nagyon nehezen legyőzhetőnek bizonyul. Ezen bántalom kezelésének hosszú gyakorlata alapján MEDREFLEX LINE Orvosi központunk egy nagyon performáns és hatékony kezelési módszert dolgozott ki. Ez egy különleges módszer, mivel nem nyugtatókat használ a kezelés során, hanem hátgerincregeneráló hatással bíró naturista termékeket. Ennek következményeként, a módszer egyik nagyon lényeges aspektusa abban áll, hogy ezen betegség okát kezeljük, és nem csak arra törekszünk, hogy a fájdalmat csillapítsuk, ahogyan azt más kezelési módszerek teszik.

Másodsorban, egy ugyanilyen fontos aspektus, és mint kezelés valóságosan forradalmi, az az, hogy az alkalmazott infiltrációk termografikusan ellenőrizve vannak. Ezáltal nagyon megnő ezeknek a pontossága és a hatása. Nem egy véletlenszerű kezelést végzünk, hanem egy nagyon célirányosat arra a zónára, ahonnan ez a bántalom kiindul, ami, hogyha nincs megfelelőképpen kezelve, különösen zavaró és kellemetlen jellegű. Csak az, aki tapasztalta már egyszer ennek a betegségnek a nyilaló fájdalmát, vagy legalább látott valakit ebben szenvedni, tud nekem igazat adni.
Az orvosi rekuperációs ülések száma váltakozhat egyik pácienstől a másikig a betegség súlyosságának függvényében. Ez is megállapítható a termográf segítségével. De, amellett, hogy meghatározza a betegség súlyosságát és a szükséges rekuperációs ülések számát, még van egy különösen fontos szempontja: a TERMOGRÁF segít az alkalmazott kezelés hatásainak nyomon követésében. Segítségével bármely pillanatban meghatározható az, hogy hány alkalomra van még szükség és milyen gyakorisággal.


Lumbális gerincoszlop– normális


Jobb isiász


Bal isiász


Bal isiász


Iritatív stádium Bal isiász

Az alkalmak beütemezésének gyakoriságáról beszélünk, mivel létezik egy nagyon fontos szabály: kezdetben az alkalmakat naponta tartjuk egy bizonyos, hosszabb vagy rövidebb, ideig, a betegség súlyosságának függvényében, azért, hogy a hátgerinc számára egy bizonyos mennyiségű információt és stimulust adhassunk át a regenerálódás céljából. Miután a feltöltődés ezekkel a stimulusokkal megtörtént, áttérünk az ún. fenntartási alkalmakra, amiket hetente egyszer tartunk, mivel szükséges, hogy a hátgerinc sejtjei ilyen időközökben emlékeztetve legyenek arra nézve, hogy milyen irányt is kell követniük a regenerálódás útján. Tehát az általunk alkalmazott módszer nagyon jól meg van alapozva a diagnózis, a gerincoszlop érintettségi szintjének megállapítása által, ami a szükséges alkalmak számát és gyakoriságát is jelzi, valamint az alkalmazott rekuperációs kezelés eredményeinek időbeni nyomon követésének lehetősége által.

Íme, mennyi ok, melyeket én nagyon komolyaknak tartok arra nézve, hogy az isiászt ezzel a módszerrel kezeljük, és ne mással. S ebben az esetben is működik az aranyszabály, melyhez én nagyon ragaszkodok: minél hamarabb jelentkezik az érintett személy az orvosnál, és minél pontosabban és gyorsabban állítanak fel egy diagnózist, annál jobbak, gyorsabbak és hatákonyabbak lesznek a kapott eredmények ennek a betegségnek is a kezelésében. De akármennyire késő lenne, és súlyos is lenne a betegség, soha nem kell csüggednie, mert ez a betegség kezelhető. Igaz, hogy a kezelés nehezebb, tovább tart, és több szenvedést igényel az Ön részéről, de lehetséges. Ezért, szeretném, ha megjegyezné az üzenetemet, hogy lehetséges, és ugyanakkor a felszólításomat is, hogy minél előbb jöjjön kezelésre, az Ön javára és egészségének érdekében.

Dr. Petre Mureşan


Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!

Lépjen kapcsolatba velünk!

Kérjük, használja az alábbi űrlapot, hogy küldje el nekünk az üzenetet: