Orar termografie

Orar Termografie

 

Scanarile termografice se fac numai pe baza de programare!

  • De Luni pana Vineri orele 8.00 – 18.00 (numai cu programare)
 

 In limita timpului disponibil se mai pot face scanari termografice si la alte ore sau in alte zile  dar numai pe baza de programare

Termografia medicala: ce este termografia medicala.

Termografia medicala este o ramura a imagisticii medicale care foloseste metoda scanarii in infrarosu a corpului uman. Aparatul propriu-zis - termograful - este asemanator in functionare unui aparat foto, cu deosebirea ca termograful capteaza radiatia luminoasa din banda de frecventa infrarosie.

Termograful se bazeaza pe principiul conform caruia un obiect care are o a numita temperatura va emite radiatie infrarosie. Ca urmare, dupa scanarea termografica a corpului se va obtine o imagine continand zone de culoare diferita in functie de caldura fiecarei zone in parte. Prin interpretarea acestei imagini (termograme), medicul specialist poate pune un diagnostic precis. De asemenea, se poate urmari in timp evolutia unui tratament de recuperare prin compararea in timp a termogramelor efectuate.

Pentru mai multe informatii va invitam sa cititi articolul despre termografie.

Avantajele termografiei:

  • Nu iradiaza (cel mai mare avantaj), spre deosebire de celelalte metode, foarte iradiante (Radiografia, RMN si Tomografia computerizata)
  • Se poate aplica la orice varsta si in orice situatie (inclusiv la gravide)
  • Se poate repeta ori de cate ori e nevoie (tocmai pentru ca nu iradiaza)
  • Ajuta atat in diagnosticul cat si in tratamentul multor boli
  • Vede inainte pericolul in care se gaseste o persoana de a face o anumita boala (sesizeaza degradarea zonei sau a organului respectiv si indica riscul de imbolnavire)
  • Cu ajutorul termografiei se poate stabili numarul de sedinte necesare pentru tratament
  • Ofera precizie in tratament (care se face sub scanare termografica)
  • Cu ajutorul termografiei se poate urmari si aprecia efectul tratamentului aplicat si se poate determina cand trebuie repetat
  • Este mai ieftina si mai usor de efectuat 

Va invitam sa urmariti cateva secvente dintr-o emisiune TV despre spondiloza cervicala in care se vorbeste despre termografie ca metoda de diagnostic si de urmarire in timp a rezultatelor tratamentului efectuat.

Alte informatii despre termografie gasiti in paginile site-ului nostru la rubrica "servicii oferite > termografie"


Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!
Afectiuni
Tratamente naturiste
Metode de diagnostic
Medicina estetica
Servicii
Metode comparative
Departamente
Orar pe departamente
Alimentatie sanatoasa si tehnici de slabire
Afectiuni tratate
Alte informatii

 

Contactati-ne!

Asteptam sa ne trimiteti intrebarile si comentariile dvs. Pentru aceasta, va rugam sa folositi formularul de contact de mai jos: